Vyšetrenie od 24. týždňa

nssv2
26. júl 2023

Ahojte, baby,

prosím vás najbližšiu poradňu mám v 25tt, citala som, že od 24tt už kontrolujú aj krčok. Prosím to kontroluje lekár už normálne od spodu? Ako to vyzerá to vyšetrenie?
Možno zbytočná, vtipná otazka, ale nenasla som to nikde

Ďakujem pekne 🙂

luci862
26. júl 2023

@nssv2 podľa mňa záleží od lekára ja som v 29 a ešte ma doktorka zo spodu ani raz nepozerala vždy sa má len opýta či nemám zo spodu nejaký problém .

eriatko_r
27. júl 2023

no tak ja som 29tt a kvoli tomu ze som mala nizko placentu tak mi urobili ultrazvuk, buducu poradnu mi to taktiez skontroluje...ale pri minulom tehu ani raz ma zdola nik nepozeral

anavixy
27. júl 2023

Malo by to byt ultrazvukom, sice vela gynekologov este stale vysetruje krcok (aj) palpacne, taketo vysetrenie je zbytocne a neobjektivne (cervikometria sa ma robit ultrazvukom).

maryetta
27. júl 2023

Neviem kedy az pozeral od spodu. To je aby skontroloval krcok ci sa neotvaras. A podobne.

Teraz som v 16.tt a pozeral cez utz.
Ale viem ze aj ku koncu ked su poradne castejsie a aj ked sa pozera aj zdola tak nie pri kazdej poradni. Ze zbytocne to tam dr nechce “drazdit”.

juliavolna
27. júl 2023

@eriatko_r a ani cervikometriu ?

juliavolna
27. júl 2023

@luci862 ahij ani cervikometriu?

luci862
27. júl 2023

@juliavolna nie vždy iba spraví sono bábätka a to je všetko ale možno už od 30 týždňa bude pozerať

beba1222
27. júl 2023

Mne robí sonom kontrolu krčka. Teraz som v 27tt a bola som v 25tt a kontroloval a aj mesiac predtým.. Bábätko už potom cez bruško pozeral.

glorika
10. aug 2023

Ja som aktuálne v 19 tt a v pondelok som mala poradu a pozerala mi kŕčok odspodu normálne na koze a v pohode.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre