Dievčatá vyšiel mi pozitívny screening v druhom trimestri na nejakú mutáciu stalo sa Vám že aj napriek tomu bolo dieťatko v poriadku?
Veľmi sa bojím.
Aj ja som mala a mam zdraveho synceka, pre istotu som bola na neinvazivnych trisomy testoch (ale plati sa za ne)
@malicka_mysicka
@martinka13
@zazvorka87 ďakujem veľmi zo odpovede 🙏🏽❤️Dnes mi bolo z toho celého veľmi zle nedokázala som nič zjesť a cely deň som preplakala.
Na ultrazvuk som už objednaná verím že nude zdravé 🙏🏽🙏🏽🙏🏽🙏🏽
@nananah určite buď v kľude. Ja som mala tiež pozitívny skríning a malý je zdravý. Sestra mala pri obidvoch deťoch, pri druhom dokonca 1:5 a malý je zdravý. Ja som nešla ani na amniocentézu, dala som si pre pokoj duše spraviť Trisomy test z krvi a ten vyšiel o.k. Ale ten test sa platí. Držím prsty
@malicka_mysicka aj ja som si ich dala dnes spraviť a to naozaj môžu vyjsť inak ako tie prvomestralne ??? Ja tomu nechápem strašný stres prežívam.
@nananah @malicka_mysicka nebudem sa hrať na hrdinku, tiež som mala nervy, aspoň teda, keď som sato dozvedela. Ale keďže sono bolo v poriadku, šijové prejasnenie tiež, aj nosová kostička bola prítomná, tak som sa tým upokojovala. A keďže moja sestra mala ešte horšie výsledky ako ja a všetko bolo v poriadku, tak som sa ukľudnila. A ešte nejako tak vnútorne som cítila, že malý bude v poriadku. Takže keď vyšiel trisomy test v poriadku, nejako ma to ani neprekvapilo. Držím Vám prsty a dajte vedieť, ako ste dopadli 🙂
@nananah 1:65 znamena ze zo 65 zien s tymto vysledkom ma pozitivneho downa len jedna, stres tiez nerobi dobre babatku, tak skus nestresovat. Ale viem ako sa citis, cakanie na vysledky sa mi zdalo nekonecne.
@malicka_mysicka je to hrozne a teraz je v pondelok ešte aj sviatok 🙈 veľmi si prajem aby bolo všetko ok
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
V 99% je to planý poplach. Doporučujem kvalitný ultrazvuk. Za mňa topľa Mudr. Grochal v Martine.