Veľkosť bruška v 26. týždni

24. sep 2024

Ahojte, chcem sa vás opýtať máte niektora fotky bruška ako vyzeralo v 26. tyždni? bola som pri doktorke maličká má 770g a povedala že vývojovo sme na spodnej hranici a brucho tiež nemám extrémne veľké tak preto sa pýtam?

jajanka31
24. sep 2024

Nechcem ta strasit ale ja som mala takto 1. Tehotenstvo... v 20.tt si bola na skrining a v 30 by si mala ist tiez. Nech poriadne premeraju velkosti celeho babatka.. ja som mala v 20 ok a v 30 bol uz pod hranicu. V 33 sa narodil akutnou sekciou o 500g mensi nez by v 33 mal mat. Ma uz 2 a pol roka a stale ma vahu pod hranicu..
Tiez nie je to len o vahe.. ak nema vyzivu na rast nema ani kyslik a to je ovela horsie.. pre to sa narodil moj syn predcasne. Nedostatok kyslika. Vaha a rozmer je len indicia ze nieco nie je v poriadku. To bol moj pripad ale ty to mozes mat ine. Niekto povie ze tie meranie nemusia byt presne. Ano je to pravda ale mne lekarka namerala babatko na gram presne.

mermaidfairy
24. sep 2024

Ahoj, tiez som mala male brucho a je to uplne jedno 🙂 kazda zena ma inu postavu, ine percento tuku a svalov, a kazde tehotenske brucho je ine. Na velkost ci zdravie dietata to nema vobec ziaden vplyv. Rovnako ako priberanie zeny pocas tehotenstva - niekto priberie 10kg, niekto 30kg a obe varianty su uplne v pohode. Do 6.mes som vyzerala akoby som zjedla velku pizzu na obed, a v 9.mes mi niektori hovorili ze cakam dvojcata, ini ze mam male brucho cize nikdy sa nezavdacis. Neries velkost brucha, je to uplne nepodstatne.

Na gram presne sa dieta v bruchu odmerat NEDA, vsetko su to len odhady ! Pokial nemas placentu previu, preeklampsiu, nie si obezna tak je to v poriadku.. pokial mas dovod ze dieta ma zly prietok zivin z placenty (napr zuzenu pupocnu snuru), tak sa porad s gynekologom, ale velkost maminho brucha fakt nie je smerodatny.

jajanka31
24. sep 2024

@mermaidfairy da sa odmerat presne na gram. Ak je to odbornik tak to vie. Ja mam v sprave z 9:00 napisane 1430g a o 12:00 napisane inou lekarkou 1370g o 15:15 sa maly narodil - vaha 1370g..

mermaidfairy
24. sep 2024

@jajanka31 takze za 3 hodiny dieta schudlo 60 gramov ci ta prva doktorka bola babracka?

jajanka31
24. sep 2024

@mermaidfairy nie nebola babracka.. aj on sa trafil docela dobre..60g je minimalna odchylka. v tom case mal mat syn uz 2000g teda aj 1430 bolo uz zle a vyzadovala by sa sekcia. Kontrolovali to dvaja.. a tak zavolali este tuto lekarku na premeranie a im to potvrdila.

mermaidfairy
24. sep 2024

@jajanka31 ano, je to uplne minimalna odchylka, tym chcem povedat ze presne na gram to fakt nejde, su to odhady, a niekedy vyjdu presnejsie a niekedy menej presne.. mne odhadli 3300g porodnu vahu a bola vyse 3600. u druheho dietata to bolo +- 100g takze neupinala by som sa na gram ale skor na to, ci dieta dostava vsetko z placenty ako ma.

jajanka31
24. sep 2024

@mermaidfairy ale mne to na gram ta lekarka odmerala. Teda sa to da..

autor
24. sep 2024

@jajanka31
@mermaidfairy
no ale podľa kalkulačky tu na koníku by mala mať maličká na konci 26. tyždňa 760 gramov a to je cca vo štvrtok a keď som bola včera u lekárky tak mi povedala že má 770gramov a že sme na 12 percentile a keď sa dostaneme pod 10 tak že to bude rizikové-zlé nepamätám si presne do slova čo povedala

mermaidfairy
24. sep 2024

a aka je vlastne otazka / problem?

adabise683
24. sep 2024

Podla knihy co mam by to malo byt cca takto (mne to tak sedi vzdy aj cca a nikdy mi lekarka nepovedala ze by bolo nieco zle), drzim palce nech vam vsetko dobre dopadne:

cookie29
24. sep 2024

ja ti poviem takto, mam 2 deti, obe deti v rovnakom stadiu tehu vazili pomaly na gram rovnako... moja vychodzia a konecna vaha boli rovnake v oboch tehu. A napriek tomu pri prvom nikto nic nevidel hadam do 6.m a pri druhom sa ma v 5.m pytali, ze ci rodim o par dni... a co sa tyka vahy samotnej, mna strasili ze bude malicke dieta, bolo na spodnej hranici odhadov bala som sa +++ a nakoniec cez 4kg... narodilo sa na 98% a o dva mesiace bolo na 12% a dodnes je mensej vahy, ale psychomotoricky vyvin nesmierne popredu. Takze ono treba sledovat, ale nepanikarit len z 1 udaja

zuzanockamt
24. sep 2024

@jajanka31 Jasné, že sa to dá odmerať na chlp presne. Tiež mám takú skúsenosť. Sono bolo robené v deň pôrodu doobeda (ešte som nevedela, že budem rodiť) - 4280 gramov, o pár hodín poobede sa dieťa narodilo s váhou 4270 gramov. Čiže to závisí od lekára a od sona.
@mermaidfairy

alina765
25. sep 2024

Pri prvej dcérke som brucho nemala, a mala sa narodila v 41.tyžni 2720gramov, do teraz je mala a chudá 😄. Teraz som v 5.mesiaci a vyzerám ako by som sa poriadne najedla, a to nie som chudá 🙂.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre