ahojte dievcata, picham si cele tehotenstvo clexane na riedenie krvi...coskoro ma caka amniocenteza a lekar mi kazal den predtym injekciu vynechat...myslite ze to moze mat zasadny vplyv na dieta? mate skusenost ze ste injekciu vynechali a bolo to ok - nic sa nestalo? trochu mam obavy ze jeden den vynechat moze byt nebezpecne ale mozno som len hysterka 🙂 dikes za kazdu odpoved...
@pininka1 tiez tych 0,4 🙂 uff super, ukludnila si ma ze si niekedy aj pozabudla a bolo to ok...trochu ma vydesila ta info ze to ma ucinok 24 hodin a ja budem vlastne 48 hodin bez....dakujem ti pekne ze si napisala!
V pohode, mne môj doktor povedal že 0,4 je úplné minimum,že to nemá skoro žiaden vplyv, ale že nech si radšej picham, lebo prietoky neboli nič moc. Navyše som mala zlé výsledky z hematologie, čo mi ale zistili až v treťom tehu, pri prvých dvoch som si nič nepichala a bolo to ok.
@orechova_skrupina Mne bolo povedane ze lieky na riedenie krvi ucinkuju cca este 2tyzne po vysadeni.
@whatever1 ja som pocula ze anopyrin 7 dni...a injekcie 24 hodin...ale to moze byt aj blbost 🙂 dakujem pekne za reakciu...
@orechova_skrupina Ja som brala anopyrin cele tehu a v cca 37 tyzdni mi kazali vysadit kvoli moznemu vacsiemu krvacaniu pri porode. Bala som sa ho vysadit ale dr ma ubezpecila ze lieky na riedenie krvi účinkujú este min 2 tyzdne. Tak ale teraz som zmatena, myslela som ze injekcie a tabletky maju rovnaky ucinok akurat ze sa inak vstrebavaju. Mozno bude lepsie ak napises priamo tu na konovi do"poradne". Aj ja som zvedava ako to teda je🤔
Ja som po tyzdni clexane vysadila...a dieta je zdrave...nic sa neboj...drzim palce na amniocentezu
dakujem vsetkym 🙂
@orechova_skrupina Pri oboch tehotenstvach som pred amnio injekciu vynechala a všetko OK.
@orechova_skrupina tú injekciu si nepicháš kvôli dieťaťu ale kvôli sebe....bežne sa pichajú pri zlomenej nohe - Fraxiparin - detto injekcie na riedenie krvi....volakedy sa v tehu tieto injekcie nepichali a deti sa rodili zdravé🙂
@mogaa tu injekciu si picham preto lebo mam prilis hustu krv ktora nebola pri predoslych neuspesnych tehotenstvach schopna poriadne vyzivovat plod a tak to vzdy odislo...preto tie obavy...
@orechova_skrupina jednorazovo ti to neurobí nič....aj pred opráciou ak sa pichajú injekcie na riedenie krvi a kážu vysadiť(aby neboli problémy s krvácaním) tak odporučia aj 3dni pred zákrokom nebrať....časť toho liečiva ti stále pár dní ostáva v krvi aj po vysadení...
@orechova_skrupina nezhustne ti po vysadení zo dňa na deń
@orechova_skrupina ahoj,a je také nutné ísť na amnio? Predsa len,riziko potratu je tam vždy
@jana005 je.
Lieky na riedenie krvi v tabletkovej forme ako napr.aspirin sa musia vysadit 10 dni pred zakrokom,hepariny v injekcnej forme stacia 24 hodin pred zakrokom.Tiez som pocas tehotenstiev uzivala kombinacie injekcii a liekov a ked sa nieco dialo bolo to pauzovane kym sa situacia nevyriesila.....ale tie nervy co som pocas pauzy zazivala ,ten strach ze sa njeco moze stat ten je strasny...netreba sa bat ,hlavu hore
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Určite jedna injekcia nebude mať vplyv. Tiež som si pichala clexane a bezne som zabudla pichnúť si a všetko bolo ok. Koľko si počas? Ja som mala 4 ku,to je minimum