Veľmi časté kopanie bábätka v brušku

5. jan 2025

Ahoj, som v 22tt, pohyby cítim už dlhšie, niektoré dni menej, iné je zas babo viac aktívnejšie. Ale toto sa mi stalo prvýkrát. Bábo ma začalo kopat cca o pol noci a kopalo ma nonstop až do rána asi 6hod. Potom sa mi akosi napriek kopancám podarilo zaspať a keď sa som sa neskôr zobudila znova som ho cítila, čiže pokračovalo aj ráno. Občas bol na 5 minút pokoj, ale inak išlo takmer stále. Bola som 2 dni dozadu u lekára, všetko bolo v poriadku, aj tie prietoky spomínal, že sú v norme. Ja som samozrejme rada keď kope, ale toto bolo prvýkrát, že ma kopalo naozaj celú noc a vlastne som poriadne ani oka nezažmúrila kvôli tomu. Ešte som tie pohyby cítila skôr tam dole, takže nebolo to ani moc príjemné. Ale doktor mi spomínal, že bolo naposledy otočené tak, že nožičky malo smerom dole, tak to bude asi tým. Ďakujem, ak má niekto podobnú skúsenosť.

nikpa
5. jan 2025

Zbehni na gyn. príjem nech ti spravia sono a skontroluju ťa. Radšej zbytočne ako neskoro. Keď sa ti to nezdá a trvá to dlhšie, tak choď.

nikaeli
5. jan 2025

@nikpa môj syn sa tak vrtel, až ma bolelo brucho, nedokázala som sa ani postaviť. Manžel ma po práci hneď bral do nemocnice, kde som aj ostala. Po rôznych vyšetreniach sa zistilo, že je vše ok. Pýtala som sa na polohu a bolo mi oznámené, že to nie je podstatné. Na kontrole po troch dňoch mi iná dr. povedala, že je hlavičkou dole. Deň pred tými bolesťami som bola v poradni a bol hlavičkou dole. Takže určite to bolo jeho otáčaním. Ale (!) kamoške sa tak dieťatko udusilo, malo pravý uzol na pupočníku - a vlastne aj kvôli tejto príhode sme radšej šli na pohotovosť. Držím prsty, nech ste v poriadku 🤍

sashka22
5. jan 2025

Tiež som zažila presne ako popisujes ale bolo to už v 38tt. Gynekológ potvrdil pupocnik okolo krku, zrejme si ho v tu noc zatiahlo, na prehliadke už bolo všetko ôk, prietoky kontroloval odvtedy na viac miestach a chodila som aj častejšie, aby mi robili ozvy, kľudne aj gyn.pohotovost, tam ma už poznali. Porodila som pred pár dňami zdravé bábätko a nakoniec ani nebolo omotane so šnúrou, I keď predtým ju bolo jasné vidieť svietiť okolo krku v brušku. Rieš to, pre pokoj duše.

mtn112233
5. jan 2025

Aj ja som to tak mala u mňa to našťastie nezmanemalo nič zle.. kopal a vrtel sa nonstop vlastne som pohyby necítila asi iba ked som sa aj ja sama hybala inak keď som ležala alebo v noci tak v kuse.. ale aj na sonach bol vždy takyto aktívny niekedy doktor už nevedel ani pomerať.. záleží aj od tvojho typu postavy ja drobna 50 kilova som naozaj citila každý aj najmenší pohyb

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre