Ahojte mamicky a buduce mamicky,prosim vas je normalne ked mi tak skoro vyteka cira tekutina z prsnikov?Co to je?Mledzivo ci kolostrum ci ako sa to vola 😅 ?Nebude to mat nic spolocne s tym ze mi mliecko bude svojvolne vytekat po porode a ja nebudem moc potom kojit ked mi bude vytekat same 😕 ?Mozno blba otazka ale som prvorodicka a moja mama mala s mliekom problem ze ako sa jej tvorilo tak aj hned vytekalo prec 😨 ...tak preto sa pytam.dakujem za odpovede 🙂
je to uplne v poriadku nemusis sa bat a to ze mame vytekalo mlieko neznamena ze to je problem ale ze mala vela mlieka a bola s tych stastnejsich ktorym prsia nestvrdnu ale prebitocne mliecko odtecie v tomto pripade staci dat tampon do podprsenky a je po probleme
Nemusis sa nicoho obavat ja to mam tiez od 17 tt...sme tam mi je z toho az smiesno...kupila som si aj tie tampony do podprsenky,ale tam mi to hrozne vadilo...tak doma chodim na "volnobeh" a na trickach sa mi robia niekedy az "mapy".Aspon viem,ze mi prsniky funguju.Mne len lekar povedal,ze si musim davat teraz pozor .aby sa mi nezapalili,pretize tym,ze ty vyteka kolostrum,mas otvorenu mliecnu cestu a rychlejsie dostanes infekciu.V kazdom pripade si to mliecko nevytlacaj.
Odporucam pozriet stranku laktacnych poradkyn mamila.sk.najdes tam clanky,rady a aj kontakty na poradkyne.ale mliecko kludne moze tiect aj v tehotenstve
Mne zacalo kolostrum vytekat uz na zaciatku 13steho tt.
No mne leju prsia od 15tt ja besne heh pyzamo mám stale premocene a ked zjem niečo mliečne alebo kukuricu no hocičo kde je veľa vitamínu B a bielkovín tak sa to úplne spustí no zachvilu rodim tak snáď budem mať veľa mlieka...;)
aj ja som mala nadbytok, ( v jednom prsniku 500ml ) a vytekalo mi vkuse, to je normalne, ako pise wewe22
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
To je kolostrum. 🙂 A po porodu se ti to po par dnech zmeni na normalni materske mleko. Pokud vim, tak mleko vyteka, kdyz jsou prsa "nalite" - to znamena, ze jsou plna. 😉 Ale pred porodem? Treba to je i tvuj pripad🙂