Ahoj, viete mi niekto poradit o co ide alebo co sa deje ked dr. povedal ze ma malu hlavicku ? ak nie ze malu ale na rozmery v 20tt najemnsi obvod hlavicky. Dakujem
@diaa88puppe zatiaľ sa neznepokojuj ,nie je dôvod. Dve z mojich 4 detí mali obvod hlavy pri narodení 32 a 33 cm, hlavne tá tretia dcérka mala malú hlavičku . Upozornenia o tom že má malú hlavu som mala už v tehotenskej knižke, po pôrode som len chodila k pediatričke na častejšie premerania.
Dnes má 7 rokov , hlavu má úplne na spodnej hranici prípustnosti , takú hlavu má 3 % detí v jej veku , kupujem jej čiapky na veľkosti 3 ročných detí, je prváčka a ide nám to v škole úplne skvele.
Syn bol tiež sledovaný , dnes je z neho normálny úspešný stredoškolák.
@diaa88puppe mám 4 deti a všetky mali hlavy pod hranicou v tabulke, do 3 mes od pôrodov dobehli priemer
@diaa88puppe prepac nestihla som odpovedat :0)
Nieje to nic vazne lekar to bere tabulkovo a nie kazdy ma rovnaku velkost cohokolvek.Keby nieco bolo zle posle ta na neake vysetrenie.To ,ze ma malu hlavicku nic neznaci ono este dobehne ostatne Neboj sa bude vporiadku uvydis🙂
@diaa88puppe ja viem to je jasne kazdy ma strach neboj ver ,ze je to o.k a bude :0)
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
No malo by to byt okolo 17 cm kolko ma tvoje co ti povedal presne?