Z dievčatka na chlapca na začiatku druhého trimestra

effy777
28. okt 2021

Ahojte baby, žienky.
Som prvý krát tehotná to je snáď asi jasné už len podľa tej otázky :D
Na vyšetrení mi povedali, že to bude dievčatko ( aby sa pochopilo tešili by sme sa z oboch ) a po mesačnej odchýlke a ďalšom vyšetrení mi povedal doktor, že to bude chlapec.
Prípadne dodám tu abstraktnú maľbu lebo to je pre mňa guláš 🙂

Všetky príznaky či už s pleťou, zvracaním (aj doteraz), chute (od začiatku sladké hlavne ovocie).

Aby bolo jasné, nesťažujem sa ale rada by som si vypočula aj vaše skúsenosti 🙂

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jaskolka
28. okt 2021

Je časté, že z dievčatka"sa stane"chlapec ". opačne zriedka
Ak je prístroj starší, alebo menej skúsený doktor, alebo sa dieťa len o trosku pohne už to môže skresliť. Zvlášť na začiatku sú tie údaje ešte nepresne.
Kamoške sa stalo, že 8 mesiacov hej vraveli ze to je dievča a na poradni v nemocnici pred pôrodom odrazu chlapec. A ano, narodil sa ozaj chlapec
Príznaky s tým nič nemajú spoločne. A 100%istota bude až po pôrode

ivka21
28. okt 2021

Mne vraveli ze krásne dievčatko a v 23 tyzdni zé chlapček 😁 no milujem ich rovnako mam dvoch. A príznaky som mala trosku iné ako pri prvom zima mi bola chuť na zelené potraviny mandarínky mastné vlasy za 1 deň aj pleť sa zhoršila a zle mi bolo pri oboch pri druhom dokonca viac.

sandyan
28. okt 2021

Na tie priznaky by som sa nespoliehala 😀 mne doktorka povedala ze aaaa bude to dievcatko a na druhom vysetreni mozno ze aj chlapcek, no a mam chlapceka

azurova99
28. okt 2021

@effy777 neviem sice v ktorom si tyzdni, ale podla mna je to normalne nemusel dr dobre vidiet, alebo si sedelo dietatko na nohach, mne tiez v 17 povedal ze dievča, ja som aj rada, ale vzdy sa z dievcatka moze stat chlapec opacne velmi nie

effy777
autor
28. okt 2021

@viestta
@jaskolka ja som to myslela v tom zmysle čo sa vraví, babské rady a podobne.
TO je myslené zo srandy alebo jemného humoru a nie doslova. Ale ďakujem za feedback

effy777
autor
28. okt 2021

@sandyan nám detto ale teraz chlapec. I keď my sme sa hlavne sústredili aby bolo zdravotne všetko ok a mená sme mali predbežne vybraté pre obe verzie :D

effy777
autor
28. okt 2021

@ivka21 Ja som to skôr videla na kolegynkách, ktoré doslova žiarili krásne vyzerali sršili energiou a ja som chodila ako bezvládne telo priahnuce sa na toaletu a do postele ale chvalabohu energia sa znovu vratila :D

effy777
autor
28. okt 2021

@azurova99 Ja som aktuálne v 21 🙂

azurova99
28. okt 2021

@effy777 tak neskor to asi lepsie vidno mne to povedal v 17tt ale ze este sa to upresni na dalsej poradni, tak uvidim o tyzden

effy777
autor
28. okt 2021

@azurova99 Ja som zvedavá či to obmesiac nebude odmena ďalšia :D ale ako som spomínala v princípe nám je to jedno hlavne nech je všetko ok 🙂 a inak gratulujem

azurova99
28. okt 2021

@effy777 dakujem ako mne je tez jedno ci dievca ci chlapec hlavne ze zdrave, aj ked chlapi to beru asi inak, dakujem tiez gratulujem

kiki68
28. okt 2021

@effy777 Jasne ze toto sa stava, preto je blbost hovorit hned pohlavie. Lebo zrazu ked je dieta vacsie a lepsie sa natoci na tom usg, tak je to zrazu vidiet.

h2
28. okt 2021

@effy777 So mnou bola v pôrodnici mamička, ktorá tam prišla s tým, že čaká dievčatko a narodil sa jej chlapec. Ani meno nemali vybraté, museli narýchlo s manželom na pôrodnej sále vymýšľať.

1mina
28. okt 2021

Lahko sa zameni dievcatko za chlapca - naopak je to.vinimocnejsir pretoze iz ked vidno gulky a pipik je to jasnejsie...ja som.prvy raz cakala.dievcatko - este aj do porodnice som.sla.s tim ci sa nenarodi nakoniec chlapec poznam aj take 😂 a druhe bol jasne pipik v 20 tyzdni na fotke tam som.ani nejak nerozmyslala zeby sa pomylili...no ale priznaky s tim.podla mna nic nemaju ja som.mala obe tehu v podstate rovnake - ziadne vracanie, chute hlavne na ovocie a sladke atd a zakazdym bolo.ine pohlavie...to su take babske povery..a navyse sestricka u gynekologa ma pri dcere presviedcala kym.bolo sono ze urcite chlapec podla brucha a pri chlapcovi do sona ze urcite dievca podla brucha 😂

effy777
autor
28. okt 2021

@h2 joooj milé ale aspoň sranda pre nich sa zohrať😉

adka3321
28. okt 2021

@effy777 mne cca v 18tt povedal, ze na 99% chlapec, od tri tyzdne na morfo ultrazvuku na 100% chlapec, no a o dalsie tri tyzdne, ze dievcatko 😂😂 na kazdej poradni som sa pytala, ci sa to este nezmenilo, ale ostalo to pri dievcatku a aj sa narodilo dievcatko

effy777
autor
28. okt 2021

@adka3321 ja viem že je to určitá dávka naivity ale cítim že je to dievča i keď odborník je odborník ale keď čítam vždy sa môže stať 😊😃 kočík je chvalabohu neutrál tak rozmýšľam či aj ostatné veci treba dokupovať po čase tiež neutrálne

effy777
autor
29. okt 2021

Ahojte spravila som si to viac menej len zo srandy čo vidíte vy?😃

lenja227
21. nov 2021

Ahojte baby. Našla som túto diskusiu a teším sa ze je celkom aktuálna 😊 No čo, ako sa vám darí? Ja som 20tt aktuálne, a bábätko vyzerá byt dievčatko na 80 percent tak uvidíme. V odboru ma čaká morfológia ultrazvuk veľký tak sa aj teším aj bojím zároveň, aby bolo hlavne všetko v poriadku.

effy777
autor
22. nov 2021

@lenja227 Držím ti palce nech je to čokoľvek hlavne nech je to zdravé 🙂

mironka
22. nov 2021

@effy777 mne tak Dr. povedal minuly rok,ze cakame stvrte dievca. Potom som isla v 24.tyzdni na morfo ultrazvuk a iny lekar hned vyvalil,ze chlapec...a aj bol....mame chlapceka

effy777
autor
22. nov 2021

@mironka nám do 20 tt dievča a potom zostúpili asi vajka ale videla som aj tzv. brok na displayi :D

lenja227
22. nov 2021

@effy777 ďakujem 😊 presne, len nech je zdravé

lenja227
22. nov 2021

Och bojím sa toho morfologického ultrazvuku dievčatá.. Už vidím ako budem stresovať aj predtým aj počas vyšetrenia..

lenja227
22. nov 2021

No čo, myslite že mája doktorka pravdu a je to dievčatko? 😊❤️

effy777
autor
22. nov 2021

@lenja227 všetko dopadne ako má hlavne kľud 🙂

effy777
autor
22. nov 2021

@lenja227 fuuuha môže byť a kľudne aj sa posunie ako my sme videli brok 😄 my sme volali dievčatko a v 22 tt už bol chalpec a to sme boli u ešte iného gynekologa ktorýa najnovšiu technológiu v ba takže vždy je to 50:50

lenja227
22. nov 2021

@effy777 jeeeminenky 😄 malý brok 👶😄tato fotka je z minulého týždňa, to som bola 19 týždeň. Tak podľa aj Tvojich skúsenosti sa na to nebudem ešte spoliehať radšej 😊

lenja227
22. nov 2021

@effy777 ❤️

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre