Vyšetrenie pošvovými zrkadlami v tehotenstve

27. jan 2024

Ahojte, mali ste to niektorá? Som 26tt a mám po tom vyšetrení fakt nepríjemnú bolesť. Dosť sa bojím, či to je vhodné v tehu a či mi tým niečo nespôsobili zlé😭

trgypadl
27. jan 2024

Ahoj, dolezite je preco Ta vysetrovali.... A nie neublizi to, nemusis sa bat. Som PA

autor
27. jan 2024

@trgypadl prišla som na pohotovosť s nahlou a intenzívnou bolesťou v podbrušku a krížoch a vytiahli rovno pošvové zrkadlá 🙈

trgypadl
27. jan 2024

Neboj sa, vsetko bude ok💞casto sa tak na pohotovosti vysetruje, potrebuju Ta dokladne vysetrit

autor
27. jan 2024

@trgypadl ďakujem za ukľudnenie, dosť sa bojim, už som tam bola neraz ale nikdy mi toto nerobili, prišlo mi to ako neštandardný postup, že rovno toto🙄🙈 všetko ma bolí zospodu a krvácam 😭 je to normálne? Povedal, že možem špiniť, ale ja krvácam.

trgypadl
27. jan 2024

A co Ti povedali na pohotovosti? Tak zrejme si bola stiahnuta a sliznica sa poranila,kludne moze byt aj jasna cervena krv, ale odsleduj si to. Krvacas na kolko na intimku, na vlozku?

autor
27. jan 2024

@trgypadl nie krvácam len pri utretí🙄😭 prvý trimester som špinila, tak sa dosť bojim..dala som si ascorutin, nech sa nerozkrvácam

autor
27. jan 2024

@trgypadl vyšetrenie dopadlo ok, nalez žiaden, zrejme rozťahovanie maternice, ale ta bolesť teraz a to špinenie je hrozné😭

mamina7070
27. jan 2024

ak si prisla na pohotovost s nahlou a intrnzivnou bolestou tak ta museli vysetrit

lahni si a oddychuj

trgypadl
27. jan 2024

Neboj sa vsetko bude ok, ak je to len po utreti. daj si tabletku magnezia, pokoj na lozku, a hlavne mysli pozitivne, lebo stres všetko zhoršuje 💞

autor
27. jan 2024

@trgypadl ďakujem pekne, musim sa už upokojiť, lebo to už nevrátim späť🙄

trgypadl
27. jan 2024

Ano, to je teraz dolezite🤗pusti si nejaku komediu a oddychuj

autor
28. jan 2024

@trgypadl ďakujem, chcem sa ťa opýtať, keďže včera som večer prestala takmer úplne špiniť, ale dnes ráno špiním zasa… je to ok? Nie je to nič extrémne, je to len pri utretí a mám pocit, že to začalo po “tlačení” na veľkej…je to jemné, ale je to tam a mňa to dosť znepokojuje, viem si nejako pomôcť? Dať si nejaký ascorutin alebo čosi aby sa to stoplo? Na začiatku v prvom trimestri som totižto špinila dlho a intenzívne, bojím sa, aby sa to nezačalo zas.

trgypadl
28. jan 2024

Ono spinenie môže byt niekedy aj par dni pri utreti, tym ascorutinom nic nepokazis, pokial nespinis, nekrvacas na vlozku bud v klude.

autor
28. jan 2024

@trgypadl ďakujem fakt veľmi za upokojenie , je to uplne slabunke, slabne to, verím, že čoskoro prejde🙏 inak ak si PA možno mi budeš vedieť odpovedať, ja som dosť neznalá😅 videl by tými zrkadlami lekár skracovanie krčka? Pretože iné vyšetrenie (meranie krčka vaginalnym sonom) mi nerobil, len usg. Ja som tam šla kvoli tomu, či sa neskracuje krčok, ale to mi teda nikto nič nepovedal k tomu, len že krčok tuhy, uzavretý. Ale o skracovaní ani slovo.

trgypadl
28. jan 2024

Verim, ze ano🤗verim, ze to bude ok. Zrkadlami vidi hlavne, ci nie je nejaky zapal, ci neodteka voda, ci nie je krcok otvoreny, dlzku si vysetroval pravdepodobne palpacne.Ak si robil usg vedel si dolny segment pozriet aj tym usg, ak by sa mu cokolvek nezdalo urobi aj vaginalny uzv. Dolezite je, ze krcok je tuhy a uzavrety🙏nejaku dlzku Ti do správy nenapisal?

autor
28. jan 2024

@trgypadl ďakujem!🙂
Vyšetroval ma palpačne, dĺžku ale neuviedol do správy vôbec a ani sa k tomu nevyjadril. Verím, že ak by sa skracoval tak by to nejako zaregistroval a nepustili by ma len tak bez všetkeho🙏

trgypadl
28. jan 2024

Verim, ze by Ta urcite upozornil, ak by bola nejaka zmena krcok by bol makksi. Vzdy plati: ak su nejake tazkosti tak treba dbat viac na kludovy rezim, a ak sa Ti cokolvek nezda, ist sa ukazat ku svojmu gyn alebo na pohotovost. Drzim palce😉

autor
28. jan 2024

@trgypadl ja som ale došla na pôvod mojich problémov už🙈🙈 tie bolesti v podbrušku zrejme zas budu zo zápchy, už som kvoli tomu 2x skončila na pohotovosti a včera zas a vobec som si neuvedomila, že zasa mám zápchu pár dní a problémy s trávením🙈 nasadila som zas fructolax a snáď to za pár dni prejde…aspoň už viem z čoho to je na 100% 🙄 a práve mám pocit, že táto zápcha príde len vtedy keď celé dni oddychujem a nechodím ani na tie prechádzky…verím, že bude ok, že to špinenie úplne prestane..vracia sa to stále zatiaľ, ale je to ozaj veeľmi už len jemne pri silnejšom utretí..zajtra cinkenm svojej dr.

trgypadl
28. jan 2024

Uff, to ano... zápcha dokaze tieto veci riadne skomplikovat, ale rezim asi poznas pri zapche. Zapcha je podla mna ako za trest v tehu🙈

7tinka7
7. feb 2024

Kup si v dm slivkovu stavu krabicovu ja ju vypijem tak na 3x ale riedim vodou trochu lebo letim 😀...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre