Výška dávky fraxiparinu podľa hmotnosti

rebelka2014
12. nov 2019

Ahojte, naposledy som bola na hematologii 22.10. Vazila som asi 60/61 kg a zostal mi nadalej si pichat fraxiparin 0,4 ml, ktory si picham 1x/24h. Pred par dnami som zistila, ze som pribrala. Nalacno vazim 63 kg a vecer takmer 64 kg. Neviem, ci je fraxiparin 0,4 na moju vahu stale v pohode alebo ci by som mala mat uz vyssiu davku. Na hematologiu idem az o 2 tyzdne: 25.11. mam odber a 27. kontrolu. Neviem, ci to pocka alebo ci volat hematologicke. Problem vsak je aj ten, ze jej mozem volat len v pondelky a utorky. :-/ Ake mate skusenosti vy? Aku davku fraxiparinu ste mali pri vahe 63 kg?
Som v 25.tyzdni. Dakujem

mmoonna
12. nov 2019

Ja si myslím, že by si si sama od seba určite nemala meniť dávku. Vydrž a budúci týždeň jej zavolaj.

rebelka2014
autor
12. nov 2019

@mmoonna ved ja si ju ani nechcem menit sama.. praveze neviem, ci jej zavolat alebo pockat uz do terminu vysetrenia.. Len volat mozem az o tyzden a vysetrenie je az o 2. Tak ci sa nic nemoze stat. Ci je ta davka na moju vahu stale v pohode..

sarafortuna
12. nov 2019

Určite sa nič nemôže stať. Nepribrala si predsa 20kil 🙂 To sa nemení každým kilom, a nezáleží to len od váhy, ale aj od výsledkov, ktoré maš.

janinah
12. nov 2019

ani nikam nevolaj,je to ok....

ponozkazt
12. nov 2019

Určite to nezáleží len na váhe, ja mám o dobrých 20kg viac, som v 22tt a tiež si picham 0,4.. myslím, že každý dr predpokladá, že tehotná žena priberie, ak by to malo byť niečo závažné, určite by vás upozornili dopredu..

777januska777
12. nov 2019

Ja som si pri prvom pichala celé tehotenstvo Clexan 0.4 (podobne ako Fraxiparin) a to som pribrala 17 kg 😀 nik mi žiadnu dávku nezvyšoval ani nič. A inak výsledky z krvi sa tiež nemenia zo dňa na deň 🙂 takže kľud a nesttesovat sa. Doktor urobí pri ďalšej kontrole odber zistí, že je to ok (z krvi) a podľa mňa to nechá tú istú dávku.

sweetdreams
12. nov 2019

Ja vážim 63 kg, v tehu + 12 a stále som mala iba 0.3 . Takze no stres ;)

sasanka605
12. nov 2019

Záleží ci máš dávku kedy treba liečiť alebo len udržiava i alebo ako to ináč povedať. 0,4 je vraj klasika udržiava ia mi vravela na hematologii to je fakt jedno ci máš 63 alebo 60kg. Ale teda píšem len čo bolo mne povedané.

rebelka2014
autor
12. nov 2019

@sasanka605 neviem, mam vrodeny trombofilny stav

veroniq85
12. nov 2019

ja mam vrodene 2 trombofilne stavy. 2x tehu na zaciatku cca 52kg a na konci cca +13 az 15kg a cele tehotenstva som pichala 0,3 a tiez aj obdobie sestonedelia. Nechcem zlahcovat tvoj problem ale myslim ze prehanas a pri tehotenstve sa predpoklada narast hmotnosti. Ja som chodila vraj k tej nalepsej na kramaroch a ani si nepamatam ze by riesila moju hmotnost. Ale mozno sa mylim. Uz som necely rok po druhom porode. Ale urcite to pocka do kontroly.

lilynka13
12. nov 2019

Ja som v 24tt, mam t.c.72 kg a Fraxiparine 0.4 1xdenne už 8 týždňov, sú to len preventívne dávky, nie terapeutické-vtedy sa oveľa viac prihliada na hmotnosť.No stres.

sasanka605
12. nov 2019

@rebelka2014 ja tiež a?

reni666
12. nov 2019

@rebelka2014 ja som ešte aj na konci tehotenstva mala 0,4 a to som mala 72kg

carmenuska
12. nov 2019

To sa nedáva podľa váhy.Ale závažnosti stavu.Pri mutáciách sa dáva základná dávka.Ina dávka napr.pri ľuďoch,ktorí majú rakovinu a hematóm diagnózu ,iná dávka u ľudí,ktorí majú zrazeninu.....napr.zrazeniny býva až 0,8 . Buď pokojná,v tehu ti vyššiu nedajú,pokým nemáš problémy typu tromboza a máš dobré d dimery.

rebelka2014
autor
12. nov 2019

O toto dietatko sme sa snazili 4 roky, pocas ktorych som 3x potratila.. Takze dakujem tym, ktore reagovali v laske. Budem verit, ze to je takto ok.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre