ahojte,stale mi vrta hlavou co povedal moj dr.mam 36r.vysledky 1.trim.screeningu mam dobre podla krvi,je tam ze negativny,utz tiez ok.ze velmi dobre ale kvoli veku riziko ds je 2:60.to znamena ze vsetko je ok,len zeny v mojom veku maju vysoke riziko?lebo po druhom screeningu ma chce poslat na genetiku.alebo som uz blba a zle som pochopila?posielali vas na konzultaciu aj s vybornymi vysledkami len kvoli vysokemu veku?vdaka
@bessdonna vzhľadom na vek máš nárok na AMC, to ti asi gyn.hovoril, je zadarmo a výsledok na 100%
@bessdonna je to štatistický údaj,v zahraničí sa tieto testy ani nerobia,zbytočne stresuju mamičky,ja som mala kvôli veku riziko 1:80,môj gynekológ mi pekne vysvetlil všetky možné variácie ďalšieho postupu(genetika,amniocenteza,trisomy testy,morfologicke sono....),vybrala som si najskôr morfo sono u MUdr.Grochala v Martine,sono dopadlo ok a ďalej som už nič neriešila,ak by sono nebolo ok ,až potom by somuvažovala nad ďalšími postupmi....
@riskoh ja sa pridám k tomuto názoru,plne súhlasím ....tiež som bola ako samoplatca ešte aj inde, konkrétne u Dr. Holana v Procare a aj u svojho lekára u Kocha.....oba veľké ultrazvuky boli bezproblémové, čiže ďalej som neriešila.....ale ako píše vyššie, ten pocit keď sa dozvies to štatistické číslo je hrozný.....a naozaj o ničom nevypovedá....a hlavne ak screening v 12tt bol v poriadku...
v 33r som mala 1:50 🤷♀️ tam to skace na zaklade roznych vstupnych parametrov, nie len veku.. kazdopadne na genetike si max. pokecas a potom odporucia amnio 🤷♀️
@bessdonna ja som mala ako 22 ročná výsledok pri prvom screeningu 1:25 čo bolo naozaj dosť zle na môj nízky vek. Sono bolo v poriadku ale aj tak som bola na konzultácii na genetike a tam mi odporučila doktorka amnio. Informovala má aj o tých platených testoch ale to sme sa s partnerom zhodli, že nie lebo ak by vyšli pozitívne aj tak treba ísť na amnio a ešte keď sa za to toľko platí radšej som chcela mať istotu. Doktorka na genetike mi hovorila, že práve nejaká vec v tých krvných výsledkoch ktorá najviac poukazuje na downov syndróm je najhoršia. Tak že mi dosť amnio odporúča. Išla som teda a všetko bolo nakoniec v poriadku. Mala je zdravá. Takže tie výsledky sú naozaj veľmi nepresné a spôsobili mi asi cca dva mesiace stresov kým som obehala všetky vyšetrenia a čakala na všetky výsledky.
Riziko kvoli veku je asi este vacsia blbost, nez cele tripple testy, nemaju nijaku vypovednu hodnotu. Chodte na norfologicky ultrazvuk cim skor a podla toho co tam uvidi sa zariadte dalej, podla mna morfo utz je dostacujuci vo vasom pripade, ked sa bavime len o statistike a na normslnom sone lekar nevidi nic podozrive 🤷🏻♀️
2:60 neexistuje..len 1:60
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@bessdonna ja som mala 1:250 vraj hraničná hodnota,rodila som ako 36 ročná ...ja som bola na genetike a podľa mňa je to strata času,len sa ťa opýtajú na ochorenia u teba a otca dieťaťa.....a to nahadzu do tabuľky a vyjde ti percento ...zas len pravdepodobnosť....keďže my sme žiadne ochorenia nemali tak vyšla nulová....a odporučia ti platené krvné testy Nitry alebo trisomy....