Vyšetrenie u Grochala, karanténa a opatrenia.

heln
13. mar 2020

Ahojte, chystá sa niekto budúci týždeň ku Grochalovi do Martina. Ja mám ísť v utorok, nemajú žiadne obmedzenia zatiaľ uvedené. Sme zdraví, necestovali sme, pôjdeme tam autom, nikde sa nebudeme zastavovať. Treba robiť nejaké preventívne opatrenia? Nosiť rúška, návleky, alebo čo? Neviete, pustia dnu manžela a dcéru? Vďaka, ak máte nejaké info.

spajki
13. mar 2020

@heln Ahoj ja sice nejdem do Martina ale dnes som bola u doktora na gynekologii...musela som vziat aj dceru kedze skolu maju zavretu a nemal byt kto pri nej...Vsetci po mne hladeli ako keby som padla z marsu ze kde taham to dieta...byt tebou radsej nech dcera caka s manzelom v aute aspon sa vyhnes blbym pohladom..ja by som tam svoju dceru netahala no kedze som ju nemala kde nechat nic ine mi neostavalo...

misica16
13. mar 2020

My ideme tiez ku grochalovi buduci tyzden, myslim, ze zatial nemaju obmedzenia, podla mna by zavolali. Tiez sme chceli brat malu, ale vzhladom na situaciu som sa rozhodla nechat ju doma a zabezpecit jej strazenie, lebo sa bojim, ze by nas tam s nou aj tak nepustili. No stale este cakam ako sa vyvrbi situacia do buduceho tyzdna.

heln
autor
13. mar 2020

@spajki vďaka za radu

heln
autor
13. mar 2020

@misica16 a kedy idete? lebo z toho čo som čítala o vyšetreniach u neho, tak môže ísť rodina do vnútra, a pozerať bábo na veľkej obrazovke, preto som chcela brať aj dcéru.... ale teraz nemusia púšťať, tak rozmýšľam ako to najlepšie spraviť

misica16
13. mar 2020

@heln ja uz som u neho bola s prvou a muz bol so mnou dnu. Viem len, ze ak dieta neobsedi musi s nim ist potom muz von aby nerusil doktora. No my sme tiez chceli aby sa sla pozriet s nami, ale teraz ked je ten virus bojim sa ci tam vobec deti pustia. Teoreticky si mozete zavolat a opytat sa, ja budem rada ak pustia aspon muza. No my ideme vo stvrtok, ku malej pride moja mama zatial, tak sme sa rozhodli.

heln
autor
13. mar 2020

@misica16 moja je už osemročná, takže obsedí. Len či pustia. Zavolám tam ale až v pondelok, nech mám čerstvé info, ideme v utorok. Potom dám vedieť.

misica16
13. mar 2020

@heln no tak to už áno, my máme 2,5 ročnú rebelku 😃. Ok budem rada aspoň budem vedieť ako sa zariadiť. Každopádne si to užite, je to pekný zážitok 🙂

heln
autor
14. mar 2020

@misica16 Grochal už má na stránke usmernenie. Škoda, tak som sa tešila, že manžel uvidí malého.

misica16
14. mar 2020

@heln no teda este dnes som to pozerala a nic tam nebolo...aj my sme sa tesili ze pojdeme spolu som sklamana

tikinocka
16. mar 2020

@spajki aj ja som tam bola so syncekom a sestricka par krat vybehla nahnevana ked ho bolo pocut. Vyckali sme sa tam hodinu s 1 rocnym dietatom.....otras. sestricka bola velmi neprijemna

heln
autor
18. mar 2020

@misica16 ahoj, tak sme boli. Cesta cez šturec skoro prázdna, som rada, že mi nebolo zle. Dnu som išla teda sama, s rúškom. Akurát, čo ma prekvapilo tak vyšetrenie netrvalo nejak dlho, možno 15 minút, ale asi možno preto, že všetko bolo v norme. Fotky mi na kľúč nedal, iba mi vytlačil grátis jednu 3D fotku, ktorá je aj tak trochu o ničom, lebo malý má cez hlavu placentu, lepšia sa spraviť nedala.

misica16
18. mar 2020

@heln no vysetrenie netrvalo ani pred tym nejako dlho akurat ma zaujima preco ti nedal na kluc aj yo nejako odovodnil?? No dufam ze aj mne sa ujde aapon jedna fotka ja teda idem zajtra

misica16
18. mar 2020

A platila si teda 80 normalne ?

heln
autor
18. mar 2020

@misica16 ano, 80. No on to nejak ani neriešil, že tam mám kľúč. Tu máte fotku a hotovo. Zase pri tej polohe ako bol malý, tak by toho veľa aj tak nebolo na kľúči, tak som nejak nasilu ani nepýtala.

misica16
19. mar 2020

@heln jaj takto 🙂a aspon sa ti to pacilo ?? Tak tu polohu si clovek vzdy nevyberie, ja ked som bola prvy raz, tak som sa bola dvakrat prechadzat aby som mala aspon tu jednu fotku 🙂

heln
autor
19. mar 2020

@misica16 čo ja viem, akože Grochal bol fakt milý, vysvetlil mi všetko, ale prišlo mi to strašne rýchlo, pobehal mi tou vecičkou po bruchu hore dole, šup sem šup tam a bolo hotovo. Ja som bola u neho pretože mi vyšiel pozitívny skríning na downa 1:65, aby som nemusela na amnio. Povedal, že všetko vyzerá v norme, v poriadku, žiadne znaky nenašiel, ale tiež podotkol, že na sone chromozómy nevidno a že downi sú niekedy potvorky, lebo všetky testy môžu byť negatívne a až po narodení sa zistí down. Lebo pred týždňom som bola na morfologickom sone u nás v nemocnici a v podstate mi povedala to isté. Akurát možno jednu vec mi povedal Grochal navyše a to, že mi placenta prekrýva vnútornú bránku (placenta praevia partialis), aj keď tiež povedal, že by sa mala posunúť rastom vyššie, čiže by nemali byť žiadne komplikácie..... ale kto vie.

misica16
19. mar 2020

@heln tak asi ak vyzera vsetko vporiadku tak potom uz nema asi moc co riesit.... Hlavne aby bolo babatko zdrave ja si myslim, ze on by si vsimol keby bolo cosi zle ... Mna trochu sklamalo ze som dostala len jeden obrazok cakala som trochu viac zaberov ale chapem aj jeho ma to aj napisane ze jemu ide hlavne o to aby vysetril vsetko potrebne a az nasledne ak sa zadari tak nrjaka fotka 🙂 no som zvedava dnes dufam ze sa aj mne nejaka ujde

misica16
19. mar 2020

@heln tak presne ako u teba, doktor bol super, mily a mam jednu fotku tiez jej tvar prekryva trochu nieco, ale som rada aj za nu 🙂

mizu89
26. mar 2020

Ahojte kto absolvoval tento týždeň kontrolu.Ako to funguje pred nemocnicou a u dr.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre