Veľkosť plodu v druhom trimestri

6. sep 2022

Dobrý deň, baby, som vystresovaná :( bola som u doktorky a povedala, že jej ukazuje že som tehotna 18+2tt. Mne v mobile ukazuje 19+3. Mali ste niektorá takto? 😭 úplne ma vystrašila. Keď som bola u nej pred mesiacom, tak mi povedala, veľkosť plodu a sedelo to s mojim mobilom. Som zúfalá :( čo sa týka priberaním, tak priberám ako mám a povedala, že je všetko v poriadku. Ale ako môže byt, keď nesedia dni?

pukina
6. sep 2022

tyzdnova odchylka je uplne v pohode, stale su to len tabulkove udaje ktore nie su presne. Cim vyssi tyzden, tym mensia presnost merania. Ten moj je o 2,5 tyzdna vacsi a tiez to nikto neriesi 😂

autor
6. sep 2022

@pukina ale nie je vždy lepšie väčší ako menšie babatko?

konikkon
6. sep 2022

Vôbec nie je lepšie väčšie či menšie bábätko. Tak ako každý človek na tejto planéte, aj bábätko si rastie svojím tempom. Tyzdenna odchýlka je úplne v poriadku a vonkoncom nie je dôvod na obavy. Ak by bola odchýlka 3 týždne, vtedy môžeš stresovať. Ale toto je úplne fajn.

autor
6. sep 2022

@konikkon Dakujem, ukludnila si ma

anavixy
6. sep 2022

Mohla zle odmerat, mohlo menej narast, o mesiac uz moze jej ukazovat 24+3 a vam 23+5. Ked su pomery casti tela ok, nic to neznamena. Bezne mavaju zeny rozdiely v termine podla UZV a podla MS, aj vyraznejsie a na konci tehotenstva. Nie je lepsie ani vacsie ani mensie, dolezite je aby bolo donosene. Verte, ze nakoniec budete rada, ked bude “mensie”, no to jednak neovplyvnite a momentalne ani neviete predpovedat podla toho co je dnes. 🙂 nestresujte sa malickostami

lucia7933
6. sep 2022

tyzden je ozaj nic, mne na prvej kontrole dr. povedala ze som az o 2 tyzdne pozadu miesto 8+1 som bola len 6+1 :( takuto skusenost ste niektora mali?

queen_mary
6. sep 2022

Pri 3 tyzdnovom rozdiely vo velkosti uz posielaju do nemocnice. Pri mensom dietati je to diagnoza IUGR. Ale tyzden je pohodka. Pri tyzdni a pol ma doktor zacal castejsie sledovat, ci dieta nabera.

ildiko36
6. sep 2022

Pri druhom dietati som mala 3tyzdnovú odchýlku , akurat sa mi narodil väčšie dieťa 4,5kg na cas sa narodil.Tebe ukazuje menej o týžden ale v mobile mas e len aplikaciu co nemusí byť presne ,takze nemas byť kvoli čomu v strese, užívaj si tehotenstvo

autor
6. sep 2022

Dakujem dievcata🙏

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre