Žiadne brucho v 17. týždni
Krasny den vsetkym, viem je tu vela takychto tem, ale uz ziadna nie je aktivna a mam trosku stres, tak by mi pomohlo s niekym si moct pokecat.
Som 17+1 a nemam vobec ziadne brusko. Vsetci ma strasia, ze uz by som mala mat a ze je to cudne. Niektore dni sa mi zda, ze sa nieco crta ale potom sa rano zobudim a nic. Je to normalne? Som drobnej postavy, len 46kg.
Na kontrole som bola minuly tyzden a nic zle mi lekar nepovedal. Kazdy den sa len sledujem, ci uz vidno brusko a bojim sa. Je to prve tehotenstvo, tak asi aj preto sa sledujem viac ako je treba :D
@janusik7 nemaju pravdu, len pokoj. Nesleduj sa prehnane a nestresuj sa. Nase prve bolo velke dieta a musel byt CS. A predsa som zacala mat brusko az na zaciatku siesteho mesiaca. Dovtedy nic.
Naopak, uzi si to. Ze este stale oblecies svoje veci. Ze v podstate ta este nic neobmedzuje pri sedeni, lezani, spani.
Ak lekar nekonstatuje ziadne zaostavanie v raste, tak si v pohode a babatko tiez.
Vacsinou prave az na konci piateho/zaciatku siesteho mesiaca zacina babatko naberat na velkosti a vtedy ti brusko takmer isto narastie. Ziadne obavy.
A pri dalsich tehotenstvach to uz pojde ovela rychlejsie, ze sa brusko ukaze skor (zvycajne), lebo maternica i svaly su uz poddajnejsie, aj kosti (panvy a rebra) mas poposuvanejsie, prisposobenejsie na priestor pre babatko po prvom tehotenstve.
Ja som nemala brucho ani v 7 mesiaci a dcéra sa nakoniec narodila 4kilova 🙂 takže, je to ok 🙃
Dakujem za odpovede. Potesili ste ma. lebo skor sa stretavam, ze ma ludia strasia, ze nejem a dieta nerastie hoci u lekara zatial vsetko v poriadku nastastie. Kym vam nenarastlo brusko, tak ste mali to vase stale take makke/uvolnene?
ja som v tomto tt tiez este nic nemala....okolo 20tt sa zacalo gulatit a uz to bolo jasne tehotenske brusko aj ked malicke a od 30tt bum a zrazu brusisko jak svet :D
Ja som fakt nejedla, do 20tt mi bolo tak zle, ze som nedokazala jest takmer nic, zila som na piskotach, sem tam suchy rohlik, nejake ovocie...normalne jedlo islo hned von. Dietatko napredovalo, nic mu nechýbalo. Bola som ako doska do 24tt, rodila som v termine, na 40tt a privitali ma na sale stym, ci ide o predcasny porod, brucho ako v 28-30tt 😀 Nakoniec to bolo 52cm a 3580g 😀
Ja som nemala brucho este ani v 20.tt a v case porodu som mala take, ake s druhou v 7.mesiaci 😄a mala vyse 3.5 kila. Neboj sa,vsetko je v poriadku 🙂
@janusik7 Ano. Normalne makke.
@sundew presne. ludia riesia a komentuju aj co nemusia. Tym, ze som fakt chuda, tak skor len pocuvam ze to ze som este nic nepribrala a nemam brusko znamena problem. Nemam ziadne priznaky, vsetko odznelo po druhom trimestri, tak aj ja sama panikarim niekedy lebo tazko vediet, ze vsetko je v poriadku ked je na pohyby este skoro, ale komentare ludi. mi nepridavaju na klude niekedy😀
Jeejda, radšej keby sa to tvoje okolie staralo o seba… nechápem túto potrebu komentovať veľkosť bruška (aj opačne, keď ženám hovoria, že ich brucho je obrovské, či nečakajú dvojičky, atď.)
Neboj nič, je to úplne normálne, najmä u prvorodičky. Bábo je ešte malinké. A ak by bol nejaký problém, lekár by ťa upozornil. Inak ja som tiež v 17 tt a bruško mám len minimálne, v podstate len keď sa najem, tak trochu vykukne (mimo tehu som mala ploché aj po jedle, ale teraz tam už “zavadzia” maternica, tak jedlo sa už nevojde 😁). A práve som prišla z poradne, všetko je v najlepšom poriadku.
@janusik7 ja som pri prvom mala 40 kg aj s topankami a brusko nikde do zaciatku siesteho mesiaca. Drobec mal nakoniec cez 4kg. 🙂
Proste to mas v sebe inak ulozene, maternica sa ti netlaci dopredu (von), ale skor zatial zvacsuje smetom nahor. Ked ju organy pustia, tak preco nie.
Neboj sa, coskoro uz budes viditelne tehotna aj s bruskom.
Mne pri prvom nebolo vidno brucho do 6 mesiaca. 🤣Nikto nevedel, že som tehotná. Teraz som druhýkrát tehotná, 19tt+0 a teda bruško mi vidno od nejakého 10tt. 😁
@moonlight1210 vidis a mne kazdy hovori ze ked je zena chudsia tak to musi vidiet hned. 😃 ale asi fakt plati ze kazda sme ina.
Ste super dievcata. Zacinam sa citit ze som normalne a male brusko sa zakonite nerovna ze nie co je zle🙏
@janusik7 ja som v 25tt a brucho som nemala do 23tt, ale že vôbec žiadne, tiež som sa týmto zbytočne trápila a nakoniec akoby zo dňa na deň bum a je tam.. omnoho menšie než by malo byt, ale je..ľudia doteraz nevedia určiť, či som tehotná a to zachvilu začnem 7.mesiac 🙂

@janusik7 ano, je to normalne, kazda to ma inak