Žienky, chcem sa opýtať., či to môže mať vplyv na bábätko a ako prírodne v tehotenstve ju liečiť. Dosť je to nepríjemné, hlavne keď sa zobudím v noci na svrbenie. A dokonca sa mi objavila na nohe a bruchu., najprv som mala len malé fliačiky na predlaktí oboch rúk. Mohla by som dithiaden? alebo už ani neviem čo,, kdesi som počula, že namočiť na utierku jablčný ocot a prikladať. Máte niekto skúsenosti, ako sa jej zbaviť? Inak som helikobaktérka...vraj sa s tým už nedá nič robiť.,podstúpila som dlhodobo celú škáru vyšetrení a liečby. Asi to bude mať súvis s týmto., tiež s imunitou. Ďakujem.
Dithiaden urcite nie,radsej fenistil kvapky, ale mne dala alergologicka v tehu taky krem co mozem, urcite by som sa radsej s lekarkou poradila.
@alobalka bavlnené obliečky nosím., lebo mám potvrdenú alergiu na lanolín a iné veci, žiadne vlny atď...nato si dávam pozor. Bepanten som si včera práve objednala vzorku....je ich viac druhov? teraz neviem....a imunoglukán je povolený v tehu? dakujem
ahoj, ak to svrbi, chod radsej k lekarke - teraz som kdesi citala, ze to je nebezpecne, aha: Svrbenie kože v tehotenstve môže súvisieť s tzv. tehotenskou cholestázou. Ide o poruchu funkcie pečene a žlčníka, ktorá je spôsobená tehotenskými hormónmi, kedy sa do krvi vylučujú žlčové kyseliny. Žlčové kyseliny spôsobujú svrbenie kože.
@mariasalome111 ono závisí aj na velkosti vyhadzanej plochy. Plus či si to mavala aj pred tehu. Alebo je to tá tehotenska vyrazka ako spominaju vyššie. Bepanthen care je na detsky zadok a bepanthen sensiderm na ekzemy. Bez kortikoidov, tak myslím, že sa môže. A imunoglukan krém pravdepodobne tiež. Hovorím, závisí aj od velkosti a stavu. ..
@alobalka na rukách, to je vysev už dosť veľký, ako dlaň. Poslednú dobu som mala aj pred tehotenstvom ale v oveľa menšej forme.
@mariasalome111 však skúste koznu, ale kortikoidy moc v tehu nedávajú a z tých ostatných by som to skúsila. ..niekto berie aj antihistaminika v tbl. To ale treba skonzultovat s dr.
Presne toto co pisete sa stalo kamaratke ked bola tehotna. Cely cas ju svrbelo telo a robili sa jej na rukach male flaky. Nevedela sa prestat skrabat. Povedala to aj lekarovi, ale nejako extra to neriesili, viem, ze jej brali krv, ale vsetko ok. Tie hormony vedia narobit sarapatu 😉 Viem,ze fenistil sa moze pre ukludnenie, ale radsej povedzte, ze mate takyto problem, lepsie sa informovat, ako vyskusat vsetky kvapky a maste, co Vam odporucia na webe... Drzim palce nech to prejde 👍🏻
@mikaelita dakujem, na najbližšej poradni to oznámim, nech mi pre istotu zoberú odbery na pečeňové testy.
@alobalka
@pininka ...žienky, chcem sa vás opýtať na váš názor...chlapec mal cca rokom ovčie kiahne, ostal mi v mojej domácej lekárničke tekutý púder, ktorý obsahuje oxid zinočnaný, je protizápalový a protisvrbivý, či by som mohla v tehu....podľa mňa aj áno, ale rada sa opýtam publika 🙂 dakujem 🙂 a po ďalšie mám trochu obavy, či nemôžem prísť do kontaktu s kiahňami, tedaaa na ten účel som ho naposledy použivala., aby som si nepreniesla nejaké baktérie.
@mariasalome111 ja myslim ze mozes kludne. Inak nasej malej na alergiu najlepsie zabera sudocrem, a ten tiez vlastne ma ten oxid zinocnaty
@pininka ano, ten som tiež našla, včera som skúsila...a dnes je to lepšie ☺ dakujem 😉
@mariasalome111 nz,super,tesim sa
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Skús imunoglukan krém, bepanthen sensiderm na ekzem, nejakú masť s oxidom zinocnatym, bavlnené oblecko. .