Ahojte baby máte nejaká skúsenosť z vytermy a pravidelnými kontrolami zo spodu počas celého tehotenstva? Kamoska je v 28tt práve došla od lekárky s tým že nedokáže ani chodiť lebo jej robila vyteri a kontrolovala malinkej hlavicku so spodu ultrazvukom...stretli ste sa niektorá s niečim takým??
Inac neviem preco ale podobne skúsenosti mam len s gynekologickami ženami. Chlapi su oveľa citlivejší ale ženy drsne ako keby sa chceli pomstiť alebo co.
@sjavusik By som okamzite zmenila lekarku. V prvom rade, ak nevie odkomunikovat vysetrenie, tak je to nanic lekar. Vyter sa mozno robil kvoli streptokokovi, aj ked ten sa robi neskor, ale budiz. Alebo mozno sa jej zdalo, ze ma vytok a proaktivne spravila vyter. Ale znovu - ak nevie povedat, co ide robit, tak nech to nerobi vobec.
V druhom rade - ak sa robi ultrazvuk, tak vaginalnou sondou mohla kontrolovat tak krcok maternice. A znovu sme pri tom - ak nevie povedat, co robi...
Zijem v zahranici vo Svajciarsku, kde je myslim si zdravotnictvo na trochu vyssom leveli, a v tehotenstve mi jedenkrat robili vaginalny ultrazvuk. Dalsie len abdominalne, plus vysetrenie krcku robila len raz v 28tt aj to len pohmatom. Tak neviem, isla by som prec, vazne.
Ďakujem Vám za vyjadrenia určite jej odovzdám vaše názory lebo mne sa to taktiež nezdalo..ja som v 26tt mám gynekológa a nič take mi nerobí...aspoň viem že nie môj ale jej lekárka má trosku divnú metódu vysetrenia
@sjavusik nemala nejaký výtok? Baktériu, kvasinky atď. Vtedy by bolo normálne že by robila ster, kontrolný ster atď. Kamoška tiež mala nejakú baktériu, ktorá mohla spôsobovať otváranie, tiež ju kontrolovala zospodu. Plus keď je podozrenie na otváranie vnútornej bránky tiež sa robí utz vaginálne. Kamoška by sa mala na dôvod vyšetrení spýtať predovšetkým lekárky, veď by mala vedieť prečo to robí a možno je na to aj dôvod, aj keď sa to pravdepodobne dá robiť aj citlivejšie.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
No tak toto je viac ako divne. Urcite ta doktorka cez poradnu ma pozriet odspodu,ale len s prstamk, vnutorny utz sa pouziva iba na zaciatku a vyter sa robi pred koncom tehu aby sa zistilo ci tam nieje nejaky streptokok co sa moze preniest na dieta. Ale v 28tt vnutorny utz by som urcite odmietla