2 deci vína v 36. týždni

6. nov 2022

Ahojte baby mám otázku nepila som vôbec cele tehotenstvo mala som jedno pivo len 🙂 ale mame dnes oslavu starý otec z ocinovej strany dnes oslavuje 70 🙂 keďže je to okruhlina bude to zurka ❤️😂 chcela by som sa spýtať či si s ním môžem prípit a v klude dať tie 2 deci vina babo je veď už úplne vivinute čiže nemyslím si žeby sa niečo mohli stať ale chcem sa aj tak spýtať vás či ste si niektorá dala počas tehotenstva 🙂 tie ktoré si nedali nič tak tie komentovať nemusia 😊 ďakujem

srferreira
6. nov 2022

Ja som si pripit, pripila ale to bol glg. Nie 2 deci.

pribinak
6. nov 2022

Nie, nepila by som alkohol. Kvôli zdraviu bábätka by som si dala červenú Vineu a hotovo.

mandymoore123
6. nov 2022

Dve deci je celkom dosť...

jarmillka
6. nov 2022

nemyslim, ze ti tu budu pisat tie co pili 😂 ja som mala svadbu v 7.mesiaci a od rana same behacky, nezastavili sme sa cely den, nestihla som sa ani vody napit.. A pri vstupe do hotela na privitanie mi dali do ruky pohar sampanskeho..Ja som bola tak smadna ze som ho bez rozmyslania obratila.. Bolo tam menej sko cca 1dcl a uvedomila som si to az ked som to vypila 🙈 a teda vycitala som si to potom dost.. Nestoji ti to zato.. Vydrz… ✌️

mamamasama
6. nov 2022

Mám kamošku, má 4 úžasné deti. Na odporúčanie lekára si večer dávala deci červeného. Ja som sa vždy obávala, takže prvé 2 tehotenstvá ani kvapka, ale v treťom som si na oslave takisto pripila a aj doma si občas nalejem max. 100ml. Nemyslím si, že je to až taký veľký problém a už duplom nie v 3.trimestri. Veď veľa mamičiek si nechá pichnúť pri pôrode epidurálku, vyvolávačky a iné mňamky, ktoré sa takisto dostanú k bábätku. Takže si myslím, že tým jednorázovým vínkom dieťatku nemôžeš ublížiť.

cacianka
6. nov 2022

Čo ťa nezabije, to ťa posilní. Veď sú pripi, víno nie je ťažký hriech a dedo už viac 70 oslavovať nebude

orangiiina
6. nov 2022

V rodine mám pediatricku, ktorá mi povedala, že deci červeného na krv neublíži 🙂 sama ma dve krásne a naozaj nadané deti… jedno krasne kresli, druhe hra na viacero hudobných nástrojov a viem, že to vínko si naozaj dala.

kate_cs
6. nov 2022

V žiadnom prípade. Alkohol je niečo, čo do tela tehotnej ženy nepatrí. Toľko štúdii, článkov a stále sa nájdu ženy, čo majú problém vydržať 9 mesiacov bez kvapky alkoholu? Prečo?

https://www.npz.sk/sites/npz/Stranky/NpzArticle...

mikadooo
6. nov 2022

Nie, nemala by si ani ťuk, kým ho máš v bruchu. Máte jeden krvný obeh. Tvoje bábo zatiaľ pije s tebou.

patus_2
6. nov 2022

Pripiť si určite môžeš, celý pohár vypiť nemusíš. Ale deci vína ti nič neurobí. Sú aj horšie veci, čo počas tehotenstva jeme a pijeme...

sona96
6. nov 2022

Ja som si párkrát počas tehotenstva odpila z pohára piva alebo vínka. Ale naozaj len 1-2 glgy. Dva deci vína mi príde dosť.

hviera81
6. nov 2022

ja som si par glgov dala, tiez cervene. strngnes si, odpijes si glg.
dva deci sa aj mne zda celkom dost, dala by som deci rozlozene mozno na celu oslavu.

heidy222
6. nov 2022

Ja vôbec nie som úzkostliva matka, ale ohľadom alkoholu v tehotenstve je dosť veľa vedeckých dôkazov, že naozaj aj málo škodí a v hociakom štádiu po cca 6 týždni. Lekári čo alkohol tehotným odporúčaju sa zjavne nevzdelavaju a k takému by som viac nesla. Načo riskovať však dá sa pripiť si aj s džúsom. Ja mam fakt rada víno a dám si každý piatok ale v tehotenstve ani hlt, však si dáš keď porodis ( pri kojeni malé množstvo nevadí)

zoe_2
6. nov 2022

Prilezitostne deci neublizi, to je ako ked ti ovocie kvasi v zaludku, viac ako deci za vecer som si ale nedavala

calmmeadow
6. nov 2022

ja som sa bala dat si co i len cokoladove pralinky s alkoholom 😀,a to si myslim,ze je ho tam uplne minimum.Mne prislo zbytocne riskovat zdravie babatka kvoli troche alkoholu,ale poznam velmi vela zien,co si bez problemov dali pocas tehotenstva pohar vina (niektore aj viac 🙄)

doriiis
6. nov 2022

Ja sa už na MK nečudujem nicomu

aurorastone2
6. nov 2022

@jarmillka a nebolo to nealko, či nevedeli ze si tehu? 😃

drake122
6. nov 2022

Akože plodu to vôbec neublíži, 1-2 deci vína, ale keď to vypiješ si rozhodne nezodpovedná už z principu.

stellarstar
6. nov 2022

Kľudne môžeš aj s celou zamiešať 🙄

veronika3110
6. nov 2022

@mikadooo tiež som čítala nejaký článok, ako dr. popisuje, že pre ženu je 2 deci málo, resp. to ani necíti... ale že pre ten malý organizmus, ku ktorému sa to dostane je to minimálne ako pollitra...
osobne som s maželom pred tehotenstvom každý večer mala vínko ku filmu, ale počas tehotenstva nie... a tie doktorské rady že na krv, krvinky a podobne, tak tieto tvrdenia sú už dávno vyvrátené..ale autorka... je to tvoje dieťa, rob si čo chceš...

janewithane
6. nov 2022

Na pripitie su rozne nealko vina a sampusy.. Nalejes do pohara na stopke a mozes strngat. Dieta ani nahodou nie je vyvinuté, preto predsa deti nepiju alkohol.. Nasledky nemusia byt vazne problemy ale rozne poruchy pozornosti, pamate...

beata_k
6. nov 2022

Deci cerveneho by som v pohode dala.

mikadooo
6. nov 2022

@veronika3110 ja som počas korony zistila, že vždy nájdeš nejakého odborníka, ktorý odporučí, čo 99% odborníkov neodporúča, aj lekári sú proste len ľudia 😄. Kedysi bolo normálne namočiť bábätku dudel do rumu, aby lepšie spalo, dovoľujem si tvrdiť, že aj tie deti sú "normálne, šikovné a neviem aké". Lebo však zmerajte niekto, čo znamená nenormálny a nešikovný a aký by bol ten dotyčný bez toho alkoholu 😁. Každopádne, na fľašiach s alkoholom sú ženy s bruchom preškrtnuté, tak proste ja som taký jednoduchý tvor, že keď väčšia väčšina tvrdí že nie a ešte dokonca aj sám výrobca si to dá na fľašu (ktorý ide sám proti sebe 😱 a určite nie dobrovoľne 😁), tak beriem to, akože to bude asi pravda.

jarmillka
6. nov 2022

@aurorastone2 tak na mne to nebolo velmi vidiet a pri vybavovani sme sa o tom nebavili 😂😂 ved naco 🙈

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
stanislavicenka
6. nov 2022

@mamamasama zvlastny lekar, ktory odporuca alkohol v tehotenstve. A teraz sup, nastudovat si, co sa moze stat aj z jedneho pohara alkoholu. Citala som to uz davnejsie

zelenakobyla123
6. nov 2022

To je naozaj také ťažké úplne vypustiť alkohol na tých 9 mesiacov? Preboha, čo ste alkoholičky, že to nevydržíte? Keď 99% ľudí tvrdí, že je to zlé, treba to riskovať lebo to 1% povedalo, že nevadí? Mali by dávať ľuďom IQ testy predtým, než sa idú rozmnožovať fakt🤦‍♀️

simona20201309
6. nov 2022

@mamamasama joj tie tvoje rady niektoré 🤦‍♀️
Porovnávať 2dc vína vína epiduralom, ktorý sa zavádza do chrbtice a preukázateľne nijak neškodí bábätku, narozdiel od alkoholu, ktorý sa v žiadnom prípade neodporúča tehotným ženám....
Vyvolávačky sa podávajú v prípadoch, kedy sa spontánny pôrod nerozbieha a hrozí otrava dieťaťa plodovou vodou a smrť....

Autorka, ty si chceš urobiť prieskum, koľko žien tu napíše ,,dala som si ,daj si v pohode aj ty"? Nad 10 takých príspevok, dáš si aj ty? Alebo len potrebuješ odobrenie od mamiciek z MK?
Myslíš, že ti tu napíše mamička, ktorá si dala víno v 36t a spustil sa jej predčasný pôrod, v dôsledku ktorého jej dieťa bolo poškodené? Alebo ti napíše mamička, ktorá si dávala pravidelne decko dva a má doma choré dieťa?
Neurobí to bábätku dobre. Opýtaj sa sama seba, čo máš z toho?
Inak ani tie pohľady podľa mňa nebudú príjemné. Hádam sa ti nechce každému vysvetľovať, že si celé tehotenstvo nepila , dáš si len 2dc.
Vidieť tehotnú ženu ako leje do seba červené víno na oslave je fakt fuj.
Bude tam cela rodina a nedajboze, niečo sa skomplikuje, ..... ver tomu ze toto ti budu pripomínať do konca života a nikomu nevysvetlis, že to bol jeden pohár.

doriiis
6. nov 2022

@zelenakobyla123 ...súhlasím s tebou.Ale ako vravím,ja už sa nečudujem nicomu

mamamasama
6. nov 2022

@simona20201309 my sa poznáme? 😁🙈 Ty si nedaj, ja som si dala. Autorka si dá asi tiež. Kľudne si daj rôzne mňamky pri pôrode, to si zas nedám ja, ale šampus po pôrode strelíme isto ;)

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre