Výsledky screeningu

bessdonna
12. aug 2022

ahojte,stale mi vrta hlavou co povedal moj dr.mam 36r.vysledky 1.trim.screeningu mam dobre podla krvi,je tam ze negativny,utz tiez ok.ze velmi dobre ale kvoli veku riziko ds je 2:60.to znamena ze vsetko je ok,len zeny v mojom veku maju vysoke riziko?lebo po druhom screeningu ma chce poslat na genetiku.alebo som uz blba a zle som pochopila?posielali vas na konzultaciu aj s vybornymi vysledkami len kvoli vysokemu veku?vdaka

eerikusik
12. aug 2022

@bessdonna ja som mala 1:250 vraj hraničná hodnota,rodila som ako 36 ročná ...ja som bola na genetike a podľa mňa je to strata času,len sa ťa opýtajú na ochorenia u teba a otca dieťaťa.....a to nahadzu do tabuľky a vyjde ti percento ...zas len pravdepodobnosť....keďže my sme žiadne ochorenia nemali tak vyšla nulová....a odporučia ti platené krvné testy Nitry alebo trisomy....

bessdonna
autor
12. aug 2022

@eerikusik ale toto riziko tvoje maju vsetky 35rocne?alebo je to tvoje konkretne riziko?pokjdem na trisomy len vies ked su vysledky fajn tak z tych 500eur som mohla kupit oblecenie pre babo,atd...ked je indikacia tak nehovorim,ale len kvoli veku?

zuzanockamt
12. aug 2022

@bessdonna vzhľadom na vek máš nárok na AMC, to ti asi gyn.hovoril, je zadarmo a výsledok na 100%

riskoh
12. aug 2022

@bessdonna je to štatistický údaj,v zahraničí sa tieto testy ani nerobia,zbytočne stresuju mamičky,ja som mala kvôli veku riziko 1:80,môj gynekológ mi pekne vysvetlil všetky možné variácie ďalšieho postupu(genetika,amniocenteza,trisomy testy,morfologicke sono....),vybrala som si najskôr morfo sono u MUdr.Grochala v Martine,sono dopadlo ok a ďalej som už nič neriešila,ak by sono nebolo ok ,až potom by somuvažovala nad ďalšími postupmi....

eerikusik
12. aug 2022

@bessdonna ja som mala konkrétne na DS a hraničná hodnota to bola podľa tabuliek pre vek 36....ono záleží čo ten výsledok čo sa dozviete zmení ....lebo keď nič tak sú to naozaj vyhodené peniaze

eerikusik
12. aug 2022

@riskoh ja sa pridám k tomuto názoru,plne súhlasím ....tiež som bola ako samoplatca ešte aj inde, konkrétne u Dr. Holana v Procare a aj u svojho lekára u Kocha.....oba veľké ultrazvuky boli bezproblémové, čiže ďalej som neriešila.....ale ako píše vyššie, ten pocit keď sa dozvies to štatistické číslo je hrozný.....a naozaj o ničom nevypovedá....a hlavne ak screening v 12tt bol v poriadku...

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bessdonna
autor
12. aug 2022

@bessdonna ja aj tak nerozumiem.na zaklade coho vyjde to statisticke riziko?ako sa to rata?a su take 36rocne zeny ktore to riziko maju 1:300?alebo to je kvoli veku nemozne?

denden77
12. aug 2022

v 33r som mala 1:50 🤷‍♀️ tam to skace na zaklade roznych vstupnych parametrov, nie len veku.. kazdopadne na genetike si max. pokecas a potom odporucia amnio 🤷‍♀️

pavla_z
12. aug 2022

@bessdonna ja som mala ako 22 ročná výsledok pri prvom screeningu 1:25 čo bolo naozaj dosť zle na môj nízky vek. Sono bolo v poriadku ale aj tak som bola na konzultácii na genetike a tam mi odporučila doktorka amnio. Informovala má aj o tých platených testoch ale to sme sa s partnerom zhodli, že nie lebo ak by vyšli pozitívne aj tak treba ísť na amnio a ešte keď sa za to toľko platí radšej som chcela mať istotu. Doktorka na genetike mi hovorila, že práve nejaká vec v tých krvných výsledkoch ktorá najviac poukazuje na downov syndróm je najhoršia. Tak že mi dosť amnio odporúča. Išla som teda a všetko bolo nakoniec v poriadku. Mala je zdravá. Takže tie výsledky sú naozaj veľmi nepresné a spôsobili mi asi cca dva mesiace stresov kým som obehala všetky vyšetrenia a čakala na všetky výsledky.

veruska00
12. aug 2022

@bessdonna aj ja mam 35 rokov a aj mne odporučil lekár ten platený test ale ja som to odmietla a povedala som mu ze počkám na vysledky scrreningu v 12 a. 16 tt všetky som mala v poriadku 😊ale kvôli veku som zaplatila morfologicky ultrazvuk 😊

anavixy
12. aug 2022

Riziko kvoli veku je asi este vacsia blbost, nez cele tripple testy, nemaju nijaku vypovednu hodnotu. Chodte na norfologicky ultrazvuk cim skor a podla toho co tam uvidi sa zariadte dalej, podla mna morfo utz je dostacujuci vo vasom pripade, ked sa bavime len o statistike a na normslnom sone lekar nevidi nic podozrive 🤷🏻‍♀️

taktotedanie
17. aug 2022

2:60 neexistuje..len 1:60

bessdonna
autor
17. aug 2022

@bessdonna tak baby mam vysledky z druhych krvnych testov,tak uz len pockat na morfo.trisomy asi tym padom nebudem riesit

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre