29. týždeň a nemiznúce opuchy nôh

thinna33
24. júl 2015

Ahojte, zacali mi sem tam opuchat nohy este v 5tom mesiaci, no rano vzdy vymizli, potom dhlo nic a teraz zacali znova, no stupňuje sa to, posledné dni mi už na noc neodpúchajú vôbec, sú stále väčšie, už ledva zohýbam prsty na nohách a môžem nosiť len žabky. Je toto v poriadku či už mám volať svojej doktorke?

sasa1983
24. júl 2015

@thinna33 volaj, môžeš mať nábeh na preeklampsiu, mala si volať už dávno. vyšetrí Ti moč, či v ňom nie sú bielkoviny, ale to sa robí zber moču za 24/hod, presné množstvo a z neho vzorka do labáku. ďalej odbery, možno kardiológ, určite pravidelne krvný tlak. ten mávaš aký?

thinna33
autor
24. júl 2015

no teda to som ani netušila.. Tlak v každej poradni mam skoro rovnaky, 120 -129/ 75, ale odmeriam si pre istotu teraz doma.. Prave som volala doktorke, ale maju dovolenku tak uvidím ako sa to vyvinie cez víkend. Budem piť žihlavový čaj a asi treba aj cvičiť s nohami, nie?

liz_lemon
24. júl 2015

to mas aj z toho tepla

sasa1983
24. júl 2015

@thinna33 vieš čo, to je jedno, ak ich máš už také, že nevieš zohnúť prsty, tak veľa nenacvičíš, tam bude nejaká príčina, ktorá sa cvičením neodstráni.

ematko29
24. júl 2015

Ak si opuchnuta tak aj pohotovost.nieje to sranda.lezala som s maminami co mali preeklampsiu a jednej sa narodilo babo 420g a druhej 630g.treba to riesit kym sa da.drzim silno prsty

nigguska
24. júl 2015

Urcite ist k dr (po jej dovolenke) ale nohy treba mat vylozene co njaviac z celeho dna - nad uroven hlavy a srdca a na stiredacku macat v studenej vode alebo popri vylozeneych nohach avat studene zablay na nohy...malo byto aspon docasne pomoct ale treba ist urcite k dr

thinna33
autor
24. júl 2015

dakujem za rady, ešteže som vám napísala, len čo dojdem z roboty tak meriam tlak, máčam a vykladám nohy. Odvčera aj trocha bolí hlava ale však to môže byť aj z toho strašného tepla, nedá sa mi v noci spať tak chodím ako múmia.

ruthike
24. júl 2015

Ak mas dobry tlak,a po spanku je to lepsie, tak to skor bude opuch z tepla. Mne na to doki v 27 tyzdni mrkol a povedal, ze musim nosit mierne vyvysene pohodlne topanky na 2 -3 cm opetku, aby sa lepsie prekrvili a vecer vylozene.Ale nemala som ziadne bielkoviny v moci. Urcite si sleduj aj pitny rezim.
Som bola dost zmatena, ze ako sa mi ma podarit nazut si take topanky🙂 tak som si kupila tenisky s pekne formovanou podrazkou nike alebo addidas, prievDusne, to mi pomohlo a predtym som tiez nosila flip flop, ale to to este zhorsuje

bonaqa2013
24. júl 2015

Ja som to mala pri 1 aj 2 tehu a trebalo držať dietu. Všetko bez soli. aj chlieb som si doma piekla sama - bez soli. po tejto diete mi nohy odpuchli. Pri ďalších tehu opuchy neboli - ani diéta.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre