Ahojte, zacali mi sem tam opuchat nohy este v 5tom mesiaci, no rano vzdy vymizli, potom dhlo nic a teraz zacali znova, no stupňuje sa to, posledné dni mi už na noc neodpúchajú vôbec, sú stále väčšie, už ledva zohýbam prsty na nohách a môžem nosiť len žabky. Je toto v poriadku či už mám volať svojej doktorke?
no teda to som ani netušila.. Tlak v každej poradni mam skoro rovnaky, 120 -129/ 75, ale odmeriam si pre istotu teraz doma.. Prave som volala doktorke, ale maju dovolenku tak uvidím ako sa to vyvinie cez víkend. Budem piť žihlavový čaj a asi treba aj cvičiť s nohami, nie?
to mas aj z toho tepla
Ak si opuchnuta tak aj pohotovost.nieje to sranda.lezala som s maminami co mali preeklampsiu a jednej sa narodilo babo 420g a druhej 630g.treba to riesit kym sa da.drzim silno prsty
Urcite ist k dr (po jej dovolenke) ale nohy treba mat vylozene co njaviac z celeho dna - nad uroven hlavy a srdca a na stiredacku macat v studenej vode alebo popri vylozeneych nohach avat studene zablay na nohy...malo byto aspon docasne pomoct ale treba ist urcite k dr
dakujem za rady, ešteže som vám napísala, len čo dojdem z roboty tak meriam tlak, máčam a vykladám nohy. Odvčera aj trocha bolí hlava ale však to môže byť aj z toho strašného tepla, nedá sa mi v noci spať tak chodím ako múmia.
Ak mas dobry tlak,a po spanku je to lepsie, tak to skor bude opuch z tepla. Mne na to doki v 27 tyzdni mrkol a povedal, ze musim nosit mierne vyvysene pohodlne topanky na 2 -3 cm opetku, aby sa lepsie prekrvili a vecer vylozene.Ale nemala som ziadne bielkoviny v moci. Urcite si sleduj aj pitny rezim.
Som bola dost zmatena, ze ako sa mi ma podarit nazut si take topanky🙂 tak som si kupila tenisky s pekne formovanou podrazkou nike alebo addidas, prievDusne, to mi pomohlo a predtym som tiez nosila flip flop, ale to to este zhorsuje
Ja som to mala pri 1 aj 2 tehu a trebalo držať dietu. Všetko bez soli. aj chlieb som si doma piekla sama - bez soli. po tejto diete mi nohy odpuchli. Pri ďalších tehu opuchy neboli - ani diéta.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@thinna33 volaj, môžeš mať nábeh na preeklampsiu, mala si volať už dávno. vyšetrí Ti moč, či v ňom nie sú bielkoviny, ale to sa robí zber moču za 24/hod, presné množstvo a z neho vzorka do labáku. ďalej odbery, možno kardiológ, určite pravidelne krvný tlak. ten mávaš aký?