ahojte! Som v 35 + par dni, poloha dietatka cca do 30t bola KP ( koncom panvovým) na sone bola poloha v 31t uz HII (dole hlavou chrbat do lava) teraz na kontrole u svojho gyn....v 34 + dni mi povedal ze je otocene znova KP pohmatom ☹ Chcem sa opýtat mamiciek kt. rodili cisarskym a kt. sa dietatko neotocilo alebo sa im stihlo otocit ako rodili. Aký je postup, ako to prebieha, citala som ze niekde sa planuje cisarsky uz na 38-39tt. Sama netusim ako je babo teraz otocene ale mam pocit ze hlavickou dole urcite nie, kedze je vyvalene cez cele brucho 😒 ....je tu vela tem o cisarskom kt. som si presla ale mna zaujimaju odpovede maminiek kt. presli týmto istym........... Viem, ze babo ma este cas a niekomu sa pretoci aj v poslednom týzdni alebo tesne pred porodom, no som prvorodicka a nemam scim porovnat.............
Ahoj ja som bola prvorodicka malu som mala az do konca KP doktor ma poslal presne na termin do porodnice planovany cisarsky mala mala 3300 plus plodovu vodu v sebe po porode sara mi nemala ziadne problemy aj napriek tomu ze bola KP....Drzim palce vsetko bude O.K neboj sa 😉 🙂
ahoj, ja som v 38 tt a tiez mam babo v polohe KP. Ja to aj dost citim, ze hlavicka je hore (stale ma pali zaha) a nozickami ma kope do mechura. V tejto polohe je od 31 tt a nemyslim, ze sa este zmeni. Aj ked moj doktor povedal, ze sanca este je. Ale asi sa jej tak proste paci, sediet si v brusku. Tiez mi dvaja lekari povedali, ze ako prvorodicka budem rodit cisarskym. Prave som absolvovala predoperacne vystrenie, termin cisarskeho este nemam, ale malo by to byt na buduci tyzden. Radsej by som rodila normalne....
@aluchm mna palila zaha asi 3dni v kuse, teraz je uz lepsie trochu ustupila...mna kope tiez ale neviem cim, rukami ci nohami 😖 aj dole aj hore aj naboku 😀 nevedela som ze ako to chodi ak by to cakalo aj mna, ci treba pockat alebo sa robi cisarsky aj skor...drzim palce nech vsetko dobre dopadne 🙂 a to predoper. vysetrenie je co?
@manittu ahoj .... ja som tiež rodila prvé bábo sekciou .... ja som mala chlapčeka od začiatku KP-čko a neotočil sa ... rodila som v 36 týždni .... chlapček bol už dosť veľký a silný aby som ho mohla porodiť a aj kôli tomu, že som šla na sekciu týždeň pred vianocami ..... tak ma ešte stihli dohodiť na operačný plán aby som ich na sviatky neprekvapila 😀 ... nastúpila som do pôrodnice v pondelok .... v ten de§ mirobili len také bežné vyšetrenia a spísali so mnou lekársku anamnézu ... v utorok som absolvovala predoperačné vyšetrenia .....a v stredu ráno ma zobudila sestrička o 6.00 hod. a dala mi klistír ... samozrejme, že moje posledné jedno bolo v utorok na obed aj to len zel. polievka a akože hustá, no plávalo v nej možno o 2 kúsky zeleniny viac 😀 ..... po klistíre ma vzali na predoperačku kde som sa prezliekla do ich nemocničnej košele, zaviedli mi katéter a pichli vyvolávačku ..... asi o hodinu na to ma brali na sálu .... keďže som mala celkovú anestézu videla som všetko čo okolo mňa robia ..... a asi 10 min. pred samotným zákrokom ma uspali ..... zobudila som sa okolo obeda na JIS-ke .... a to je asi celá sekcia ... potom ťa ešte napichajú tabletkami a antibiotikami aby som nedostala zápal .... na 3 deň som išla na svoju izbu a na 5 deň mi vybrali stehy a mohla som ísť domov ..... no drobec mi dostal žltačku tak sme si tam ešte poležali 5 dní navyše ..... a pustili ma domov presne na štedrý deň o 11.00 hod. som konečne odtiaľ vypadla 😀 krásny darček na vianoce čo? ... držím palce aby aj tebe všetko vyšlo 🙂
@manittu ahoj, cisarsky sa planuje hlavne ak je to chlapec, a ak je vaha pod 2.5kg alebo nad 3.5kg. Ja cakam chlapca KP a mam termin na cisarsky uz na pondelok, co bude ukonceny 39tt. v kazdej porodnici to riesia inak, niekde sa caka kym sa vypyta babo same von a az potom robia cisarsky, niekde sa planuje, zalezi od vahy, stav placenty, pohlavie atd.
@milka1978 krasny darcek pod stromcek 🙂 dakujem pekne za odpoved , dufam ze vsetko dobre dopadne 🙂
@monika2712 ano cakam chlapca, ok dalsie sono mam uz asi iba o 2 t tak tam mi presne povedia aj vahu a polohu ci sa otocilo... V 31 t mal 1800g teraz neviem vobec ale myslim ze to bude na konci aj 3 a pol 🙂 Prajem aby vsetko dobre dopadlo 🙂 aj ja som citala na viacerych strankach ze sa zvykne sekcia planovat aj skor ako 40t na ten 38-39t zatial mi nikto nic nepovedal, ale musim asi mysliet pozitívne...dakujem
@manittu no uvidis, popytaj sa. my sme mali pred dvoma tyzdnami uz 3.7kg, takze nebolo nad cim uvazovat. do pondelka uz bude mat mozno aj cez 4kg. 😀
@manittu Moj syn bol KP. V 37tt sa ho pokusali otocit, jeden lekar chytil hlavu, druhy zadok a nohy, ale maly iba kopal nohami a vzdy sa vratil do povodnej pozicie. Inak neziaduci ucinok tohto otacania je aj privolanie porodu. Ja som ten problem nemala. Mna uz len objednali na planovany cisarsky na 39+6tt, pohoda. Ono je vzdy lepsie mat planovany cisarsky ako pohotovostny. Rano som bola v nemocnici o 5:00, o 9:30 zacala operacia, mala som lokalnu anasteziu a maly bol na svete o 9:45. Asi 20 minut po operacii sa prisal a este v ten isty den o 16:00 mi prikazali postavit sa a zacat chodit, vraj sa tym predchadza zrazeninam. Inak ja som ani nejake pooperacne bolesti nemala.
Uz som mala aj druhe dieta, co sa otocilo a tak som mala prirodzeny porod.
Ahoj, moj malý bol tiež otočený od začiatku kp, takže ani sa nepredpokladalo, že sa ešte otočí, naplanovali mi sekciu , presne na TP. Ale malý sa mi vypýtal o 4 dni skôr, čomu som sa celkom potešila, bola som totiž dosť proti sekcii a s tým, že tam budem už celý deň predtým čakať..... napokon mi odtiekla voda, rano o 6:00 doma som sa v klude osprchovala, oholila, nachystala- posledne veci o 8:00 sme prišli do nemocnice, urobili mi klistír, nejake infuzie , všetko bolo bez jedinej kontrakcie🙂)) a o 9:30som mala isť na salu. Malý sa narodil 9:48:) po par hodinach mi ho doniesli a od pondelka som fungovala normalne, nič ma nebolelo, plne sme sa kojili...Doteraz hovorím, že som si ho tam bola len zobrať. Teraz čakáme druhého chlapca a ten je otočený dole hlavou, tak sa trochu obávam pôrodu🙂))) treba to hlavne brať, že samotný pôrod je len cestou k vytúženému drobcovi, a to musí byť🙂 ale ak čakaš chlapca je pravdepodobne že pôjdeš cisarsk, vraj u chlapcov je nebezpečné rodiť KP. tak držím palce, hlavne netreba robiť paniku, aj ked sama mam teraz co robiť, aby som nerozmýšlala ako to bude🙂
ahoj,aj moj syn najmladsi sa mi stale otacal,mala som uz aj naplanovanu sekciu...isla som na prijem a na sono a bol hlavickou dolu...takze som ho rodila prirodzene..vtedy som bola najstastnejsi clovek na svete pretoze ja som sekciu nechcela.......drzim ti silno palceky az ti to dobre dopadne..... 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ahoj, aj ja som rodila spontánne nie cisárskym. Linda bola KP od začiatku až do konca 😀 Keďže bola malinká 2700 g, tak sa to dalo a keďže som bola prvorodička, tiež to nemám ako porovnať, teda, či je lepší cisarák alebo normálny pôrod a či je horší pôrod KP alebo normálny....
Veľmi Ti držím palce, aby si to mala čím skôr za sebou a neboj sa... dieťatko tu bude čo nevidieť a ty na celý pôrod budeš spomínať len v dobrom a s krásnymi spomienkami.... viem, o čom hovorím 🙂
Držím palce 😉