Ahojte baby.Dnes začínam 24.týždeň. Od rána cítim pohyby.Okolo 7mej som bola na poradni, vyšetrenia ako sú moč a tlak boli ok,merala mi aj krčok,všetko v poriadku.No odkedy som sa vratila domov citim malé neustále a velmi silno. Až sa mi robia kopčeky na bruchu, no skrátka stále to moje malé cítim,neutícha.Cítim aj akoby sa prevracalo z jednej strany na druhu(po mne isto nie je🙂Moja gynekologicka dnes pracovala len do 10tej a ja fakt neviem koho sa na to spýtat. Najbližšieho lekára mam od svojej obce 26km,som sama doma,manžel je na služobke a rodina býva daleko.Fakt neviem ako postupovať.Som na rizikovom,kvoli častým zapalom mechura a obličkovým kolikám.Aj dnes pekne cítim jednu ľadvinu.Nemá s tým niektorá z Vas skusenosti,prečo tolké pohyby??Ved na vyšetrení ráno bolo všetko ok.Beriem aj magnézium 500mg 3x za den.Lekárka mi povedala že ak by som mala niekedy velmi zvýšene pohyby môže to znamenať že dietatko ma malo kyslika! Naozaj mám strach, už som sa síce odnaučila panikáriť v tehotenstve,ale asi znova začínam,no mám skutočné obavy. Dakujem
práveže všetko ostatné je uplne v poriadku. Konečne sa mi upravilo zdravie troška,lebo doteraz som nepribrala ani gram ale schudla som 18 kíl.nežartujem.Som v 6.mesiaci a 18kíl mam dole,lebo som mala silne nevolnosti do 21 týždna,aj 15x za den som vracala,bola som v nemocnici na infuzkach x krát. Tak toto ma vylakalo ale vdaka,trosku si ma upokojila. Ked mi už začína chutiť jest aj emocionálne sa cítim super,tak verím,že mi drobec neurobí takéto rošambo,že ma bude nadalej ľakať🙂)vdaka
🙂
tak to som ešte nepočula zvýšené pohyby a aké sú tie nezvýšené,ja som tomu hovorila ,že mám malých futbalistov 😀
ja mám tiež veľmi aktívne bábo,už od prvých pohybov v 17 tt.trvá to doposiaľ,povedali mi aj na sone že je plodík taký.horšie je že to tým detičkám ostáva aj po narodení 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@carla30 cca okolo toho 24 tt som myslela ze mi moje deti vykopu mechur z tela, vsetky doradu. v tomto tt je to bezne, dieta ma este dost priestoru.
ale ak citis vnutorny nepokoj, chod na pohotovost