Dobrý deň začala som 6 mesiac a pohyby som ešte necítila teda možno som to nevedela rozoznať. Je to problém ? 😀
bola som na tom podobne.... možno sú ešte slabé a ty nevieš že sú to pohyby... Ale zájdi k lekárovi či je všetko Ok resp. spomeň na poradni...
@veronikabo v ktorom týždni si? Ja som začala cítiť až 19. alebo 20.tt a to ako keby bublinky v črevách. Dá sa to ľahko zameniť za jemnú plynatosť :D
Prvorodicky zvyknú cítiť pohyby neskôr ako viac rodičky
Tak isto ak je placenta vpredu tak to bude neskôr. Alebo ich cítiš, len to nevieš rozoznať lebo sú slabšie kvôli tej placente
Bola som v nejakom 21tt kedy sa má pýtal gyn ci cítim pohyby vravím nie
Pozrel do papierov a vraví co chvíľa budete a usmial sa. A asi týždeň nato som jasne cítila a cítim doteraz aj vidím 😉 mam tiež placentu vpredu takže pripisujem to hlavne tomu.
@veronika1234512345 mna sa to tiež pýtal pred 2 týždňami a to som bola v 20 týždni a povedal mi že za taký týždeň budem cítiť ale neviem no neviem to asi rozoznať alebo ešte ani neboli ... ale večer keď si ľahnem tak sa pozriem na brucho a vlní sa mi pupok neviem či sú to pohyby alebo čo to môže byt ale vždy len pupok nič iné ..😀☺️
@veronikabo podľa mňa to bude to. 🙂
Tiež som si myslela, že to neviem rozoznať nebola som si nejak istá, ale inak som si to nevedela vysvetliť 😂
Boli slabšie tie pohyby oproti tým, čo mám teraz, ale mne napríklad sa nič nevlnilo zo začiatku 🙂
A placentu máš vpredu, či nevieš?
@veronika1234512345 no neviem kde ju mám .. ale je to zaujímavé že len pupok sa hýbe vlní 😀😊
@veronikabo skus sa nato opýtať gyn kde ju máš. Zato možno necítiš ešte pohyby. 🤷♀️
Aj vidíš ako sa vlní? Nie je to taky rýchli pohyb ako keby nejaký tyk?
@veronika1234512345 prestanem dýchať a pozeral na pupok a normálne sa vlní ale len pupok 😀☺️☺️
@veronikabo jasne, ves to vlnenie je ked vytlaca rucicky, nozicky, ritku... zatial len pupok, lebo babo este nie je take velke, neboj nic, pred porodom sa ti bude hybat cele brucho a obcas si aj zvysknes ako to zaboli ked kopne 😂 uzivaj tehotenstvo
@veronikabo tak to je bábo určite 😉
@taga ale zaujímavé že len pupok a nič iné ☺️
@veronika1234512345 necítim nič len ten pupok som si všimla minule
😀☺️
@veronikabo tak ešte je malé zato možno iba v okolí pupku ho cítiš 🤷♀️🙂
@veronika1234512345 vidím ... necítim 😀☺️
@veronika1234512345 nechápem ako sa môže len ten pupok vlniť ☺️
@veronikabo v 22 TT, je babo dosť male na to, aby sa vlnila väčšia časť brucha, v okolí pupka to je ok.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@veronikabo Ahoj, mne dr povedal ze to moze byt ovlpyvnene polohou babatka a tym kde je ulozena placenta. Ja mam placentu vpredu a citim len jemne skor vnutorne pohyby. 😊 Tiez necitim uplne kopance ale viem ze tam je a casto dava o sebe vediet 😊 Takze sa nemusis bat. Moja mama pri mne citila pohyby malicko a pri bratovi vobec, ze ten ju kopol max. 3x za cele tehu....aj je teraz taky lenivy 😁 Niekore babatka su zivsie a niektore menej ale niet sa coho bat.