Ahojte maminy,chcela by som sa vas opytat ci nahodou nemate skusenosti s mojim pripadom....vela som tu na konikovi citala a preto som sa rozhodla zaregistrovat....ide o tom ze s priatelom cakame babatko vytuzene konecne nakolko uz mam 2X po potrate..... ☹ tak sa teraz velmi tesime ale od sameho zaciatku mame nejakych cca 12 dni posun v tehotenstve....viem ze to moze mat nasvedomi ze plod je od zaciatku trosku mensi alebo posunuta ovulacia...nakolko ja som nikdy nemala presne cykly predposledne to bolo 30 dni a pred poslednou pm to bolo az 38 dni....cakame dievcatko....Co ma zaujima moze to byt posunute ovulaciou ked je tam 12 dni posun??-babatko je trosku mensie a po tom vsetkom co som prezila sa velmi bojim a velmi ma to trapi....dokotor tvrdi ze je vsetko oki....ze je zdrave ,len tvrdi aj to ze som musela mat ovu az na 26 den od poslednej pm....a to je hlupost....pretoze vtedy sme styk nemali....presne viem kedy to bolo....na 14 den od zaciatku poslednej menstruacie a potom este na 19 den od poslednej menstruacie....skor si myslim ze som otehotnela na ten 19 den lebo vtedy sme si to riadne uzivali.....len nechapem preco mi doktor povedal ze som otehotnela az asi az neskor??a kvoli tomu mam obavy ci je naozaj vsetko v poriadku....neviete mi niektora poradit?bola by som vam velmi povdacna nakolko ja sama len stresujem a rozmyslam v com moze byt problem..... ☹ ☹ ☹ ☹
@liebling98 ahojky no ja uz som podla poslednej menstruacie v 30tt a podla ultrazvuku som v 28tt....plus par dni.... ☹
Nemusela si otehotnieť v deň styku, ale neskôr
pokiaľ viem, spermie nejakú dobu prežijú a vajíčko sa tiež môže dlhšie zahniezďovať... preto sa hovorí dátum pôrodu +/- 2 týždne 🙂 podľa mňa sa netreba obávať 🙂
a myslite ze ked som otehotnela par dni po styku moze to urobit aj 12 dni??myslim ten posun??
Prosím ťa nestrusuj, keď ti doki hovorí, že je to ok, tak je to ok. To, že budeš stresovať je najhoršie čo môžeš dieťaťu spraviť. Aj ma sme mali odchýlku dva týždne. A v pohode 🙂
@marika1112 - ahoj, neodpoviem Ti síce asi odborne, ale skús sa na to pozrieť z tej druhej stránky. Hoci je to veľmi ťažké asi pre Teba po tom čo si prežila. Viem si to predstaviť, presne pred 2 rokmi v tento deň sme tiež prišli o bábätko ☹ a chvíľu mi trvalo, kým so sa vedela bez strachov tešiť na to ďalšie. Avšak presne do roka a do dňa som nastúpila na MD so synčekom a teraz už má 10 mesiacov 🙂
Ak Ti doktor tvrdí, že je všetko v poriadku, netráp sa tým. Vieš, koľko tu "behá" detičiek, ktoré mali byť podľa utz menšie ako normál či veľmi veľké? Nakoniec sa ukázalo, že všetko je inak 🙂 Netráp sa počítaním sú to len čísla. Teš sa z dcérky a pokús sa nemyslieť na to, ako sa doktor prepracoval k inému dátumu oplodnenia ako Ty 😉 Máš krásne, zdravé dievčatko v brušku, to je hlavné.
Mne v tých mojich strachoch o bábätko s tehotenstvom po MA pomohla veľmi knižka od Lucie Groverovj - Suchej: Aby porod nebolel. Netýka sa to len pôrodu, ale aj tehotenstva samotného. Veľa som pochopila a navyše som získala "bonus" v podobe naozaj bezbolestného pôrodu 🙂 A mimochodom, synček, ktorý sa mal narodiť "menší ako priemer" mal nakoniec 52 cm a 3. 750 g 😀
Prajem Ti príjemné tehuľkovanie, hlavne veľa pohody a radosti z očakávanej dcérky. Ak Ti môžem ešte poradiť (škoda, že som tieto veci netušila pri tehotenstve s prvou dcérkou, hoci intuitívne som sa k nim aj tak nejako dostala, hoci neskôr), skús sa zamerať na mamičkovské obdobie - dojčenie (po pôrode Ti veľmi pomôže mať už nejaké informácie), bonding, nosenie detičiek po narodení atd. Akurát dnes som sa zhodou okolností dostala k jednému krásnemu rozhovoru, ktorý by Ťa mohol trošku naladiť: http://zenskekruhy.sk/rozhovory/michaela-mrowet...
@marika1112 môže to byť tuším tak 5 dní čo ešte prežiju
@marika1112 moja druha dcera bola takmer cele tehotenstvo niekedy o dva, niekedy o tyzden pozadu.. vzdy mi vsade tvrdili, ze to je normalne a bezne.. a naozaj sa narodila v poriadku - dokonca prerastena :D mala 4230g..
Ani neviete ako mi to pomaha 🙂 dakujem Vam velmi pekne....Budem to tak brat ze ten posun 12 dni je len kvoli tomu ze som mohla otehotniet nie v den styku ale par dni potom 🙂
tak tvoje dieťatko nebude mať 4500 napr.ako moje ale bude mať cca 2500 g t je všetko 🙂
Ja som bola podla ms ked som isla rodit v 38tt/39tt priznam sa uz ani neviem ja sama a mala bola velka na 40-41tt cize bola o 2tyzdne vacsia a aj som vlastne porodila este pred prvym terminom a pred nou som tiez 2x prisla o babo ☹
@marika1112 mohla si otehotnieť niekoľko dní po styku, reálne to je tak 3 dni (ale poznám aj pani, ktorá 5 dní pred ovu mala styk a otehotnela). Ale aj keby 3 dni - tak si mala ovuláciu 22/23DC a ten 3-4 dňový posun už neznie tak desivo, nemyslíš? 😉 Držím palce 🙂
Tiež si myslím presne to, čo @adeala 🙂
ja som prednedavnom riesila viac-menej to iste, lenze v mojom pripade to bol posun az o 3 tyzdne. vysvetlenie: predlzeny nepravidelny cyklus za posledny polrok (jeden mesiac az 45 dni). podla dalsieho ultrazvuku je posun uz len 8 dni, tak som sa ukludnila a uz neriesim.
sama uvidis, ze sa ti to na dalsom utz znormalizuje. a keby aj nie, tak vraj +-2 tyzdne vo vypocte terminu porodu su normalne odchylky, kedze maloktora zena ma "svajciarsku" presnost v cykle.
Ani neviete ako velmi ma to ukludnuje;( ten strach je hrozný....
ja som mala posun tiez o 10 dni a moj doktor mi vravel ze mala bude mensia ze bude mat do 3 kil a nakoniec mala 3200 g a vsetko bolo v poriadku.... a dobre to dopadlo...aj ked ja som mala skor trosku na zaciatku stresy z toho ze som mala posunutu placentu ale nakoniec bolo vsetko fajn a dotiahli sme to az do 40 tt
@lenocka_lm279 a ty si mala posun kvoli posunutej ovu alebo len babatko bolo od začiatku mensie?
mala som posunutu ovu a z toho dovodu mi vravel ze mala bude mensia a nakoniec mala 3200g
@marika1112 ahoj, ak doktor potvrdil ze je malicka v poriadku, nemas sa co bat, my sme od zaciatku vacsi o jeden tyzden cca,ale to vraj pre to lebo je to geneticky ,z manzelovej strany su vsetci dost vysoki. Raz som sa pytala na poradni doktora a on povedal ze sklz do 2 tyzdnov plus alebo minus je v pohode,netrap sa,ani tie pristroje nie su 100-percentne,kazde dietatko je ine a ked su vsetky testy ok a aj na poradni vzdy vsetko v poriadku,netrapila by som sa 😉
@lenocka_lm279 a vies o kolko sa ti ovu posunula??je to tak ze ked mas 10 dni posun tak sa ti ovu posunula až o 10 dni??? Lebo ja mam posun 12 dni ale nejako mi to nevychádza kedže styk som uz potom nemala.....
mala som posunutu ovu to znamena ze 10 dni neskor som mala ovu cize neskor sa oplodnilo to vajicko lebo on ti to vyrata podla toho kedy si mala poslednu mrchu
@marika1112 utrazvuk ti nemusí na deň presne vypočítať týždeň tehotenstva. Vačšinou, aj keď vieš, kedy si mala ovuláciu, tak ti podľa ultrazvuku vyjde iný dátum porodu, než podľa ovu.
@marika1112 Takto: styk si kludne mohla mat na 19. den. Muzske spermie prezivaju v idealnych podmienkach az tyzden!! A to sme na 26. dni😉 Realne si myslim ze ak si ovu nesledovala moze tam byt posun ze realne nastala az okolo 23-25. plus staci v tomto obdobi uplne minimum aby lekar zameral inak a uy to spravi posun dalsich par dni. Ziadne stresy, ked je tam vidno tak tam je a hotovka. Tiez som mala TP podla MS 9.1. potom podla UZV 22.1. -to su skoro dva tyzdne. A posledny UZV tvrdil ze 15.1.takze slusne rozmedzie mame, ale sme zdravi, krasni a vsetky vysetrenia na vybornu.
Este mi napadlo- je jedna teoria, podla ktorej sa da urcit pohlavie prave podla toho, kolko dni pred ovu si mala styk, das mi potom vediet, co cakate? 😉
Dievčatá akurát idem od lekára a teraz tomu uz vobec nechápem;) takze o tyzden je uz bábika väčšia.... Takze mala som 12 dni mensie babo teraz uz to je iba 6 dni;) tak teraz kedy bude vlastne termin porodu? Lekár mi ho nezmenil... Len povedal ze mala je väčšia tak ja fakt neviem;)))a ze termin porodu ostáva na 6.1.2015???
@marika1112 hmotnost tusim vypicita system na zaklade rozmeru hlavicky a stehenbej kosti a co ja viem coho...staci ze sa niekde o milimetrik doktor posunie a uz su tu ine cisla...ja som mala do.porodu maleho o 3 tyzdne mensieho a narodil sa spontanne tyzden pred terminom s 3350 gr. a 49 cm...a to som mala dvojcievny pupocnik a maly vvch srdca a aj tak bol uplne v norme...vsetko bude ok uvidis 🙂 tieto merania su v takom vysokom tyzdni uz dost nepresne 😉
@marika1112 znamena to, ze tehotenstvo je ok 🙂 takato kontrola sa robi po tyzdni, ak je velky rozdiel medzi terminom podla ms a podla merania n ausg, moze ist o zamlkly potrat. kedze tvoje babo narastlo, tak je v poriadku. termin podla sona v prvom trimestri je najpresnejsi, neskor uz su tam vecsie odchylky, neries, vzdy sa to porovnava statisticky. ten rozdiel 6 dni moze byt tym, ze si nemala ovu 14. den cyklu, co je vypoctovy model, ak vies urcit datum ovu alebo styku, tak si presnejsia 😉
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@marika1112 Hlavne kľud a žiadne stresy.
Koľký si týždeň?
Pár dní hore-dole zažila každá z nás. Veľa závisí od týždňa.
Držím palce!