Zázvorový čaj v 2. trimestri tehotenstva

7trisha7
18. sep 2022

Ahojte… pili ste zazvorak (z cerstveho korena) v druhom trimestri? V diskusiach a celkovo na nete citam raz ze sa moze a vsetko ok, potom zas ze sa nesmie lebo moze ublizit babatku a spustit porod. K dr idem az koncom mesiaca tak sa spytam, ale aktualne som dost chora a zazvorovy caj mi vzdy velmi pomohol aj pomaha. Popijam ho ale cely den …. Teraz neviem ci prestat alebo ci je bezpecne, aby som pila nadalej? 🙈🤯 vy ste pili a bolo vsetko v poriadku??

Dakujem❤️

stellarstar
18. sep 2022

@7trisha7 si o tom môžeš aj na google prečítať či je to OK alebo nie

https://www.belenka.sk/blog/zazvor-v-tehotenstve/

7trisha7
autor
18. sep 2022

@stellarstar no vdaka, to som si citala 😐.. Aj v prispevku pisem ze som ‘celkovo na nete’ citala, takze mi sem netreba kopirovat clanky….lenze aj tam sa nazory rozchadzaju ked clovek cita viac clankov alebo teda skusenosti maminiek… chcela som skor dalsie skusenosti od mamiciek co zazvor pili 🙂

nevenka
18. sep 2022

@7trisha7 aktualne som tiez chora, ochorela som od deti, tiez v 2.trimestri, asi si ho uvarim, ale tak 1-2 hrnceky za den a slabsi. Ja celkovo ale nemozem silny, lebo mam potom krce v zaludku. Pila som aj z materinej dusky na litre caje v predchadzajucich tehotenstvach a nic zle sa nedialo. Aj matu pijem, do jedla rozmarin, salviu, provensalne bylinky...

sweetdreams1
18. sep 2022

Ja som ho píla, keď som bola chorá, inak nie. Ale myslím, že len v prvom trimestri sa nemá, ak si dobre pamätám. A piješ ho dennodenne či občas?

7trisha7
autor
18. sep 2022

@nevenka dakujem.. no ja mam rada silny, mne uzasne na hrdlo zabera 🙈 ako jediny….. 🙂
@sweetdreams1 ja tiez len teraz ako som chora, inak ho nepijem, ale je to jedine co mi zabera na velmi bolave hrdlo. No tak liter za den urcite vypijem, ale vlastne zacala som vcera navecer.

sweetdreams1
18. sep 2022

@7trisha7 nechcem ti poradit zle, ale ja by som ho asi pila. Mne tiež zázvorový veľmi pomáha.

7trisha7
autor
18. sep 2022

@sweetdreams1 dakujem.. no budem ho este pit, s mierou, zrejme lepsie nez keby si musim nasadit nejake ATB 🙈

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre