Ahojte baby, chcem vedieť aké vitamíny beriete vy a aké mate skúsenosti?? Ďakujem za odpovede 🙂
Ziadne..podla mna zbytocnost..prve tri mesiace kyselina listova a to je vsetko. Pri druhom tehotwnstve som brala do piateho mesiaca Calibrum ale to len preto ze som vela zvracala
Farmakolobby je silna ;( ak nemas ziadne zdravitne problemy, takziadne umele vitaminy nepotrebujes, daj si normalne cerstve ovocie a zeleninu, je leto a mas siroky vyber domacej, dovozovej ponuky, umele vitaminy supodla mna zbytocnost
Ak by si nejake kvoli zdrav.stavu potrebovala, tvoj gyn by ti ich uz davno predpisal ci odporucil
Ja som brala Femibion 400 a skusenosti dobre...nebolo mi z nich zle, ako napr. z LadeeVita - tie boli otrasne, zvracala som z nich...
Ja užívam celý čas magnézium a vitamín B6 a B12… je to ale kvôli tomu, že mám tetaniu, musím to brat aj keď nie som tehotná.. Inak mi predpisuje doktor aj železo, ale to neberiem.. Viac získam aj tak z jedla ako z tabletiek 🙂
Ahoj ja som si pri prvej a druhej dcérke kupovala centrum pre tehotné a dávala som si polku tabletky každý deň lebo som nemohla zeleninu ani ovocie cítiť hned to som mňa vyšlo doktor mi odporučil to to . Ja som bola spokojná mam krásne zdravé baby doma 🙂
ak mozes jest zeleninu a ovocie netlacila by som do seba umelinu.Ja neberiem nic mam vyvazenu stravu a to mi staci navyse jem kvantum ovocia zo zahradky.
ovocie, zelenina jasne, ale nemusi to stacit... a hlavne nemas tam omega3 DHA a EPA a niektoré stopove latky ..musela by si mat inac vycibreny jedalnicek aby si tam mala vsetko co babo potrebuje...nezabudajte na ryby atd...!
pestra strava je zaklad, ja sa snazim jest co najviac roznej rastlinnej stravy v roznej podobe. Bohuzial v dnesnej dobe clovek uz nevie, co vlastne je, jednak rastliny uz nie su schopne absorbovat tolko vitaminov a mineralov z pody kvoli umelemu hnojeniu, jednak su tu geneticky modifikovane potraviny, chemicky osetrene atd. a to nehovorim o antibiotikach a hormonoch, ktore prijimame v zivocisnej strave alebo olove v rybach... Z tychto a dalsich dovodov je niekedy nevyhnutne doplnat vitaminy aj v umelej forme. Z chemickeho hladiska je umelo vytvoreny vitamin totozny s prirodnym, len si treba dat pozor na pridavne latky, ktorym sa treba radsej vyhnut. Dolezite je potom vsimnut si, kolko doporucenej dennej davky vyzivovy doplnok, teda %DDD obsahuje. Najlepsie je 100% a viac. Preto si vzdy citam na krabickach zlozenie, aj ked sa na mna lekarnicky pozeraju vselijak, asi na to nie su zvyknute.
No a aby som sa dostala k doplnkom v tehotenstve - ja uzivam:
Magnesium s B6 (vzajomne sa doplnaju) 375 mg denne Mg + 2,2 mg B6,
Kyselinu listovu 400 mikrog + B12 1 mikrog (opat sa doplnaju)
niekedy si dam aj vitamin C v cistej praskovej forme z dm-ky.
Podla gynekologa su vsetky vo vode rozpustne vitaminy ok, lebo prebytok sa vyluci,nebezpecne su len v tuku rozpustne - A, D, E, K, ktore by tehotne nemali brat. Co sa tyka mna, bez magnesia som nemohla fungovat ani pred tehotenstvom, takze to budem brat stale, ale tu kyselinu listovu asi tak o mesiac-dva vynecham. Vraj je dolezita na zaciatku tehotenstva, teraz uz mozno nema taky vyznam...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@petty12 žiadne som nebrala, načo? je sezónna ovocia, zeleniny, načo sa dopovať umelinou? všetky tie syntetické vitamíny pre tehotné, dojčiace sú len reklamným trikom, pokiaľ má človek pestrú stravu, umelé vitamíny nepotrebuje