Veľmi sťažené dýchanie od začiatku 5. mesiaca tehotenstva

ikaros332
21. sep 2020

Ahojte, máte niektorá niečo ako ja? Veľmi ťažko sa mi dýcha mam pocit nedostatku kyslíka, bola som aj u lekára som zdravá, len neviem ovplyvniť to dýchanie, aj keď nič nerobím sa mi veľmi ťažko dýcha.

jana_eyre_2
21. sep 2020

@ikaros332 ja som to mala pri najmladšom synovi.. nadýchnuť zhlboka som sa dokázala až okolo 8-9mesiaca.. mala som každý deň pocit že sa dusim, aj kvôli tomu (mala som viac problémov) to vnímam ako moje najťažšie tehotenstvo.. nedokázala som dobre behať za staršími, zadychala som sa stále a to som pribrala najmenej zo všetkých tehotenstiev.. vysvetľovala som si to tým, že bol vyššie a tak som mala pľúca v malej tiesni.. keď mi kleslo brucho bolo to lepšie..

ikaros332
autor
21. sep 2020

@jana_eyre_2 áno aj ja tak keď bábätko ide nižšie tak sa mi lepšie dýcha, ale keď sa najem, tak je to ešte viac 😪 ale hladná byť nemôžem, no je to ťažké, som prvorodicka tak neviem co očakávať

kiki68
21. sep 2020

A robili Test na Preeklampsiu? Myslim ten kde sa meria tlak a hormony a nejake prietoky. Mne tym zachranili krk, od 10 tt som nemohla dobre dychat a potom som furt videla take tie trblietky vo vzduchu. Ale tak mne aj tlak isiel zrazu hore. Po liekoch na riedenie krvi bolo lepsie

ikaros332
autor
21. sep 2020

@kiki68 nerobili, ale ja mam tlak zatiaľ normálny, 😪 ešte som rozmýšľala, ze to môže byť nedostatkom železa, skúsim zajtra kúpiť, ak nepomôže, budem sa pýtať na tie testy 🙂

whatever1
21. sep 2020

@ikaros332 na začiatku piateho mesiaca je podľa mňa maternica ešte nízko na to aby tlačila na pľúca. Prvé čo mi napadlo je nedostatok železa. Zavolaj si zajtra na gyndu, povedz im aký máš problém. Možno ťa pošlú k obvodnej alebo k nim na krvné testy. Nečakaj, aby si zbytočne netrpela. Môže to byť aj psychicky problém - úzkosť alebo iný zdravotný problém.

ikaros332
autor
22. sep 2020

@whatever1 bola som všade 🙂, aj na srdce6aj na krvné testy, všetko mam v poriadku, na pohotovosti na gynde mi povedali, že to je z bábätká lebo, že sa mi posúvajú organy vyššie 🤷‍♀️ ale kto vie keď jeden povie tak druhý inak

m_o_n_c_a_k
22. sep 2020

@ikaros332 ja som to mala v 4 mesiaci. Nasadila som železo. Železo ma na starosti vedenie kyslíka do pľúc. Mne sa oveľa polepšil beriem ho doteraz. Ja som aj astmaticka, ale poznám keď sa mi zle dych a keď mám záchvat. Takže skus. Pozor ale môže spôsobiť zápchu. Ja nemám problém so zápchou upravila som jedálniček trosku, pridala som vlákninu. A môžeš mať čiernu stolicu. Inak v pohode.

kubkovamama
22. sep 2020

@ikaros332 ahoj,je to normálne,zvlášť v teplejsom pocasi(aspoň mne je vtedy až na omdletie).Pri prvom si nespomínam,pri druhej som bola celkovo k.o.a teraz to mám skoro každý deň.Babatko môže byť uložené tak,že ti tlačí na cievy(to je tá,čo počuješ na sone ako meranie prietokov) vtedy ti môže byť ťažšie,aj keď leží niekto na chrbte,zatlačí sa to tam všetko a príde tazoba,pocit lapania po dychu.Ja mám aj arytmiu,ale to je vrodená záležitost,nesúvisí to s tehotenstvom..a to by ti zistili.Zbytocne nestresuj,keď to na teba príde,sadni si,zhlboka dýchať,otvor si okná,zalez do tieňa.Pockaj na konci tehu,ledva budeš dýchať kým mimi neklesne🙂

whatever1
22. sep 2020

@ikaros332 Kedy si bola na krvných testoch a odkedy máš tieto obtiažne? Ako sa ti vlastne zle dýcha? Cítiš obštrukciu v dýchacích cestách akoby boli zúžené resp ťažko sa ti nadychuje? Ci sa nádychnes bez problémov len cítiš ako by sa "neokyslicujes"?

maximilie
22. sep 2020

@ikaros332 ja som to mala presne od 5 mes až do pôrodu a bolo to otrasné!!!! Nevladala som si už uvariť ani kávu. Pôrodom to skončí. Je veľmi vysoko a tlačí ti na bránicu. Moja bola tak vysoko, že som ju prenasala a nakoniec cisársky, aj to sa natrapili, museli mi ju vytláčať lakťami. Takže vydrz. Drzim prsty

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre