Ahojte 🙂 planujem sa dat vypisat pocas tehotenstva ..( uvazujem nad tym) ale chcem sa opytat ci mi moze potom lekarka ukoncit pn pocas vikendu ( u nas sa robia aj vikendy). Materska mi zacina 9.12( nedela) tym padom by mi musela ukoncit 8.12( sobota) da sa to alebo sa to riesi ako? Dakujem za odpovede ❤️
@majusqa77 dakujem velmi pekne
@matulik212 sa ti to zmeni automaticky, tiez som bola 2,5mesiaca na pn a potom predcasna materska lebo som bola na rizikovom
@babi81 co sa mi zmeni? 🤷♀️ Mne to musite tak polopate vysvetlit ako prvorodicke 😂 mna vypise obvodna kedze gynekologovia vypisuju len ked je nejaky problem s tehotenstvo
@matulik212 ze nemusis ukoncit pn sa ti zmeni na matersku ked zacnes mat na nu narok, aspon u mna to tak bolo
Mne ukoncil pn v sobotu od nedele som bola na materskej. Robila som aj vikendy
@babi81 pochop, ze socialka to sama spravit nemohla. niekto (lekar) musel ukoncit PN a niekto (lekar) musel vypisat ziadost o materske. a niekto (??) to musel cez zamestnavatela (ak nejaky bol) poslat na socialku.
najskor pises, ze sama socialka, uz zrazu, ze odkedy poslal gynekolog.. ..tak nezavadzaj aspon
Jasné že sa môže ukončiť PN aj počas víkendu. A ak budeš na PN kvôli tehotenstvu, vypísať na PN ťa môže aj gynekológ myslím. A on ti potom ukončí a rovno vypíše žiadosť o materské.
Ano ja som bola na pn od mojho gynekologa od 20.tt do.32 tt vlastne dnom.ukoncenia pn som nastupila na matersku
@janamexico ano ale mna gynekologicka nevypise asi lebo chvlabobu vsrtko co sa tyja tehotenstva je ok skor ma vypise obvodna
@matulik212 ahoj,ja som bola tiež ako ty,z pn hneď na materskú,vypísať ťa môže v podstate ktorýkoľvek lekár na diagnózu,skús sa s gynekologickou dohodnúť,tam máš totiž výhodu,že kontroly málokedy prídu ak si konkrétne od gyn.vypisana a máš lepšie rozloženie vychádzok aj dlhšie.Obvodna ti nemôže vymyslieť nejakú dlhodobú diagnózu,teda ak máš niečo je to o.k
@kubkovamama dakujem tak sa skusim informovat u gynekologicky ako to je dakujem velmi pekne
@matulik212 záleží aká je😁 až neochotna,povedz,že si mala v noci bolesti,spinenie apod,skrátka sa cítiš celé zle.
@matulik212 ya som isla na pn kvoly tomu ze uz to bolo moje tretie tehu 3 sc a bolelo ma dost brusko najprv ma.posielal k obvodnemu ale ten ma.hned medzi dverami otocil a povedal ze to je gyn problem ze on ma musi vypisat a kazal i chodit kku gyn ked budsm chora lebo v cakarni u ob. Mozem sa nakazit viac ale na matersku vypisuje gyn nie lebo tym potvrdzuje ze si cele tehu chodila do poradne poriadne
Ja som mala diagnozu hroziaci potrat preto mna gynekolog vipisal a na matersku som isla v 34 tyzdni
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ano, moze