Ahojte 🙂 čítala som veľa diskusii kde nesedela veľkosť plodu, ale po väčšine prípadov sa jednalo o to že bábätko bolo menšie. U mna sa tt nedá počítať podľa poslednej menštruácie nakoľko som ju mala minuly rok ( mám pco) napriek tomu sa mi podarilo otehotnieť. A podľa najskoršieho styku ( manžel bol predtým odcestovaný) mi vychádzalo 11tt+1den, lekár podľa ultrazvuku ale určil 11tt+6den . Snažím sa ukľudniť s tým že predsa ani my nemáme každý rovnaku veľkosť , ale ajtak mi to nedá 🤔myslite si že rozdiel 5 dni je ok ?
Ja to mam tak tiez celu dobu od zaciatku 🙂 stale je vacsia tak o 5,6 dni, naposledy teraz na merani v 30 tyzdni len poznamenala ze ale velke babo a zase je o tich 6 dni popredu ale nic zeby to mal byt problem... vela nas je takych bab co ma tyzden hore dole 🙂
Ja som mala podľa utz určite obdobie o týždeň väčšie dieťa ako podľa poslednej ms, ono sa to časom vyrovnalo. Ak dr nehovorí že nie je niečo v poriadku tak si nemám hlavu. A v podstate si len na začiatku tehotenstva
Jaaaj, 5 dni to je nic. Ziaden ultrazvuk nieje taky presny. Ja som isla v jeden den na dva utz ku roznym lekarom a kazdy mi ukazal iny vysledok.
ja som mala asi v 13týždni rozdiel o 4 dni pozadu a v 17 týždni som mala už 6 dní do predu a že vraj je to v poriadku 🙂
stale lepsie trochu vacsie ako o 2 tyzdne mensie... je to uplne v poriadku...
je to úplne normálne a bežné,nestresuj sa zbytočne. rozdiel +/- 14 dní je ešte stále v norme ..
Ja som mala v 6+3 7+3 babo o den mensie a potom v 8+4 o 10dni mensie a velkost v 8+4 bola mensia ako v 7+3 a je nerealne aby sa mi babatko za 8 dni v bruchu zmensi😅 podotykam robil to jeden a ten isty gynekolog jednym pristrojom cize tie merania su len priblizne. potom som gynekologa zmenila a tam podla 1.skriningu je babo mensie o 4 dni. podla Ms som mala rodit teraz pondelok a podla toho skrin.usg mam termin piatok. Zatial nic tak uvidime nakolko to bolo presne 🙂 a rozdiel do dvoch tyzdnov je nic. cele tehotenstvo bolo babo mensie 4-10 dni a v pohode nikto nic neriesil
Aj môj malý bol na začiatku tehu vždy väčší, na konci jedna doktorka namerala o týždeň menšieho a môj lekár nameral zase inak a malý sa narodil zdravý presne na TP, s váhou 3520g a 50cm. Takže tie merania sú len orientačné podľa mňa 🙂
Absolútne sa neznepokojuj. Len si uškodíš. Mne tiež vychádzali divné hodnoty na UTZ. Najskôr o 4 dni menšie, potom o 10 dní, ďalší ultrazvuk v 33 tt o 13 dní menšie a týždeň pred pôrodom zrazu bum bác že 8!!! týždňov pozadu! Rovno ma hospitalizovali, päť dní som v nemocnici prerevala, podľa sona vychádzala váha bábatka na 2100g, vraj bude mať zdravotné problémy, degenerované, pritom všetky testy vyšli negatívne. Nik nevzal do úvahy že ja mám 160 cm a keď som ostala tehu mala som 39 kilo, pri konci tehu 51 kilo. Každý riešil len tabuľkové hodnoty. Synček sa mi narodil 27. 3. 2018, s pôrodnou váhou 2680g a 46 cm, absolútne v poriadku. Takže od piatku do utorku kedy som rodila asi zázračne pribral vyše pol kila. Len som sa zbytočne vystresovala, niekoľko dní nespala, vláčili ma po rôznych testoch a nakoniec je všetko ok. Toľko môj názor na sono vyšetrenia.
@nahbia +/- dva tyzdne su v poriadku.. teda tak mi to vravela lekarka...aj moja mala bola najprv mala, potom zas velka... najlepsie bolo, ze vlastne kazda ta merana cast mala inu hodnotu.. napr. medzi hlavickou aa nozickou som mala tusim v 32. tt asi 10 rozdiel. Tiez som stresovala ale vsetko bolo ok. Mala je normalne dieta, ma 14 mesiacov a veselo tu vyvadza...
@nahbia My máme väčšie bábo, vraj je 8 dní dopredu, veľkosťou predčil kamoškine o pár týždňov, napriek tomu je všetko v poriadku, akurát je vývojovo dopredu. Možno bolo počaté tesne pred MS 🙂
Ja mám o 2 týždne väčšie....
Inak zvyknú byt väčšie aj keď tehotenská cukrovka
Ja mám stále tak o tri-štyri dni väčšie bábätko. Možno nakoniec bude také, ako keď som sa narodila ja: 4,5 kilové. :D
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@nahbia ahoj. Ja som mala tiež rozdiel 6 dní a dobre. Keď to dr meria, podľa obvodu hlavičky, stačí 1mm pohnúť a hneď je iný výsledok.