Výsledky z krvi ukazujú, že moje bábo nebude zdravé

terezka288
25. jún 2020

Ahojte dnes som bola u doktora som 19tt moje prvé tehu, výsledky z krvy 16tt vyšli tak ze je tam podozrenie ze bábätko nebude zdravé Mate skúsenosti? V utorok mam ist do TN na veľké sono na genetickú, viete mi niekto prosim vás poradiť? Už neviem do utorku je ešte pre mňa veľmi ďaleko keďže každá minúta je dlha

denden77
25. jún 2020

@terezka288 nemam skusenost s NTD ale myslim, ze odbornik by to na morfo sone mal vidiet.. isto ti baby odporucia MUDr. Grochala v MT, vraj je topka na Slovensku.. skus pogooglit, mozno by ta vzal skor.. drzim palec 🍀🍀🍀

filodendron
25. jún 2020

@terezka288 tuto je nejaka starsia diskusia. Ine ako vyckat do utz asi neostava.
https://www.modrykonik.sk/forum/choroby-a-komplikacie/defekty-neuralnej-trubice-co-to-znamena/

nikpa
25. jún 2020

@terezka288 ako píše @denden77 Dr. Grochal v Martine, ak ti niekto odpovie na tvoje otázky tak on

spajki
25. jún 2020

@terezka288 ahoj aj ja som mala zle vysledkyz krvi dokonca som podstupila odber plodovej vody nakoniec maly je zdravy

ukulela
25. jún 2020

@terezka288 aj ja z vlastnej skusienosti odporucim Grochala. Mava plno, ale berie aj v sobotu (za priplatok) ... a este. vyskedky neukazuju, ze babo bude chore. ukazuju len zvysenu pravdepodobnost. 1:9 zmane,a ze ked postavis vela seba 9 zien s rovnakymi vysledkami, ako mas ty, tak 1 z nich bude mat chore babatko. (ja som mala 1:40 - ale mala som uz pred tym urobene trisomy a tie boli OK a bola som aj u Grochala pre istotu - takze ani keby som mala vysledok 1:2 by som nerobila paniku, lebo vzdy je to len statistika a pravdepodobnost. Grochal je topka, ak je tam viditelny postih, on ho uvidi. neboj, mysli na to, ze budes medzi tymi zvysnymi 8 zenami so zdravym babom. drzim ti palce.

ukulela
25. jún 2020

.. a uz len dolnim, ja som rodila po 40ke, preto som si davala trisomy a bola som aj u grochala, aby som potpom v pripade zlych vysledkov krvi mohla s cistou hlavou odmietnut amniocentezu a tak aj bolo ... gyndos mi uz potom ani amnio nenukal.

terezka288
autor
25. jún 2020

Ďakujem baby za podporu Držte nám palce❤️❤️❤️

radiah
25. jún 2020

Aj ja držím pršteky 🌺🌺🌺

kacena4
25. jún 2020

ahojko odbornik nie som, ale dawnovho syndromu sa bat nemusis to mas celkom ok, skor tam vyskocilo NTD co je laicky povedane skrining na chromozon spina bifida alebo rastep chrbtice ci miechy neviem odborne ako to je. preto ta posielaju na morfologicke USG lebo tam je to vidiet ci je tam ten rastep. dobry dr. ho najde ak je viditelne. dokonca sa tieto deticky uz aj v brusku daju operovat a tehulkovanie moze pokracovat takze pokoj ak by daco mysli pozitivne, najma ak to je vytuzene babato

nina774411
25. jún 2020

🍀🍀🍀

emiliamilka
25. jún 2020

Ja som mala to isté . Bola som v Cegyse v TN je tam tiež super odborník .. povedal že všetko je v poriadku a nemáme sa coho báť a aj tak bolo .

silvi300
25. jún 2020

@terezka288 Ja mám pocit, že už každej druhej vyjde pozitívny test na Downom syndróm. 99% sa im narodí zdravé dieťa.

monicka79
28. jún 2020

@terezka288 tripple testy sú strašne nepresne, ja som mala riziko 1:150 a boli tu baby co mali 1:6 a deti zdravé. Takže ja som sa objednala ku Grochalovi a dala som si zobrať krv na trisomy test co stalo 350 eur ale nechcela som ist na odber plodovej vody. Aj doktor mi hovoril ze je to riziko že 2 ženy zo 100 potratia po odbere vody. A poznám aj ženy co mali tripple testy negatívne a pri pôrode sok lebo dieťa malo downow syndróm. V niektorých krajinách tieto testy prestali robiť a robia tieto nové trisomy alebo nifty. U nás si ich musíš zaplatiť ale stojí to za to. Ja som mala toto tretie tehotenstvo a malinka ma teraz 3 týždne, ale tiež ma dobre vystrašili. Keby som znova tehotná tak si tie testy dám urobiť zase aj keby mi u gynekológa vyšli tripple negatívne.

zaya13
7. júl 2020

@terezka288 ahoj,nieco nove ohladom drobca? Ja som mala minuly rok tiez velmi vysoke AFP a riziko NTD 1:4. Cize vysledky ukazovali na razstep chrbtice. Ten sa vobec nepotvrdil,avsak babo malo ine vrodene vady nezlucitelne so zivotom 😔 Pevne verim,ze to nie je tvoj pripad 🙏 My sme boli vtedy v BA na morfo utz u MUDr. Cunderlika a nasledne na genetike u doc. Ondrejcaka.

terezka288
autor
8. júl 2020

@zaya13 Nestraas, to mi je veľmi luto😪 Zatiaľ to vypadá v mojom prípade ze je všetko v poriadku Boli sme v Martine u Pána Grochala povedal ze nemáme sa coho báť ze cakame zdravého chlapceka❤️

maria1041981
2. apr 2021

Aj mojej dcere vysli zle vysledky je z toho velmi znicena nakolko je v 14tt a podstupila odber placenty a ten vysiel pozitívny a musi podstupit este odber plodovej vody. Uz nevieme co robit nik poriadne nic nepovie tak nevieme poriadne na com sme. Prosim vas o radu dakujem

denden77
2. apr 2021

@maria1041981 no.. asi uz len absolvovat amnio a potom sa rozhodnut, co dalej 😏

maria1041981
2. apr 2021

@denden77 14.4ide na odber plodovky a uvidime. Ale do 12ttbolo vsetko v poriadku aj na ultrazvuku

denden77
2. apr 2021

@maria1041981 zial nie vsetko je vidiet hned 🤷‍♀️

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre