Ahojte budúce maminky
Chcem sa opýtať som v 24.týždni a bývam už väčšinou u priateľa v inom meste ako mám trvalý pobyt. Môžem si zmeniť gynekológa ? Budem mať trvalý pobyt u neho, ale chcem vedieť či si môžem zmeniť už teraz. Nebude to mať vplyv čo sa týka poradní pri vybavovaní materskej a príspevkov na bábätko?
Za Vašu odpoveď ďakujem
lekára si zmeniť môžeš raz za 1/2 roka a na vybavovanie príspevkov bude prislúšný ten úrad, v ktorého územnom obvode budeš mať trvalý pobyt v čase pôrodu. Záleží od toho, kedy si trvalý pobyt zmeníš. Ak sa preťahuješ, no trvalý si ponecháš na pôvodnej adrese aj v čase pôrodu, tak sú to zbytočné komplikácie, lebo všetky úrady budeš musieť riešiť na pôvodnej adrese a už s malým bábom. V čase pôrodu už musíš mať nový OP so zmenenými údajmi, takže by som to riešila podstatne skôr, možeš totižto aj skôr porodiť ako je stanovený termín.
na poradne u lekára to vplyv nemá, jemu je jedno, kde máš trvalý pobyt, len mu to oznámiš a na vyšetrenia by si dochádzala.
Kľudne môžeš 🙂
@dassena Ďakujem 🙂
@maria1678 Ďakujem 🙂
🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
mozes si zmenit doktora to je na tebe a pokial si ten trvaly pobyt prehodis kym budes este tehotna tak ani s tym ostatnym nebude problem 🙂