Ahojte, dnes som zacala 23 tt. Vcera sme sa s muzom prvy krat pocas tehu pohadali a odvtedy necitim pohyby malej. Obcas sa mi zazda velmi slabulinke kopnutie ale neiem uz ci si to aj troaku nenahovaram. Srdieco pocujem cez angelsound a mala sa zrejme nejako otocila, lebo prvy krat ju pocujem na lavej strane. Nechcem robit zbytocnu paniku, mam z toho ale trochu stres. Doteraz kopkala viac krat do dna, teraz nic. Mate skusenost prosim?
@jajusa85 aj menej aj viac pohybov môže naznačovat, ze sa niečo deje. Ak cítiš zmenu, zájdi na gynekologicky príjem, mozno to nic neznamená ale radšej ísť zbytočne ako potom banovať. Nechcem ta strašiť, ja som prišla o bábätko v 30tt a menej pohybov bol prvý náznak ktorý som bohužiaľ vtedy ako prvorodicka odignorovala, nevedela som 🙁
@jajusa85 nemusí to hneď znamenať niečo zle...si v 23tt, niektoré len teraz začínajú cítiť pohyby bábätka. Ešte je veľmi maličké, veď má len okolo pól kg, a ešte hrozné veľa priestoru, kľudne sa mohlo otočiť do inej strany a kopať akoby dovnútra, čo nemusíš cítiť, alebo môžeš cítiť ako slabšie pohyby...ja som v tvojom týždni tiež, a toto je u mna normálne, že niektoré dni cítim viac a niektoré menej, závisí od toho ako je otocene, či dovnútra alebo von.
Srdiečko ste počúvali, predpokladám že cez angelsound, tak vieš že je všetko v poriadku.
@pukanec123 ano srdiecko bije ako zvon. Len uz ma naplasili aj kamosky ze mam ist radsej 100 krqt zbytocne ako raz neskoro.
Ja som bola parkrat ked sa mi nieco nezdalo nastastie bolo vsetko vzdy ok radsej pri po hybnostiach ist ako bymalo byt neskoro
@jajusa85 samozrejme že to môže znamenať že sám otočila. 😀😀 ja som takto bola už dva krát na pohotovosti a vždy moj syn spal ako zabitý😀😀 a nakoniec mám placentu vpredu tak mi to tlmí pohyby. Dnes zasa mám pocit že sa ani nepohol. Strach žiaden.
Aaa ešte k tomu chcem povedať. Pravidelne pohyby majú byt od 28tt.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ta skúsenosť .. Ak sa ti čokoľvek nezdá, smer gyn.pohotovost