Vracanie v druhom trimestri

9021helena
6. jún 2013

baby su tu nejake co maju skusenosti alebo rady ked vracali na zaciatku tehu a aj v druhom trimestri chcem sa opytat ci to niekomu potom preslo a ak ano v akom cca tyzdni dufam ze u mna to nebude do konca tehu lebo asi zomriem....

katy1979
6. jún 2013

@9021helena nezomries len je to dost o hubu. Pri prvom okolo 20tt a do konca tehu som si musela davat pozor co zjem. Pri druhom 17-18tt.

lia123na
6. jún 2013

@9021helena toto by aj mna zaujimalo 🙂))) Som v 15tt a vracanie rano je moj verny spolocnik a ked nieco zjem zle, co mi nesadne tak to ide von aj behom dna. Ja som s tym na zaciatku bojovala, vselijake metody. Nic nezabralo. Treba si asi len zvyknut. Kazdy den cakam ze to skonci. Ale stale nic :(
Drz sa a neboj niekedy to urcite musi skoncit! 😉

blondy12
6. jún 2013

no baby tak ja zas som v 17tt a doteraz som nevracala az teraz som mala 3dni take ze som uz 2x vracala...nechapem 😝

9021helena
autor
6. jún 2013

@katy1979 no ja som pri prvom vracala dlho ale uz neviem do akeho tt asi 23 alebo tak a potom mi dal homeopatik lieky a prestalo to a teraz som 20 tt a stale vraciam aj u homeopata som bola a tentoraz lieky nezabrali :((( 😖

9021helena
autor
6. jún 2013

@lia123na no tak to mas presne take iste ako ja ked nieco nahodou nesadne koniec...

9021helena
autor
6. jún 2013

@blondy12 bud rada ze to nemas pravidelne a dlhe ako my 😢

zuzimia
6. jún 2013

Nepotesim....do cca 20.tt denne a potom do konca tehu prilezitostne. Kolegyne v robote sa mi smiali, ze aj porodnicu ogrciam 😀 Je to velmi neprijemne, ale nastastie len pre maminu, babetku to neuskodi. Drzim palce.

piacere
6. jún 2013

@9021helena pri prvom do pôrodu, teraz do 15tt a od cca 25tt mám opäť žalúdok na vode, musím si dávať pozor, čo zjem, resp. nesmiem ostať hladná, ale zvracať našťastie (zatiaľ) nezvraciam.... Držím palce 😔

ppetinka
6. jún 2013

kamarátka zvykla zvracať vo vyššom štádiu tehu z kyseliny. Ono neskôr aj bábätko začne dosť tlačiť na žalúdok, tak radšej jesť pomenej, častejšie a hlavne ľahšie jedlá

mami.sk
17. jún 2013

denno-denne až do konca 😝 ešte aj na pôrodnej sále 😝 bolo to veľmi nepríjemné no dalo sa to vydržať 😉

lalia76
21. jún 2013

Presne túto istú otázku som chcela položiť aj ja. Som totálne vyčerpaná. Myslela som, že to prejde. Pri prvom som vracala len tri mesiace, teraz ma nadrapuje skoro celý deň a ráno aj zvraciam . Musíme vydržať. 😝

rolak
21. jún 2013

@9021helena torecan čípky nezaberajú? ja som pri oboch vracala do 21tt celý deň. navyše mi bolo stále hrozne zle od žalúdka. torecan by mal potláčať ten dáviaci pud či čo to je...

piacere
21. jún 2013

.

9021helena
autor
21. jún 2013

@zuzimia
@piacere
@mami.sk
@lalia76
@rolak dakujem za povzbudenie baby musim len vydrzat ale je to hnusne a tym padom mi aj to tehotenstvo bezi hrozne pomaly...je to smutne ze niektore si to fakt musime tie nase deticky vytrpiet a niekto tym prejde tak ze ani nevie ze bol tehotny nie je to fer...ale co uz na tomto svete je fer....asi nic 😢

mami.sk
23. jún 2013

@9021helena veru tak, len vydržať....zdá sa , že mňa to čaká znovu 😒 už som v 2. trimestri a zvraciam príšerne... a tieto teplá mi veru nepomáhajú. dúfam, že tentokrát to nebude až do konca 😝

wudz
23. jún 2013

@9021helena Ja som vracala 5 mesiacov úplne o všetkého, mala som aj čípky Torecan, tie jediné to aspoň trošku stlmili, ale aj tak to bol des, niekedy aj 10x denne. Potom to začalo pomaly prechádzať, čoraz menej a menej, nakoniec sa t uspôsobilo na nejaký raz za 2-3 týždne. Teraz mám pár dní pred pôrodom a ešte aj predvčerom šli raňajky do záchoda 😀 Ale neboj, to si zvykneš, ja to už ani neberiem nejako tragicky, skôr mám vtipné grcavé historky 😀

matozazzo
23. jún 2013

pri prvej do 12tt, pri druhej asi do 20tt, ale ked mi zacala tlacit na zaludok, musela som si davat pozor, co zjem. K tomu problemy so zlcnikom, no nebola to sranda 😀 Ale dalo sa to zvladnut 😉 Skus lahsie jedla, stale nieco zobnut, hoc len BB keks, aby si nemala prazdny zaludok, vyhybat sa tomu, co ti vyvolava pocit na zvracanie... Po jedeni si hned nelahni... Skus vypozorovat, kedy ti je velmi zle, zvracias a kedy nie. pri prvej som nemohla ani vyprazeny rezen a pri druhej som jedla aj grilovane, opekanu slaninu - samozrejme s mierou a len poobede, rano by to slo hned von 😀

zuzuk22
1. júl 2013

Ahojte toto je moje prvé tehu a veľmi sa tešíme . Som skoro v 15 strom tt a dosť som vraciavala ale v poslednej dobe je to už trosku lepšie už nechodim tak často keď sa to spriemeruje tak cca 1 x za dva dni asi ale zatiaľ na vahe nepriberam ale som ešte aj od začiatku schudla 6 kg ... Ale bruško sa mi už začína trosku zaoblovat 🙂 ale mi ani jesť moc nechuti tak neviem

zoevs
30. okt 2013

dievcata moje ja som v 13tt a grcam ako na beziacom pase. Kazde rano niekedy aj 7x potom idem asi o pol desiatej konecne do prace (od 6h vraciam), pridem vecer z prace vraciam asi 12x a niekedy aj na obed, hocikde, na ulici, v aute....som uplne vycerpana...nevladzem. Stala som sa anorektickou a bulimickou v jednom.....vzdy som milovala jedlo, vychutnavala som si ho, teraz pre mna znamena najvacsi nepriatel. Som stihnej postavy a este som aj schudla.....zatial mi nepomohli ziadne leiky, ktore mi predpisali muzi v bielom.....ja uz len cakam na porod a moje vytuzene dietatko 🙂

aadulik2110
30. okt 2013

@zoevs chúďatko, dúfam, že ti to čoskoro prejde, lebo to je fakt náročné.... ja som doteraz cca 7x zvracala... ale napínalo ma celodenne do 13tt a doteraz je to tak raz za dva dni.... takže som na tom ešte stále dobre v porovnaní s tebou a ešte jedna skúsenosť... pri prvom tehu som nevoľnosťami vôbec netrpela

zoevs
30. okt 2013

@aadulik2110 oooch ani nehovor je to fakt strasne a vzdy ked dozvraciam tak sa rozplacem 🙂 Sa trosku polutujem ale potom mam ôhappy hours" od 10hod do 14hod kedy mi byva dobre tak sa to snazim vyuzit naplno. Nastastie mam dobru pracu, kde ma podporuju a konecne uz aj priatel 🙂 Ten predtym frflal trochu, ale spustila som nanho taky monolog (chapes tehotna histerka) a odvtedy ma vzdy po zvracani pohladka, polubi, pomojka....treba to od zaciatku vycicit 🙂. Pred par tyzdnami som mu povedala jednu vetu "ty si teda pekný kamarát! Keď som tvoja milujúca, všetko je v poriadku, no sotva ňou prestanem byť, poberieš sa preč." Zena potrebuje len objatie a lasku a je spokojna 🙂 A cuduj sa svetu odvtedy to pochopil 🙂

aadulik2110
30. okt 2013

@zoevs no fakt a chodiť ešte do práce.... ale s chlapom si to dobre poriešila. ja som teda doma,ale zas variť pri tých mojich nevoľnostiach....tiež nič moc - na začiatku ma napínalo hneď ako som len jedlo videla a keď som mala malého kŕmiť, tak hotové galeje a to mi nevoľnosti začali už v 3tt.... ešte tehu test bol negatívny,ale ja som už vedela, ktorá bije :D

zoevs
30. okt 2013

@aadulik2110 ja som tiez vedela od prveho okamihu, ze som tehotna...nechapem ako niektore to nemozu vediet aj par mesiacov 🙂. Ja som naposledy varila na dovolenke, kde sme splodili dietatko a odvtedy som mala viac pokusov navarit, ale neslo to, vzdy som sa dogrcala 🙂. Ja ani nechodim do kuchyne, to je moja zakazana zona. Minuly tyzden som utierala prach a 2x som sa dogrcala pri tom .....amala by som aj poprat, ale ked mne tak straaaaasne vsetko smrdiiiiiiiiiii, ale ja neostavam len pri napinani, ale ja hned aj grcam z toho......

aadulik2110
30. okt 2013

@zoevs to je veru blbé... to ja sa teda mám.... do nejakého 8-9tt mi vadilo to varenie, ale potom to už dajako prešlo, aj grcanie, ale tie nevoľnosti nie a nie opustiť ma

sabrosa77
6. nov 2013

veľmi pomáha čerstvý zázvorový čaj, zázvorové pastilky nos so sebou v kabelke... je to zazrak proti napinaniu...

aduskatt
6. nov 2013

nepotesim, mne bolo zle este aj na porodnej sale☹

henikapetko
28. dec 2013

Ja som v 14.tyz a doteraz mi vôbec nebolo zlé a doktor vravel,že keď mi doteraz nebolo už mi ani nebude tak neviem

krpecek24
28. dec 2013

Ja som v 18tt a nevolnosti prešli asi v 16tt až 17tt občas mám ráno problém s raňajkami zvykne mi ostať ťažko ale dá sa to vydržať 🙂

natalieperez
19. jan 2014

ja som pravidelne vracala do 16tt, teraz som v 23tt, ale býva mi stále tak divne, stále som hladná, keď sa najem tak mi je zle z toho že som prejedená..Vraciam už len keď som niekde kde je strašne teplo, napr. u lekárov. 😔

lode
20. jan 2014

22 tyzden ... a konecne ulava vraciam tak 1 krat za 3 dni ... avsak vecer len male mnozstvo stravy .. najlepsie zelenina

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre