36 tt a kontroly v nemocnici Kramáre - ako to momentálne prebieha?

katka13543
31. mar 2020

Dobrý deň. Som v 35tt. V 36tt už mám chodiť na kontroly do nemocnice ako sa zvyčajne už chodieva. No idem k veci konkrétne chcem ísť na Kramare. Pan doktor mi povedal že sa nemusím objednávať stačí tam prísť ale teraz keď je ten koronavirus a nemalo by sa nikam chodiť neviem či tam rovno ísť alebo zavolať tam? Nemáte s tým niektorá za posledný čas skúsenosť počas tejto pandémie? Ďakujem vopred za odpovede 🙂 😊

miakey
1. apr 2020

@katka13543 ja som tam v pondelok volala. Sestrička mi povedala, že mám prísť, ale až na budúci týždeň v utorok. To budem už v 37 tt. CTG momentálne nerobia.

katka13543
autor
1. apr 2020

@miakey neviete prečo nerobia CTG?

miakey
1. apr 2020

@katka13543 povedala len, že kvôli súčasnej situácii sa nerobí, takže sú iba klasické poradne

orangiiina
1. apr 2020

@katka13543 CTG nerobia ani na Antolskej, len v prípade ak bol počas tehotenstva problem a vyžaduje si to lekár. Eliminujú počet vysetreni a počet pacientov v ambulanciách.

katka13543
autor
1. apr 2020

@orangiiina takže to CTG asi nieje nejako veľmi potrebné vyšetrenie? Viete som prvorodicka tak ešte neviem ako to chodí keď idem prvýkrát na to.

orangiiina
1. apr 2020

@katka13543 tiež som prvorodička a obávala som sa toho, že nebudem mat take vyšetrenia ako každá iná žena pred touto situáciou ☹️ Treba veriť lekárovi, ak bude mat nejaké pochybnosti, urobia Vám ho. Poradne sú tiež každé dva týždne. Tiež sa bojím, lebo mám už vyšší tlak, nejak to musíme dat. Naše maminy neboli ani zďaleka tak sledovane ako sme my. Moja mi už povedala včera, že sa moc sledujem 🙈😀 dobre to bude, nebojte 😊

jaroe
3. apr 2020

@katka13543 mne povedala moja gyn, ze mozem chodit az do porodu k nej,....tiez som planovala Kramare a ulavilo sa mi ked tam nemusim....Myslela som, ze je to tak u vsetkych.

najk
3. apr 2020

@orangiiina na tlak pozor, moze byt velmi nebezpecny. Pri vyssom tlaku sa treba sledovat vela a nezlahcovat. Ja som kvoli nemu porodila v 33tt

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre