Ahojte, chcem sa vás opýtať máte niektora fotky bruška ako vyzeralo v 26. tyždni? bola som pri doktorke maličká má 770g a povedala že vývojovo sme na spodnej hranici a brucho tiež nemám extrémne veľké tak preto sa pýtam?
Ahoj, tiez som mala male brucho a je to uplne jedno 🙂 kazda zena ma inu postavu, ine percento tuku a svalov, a kazde tehotenske brucho je ine. Na velkost ci zdravie dietata to nema vobec ziaden vplyv. Rovnako ako priberanie zeny pocas tehotenstva - niekto priberie 10kg, niekto 30kg a obe varianty su uplne v pohode. Do 6.mes som vyzerala akoby som zjedla velku pizzu na obed, a v 9.mes mi niektori hovorili ze cakam dvojcata, ini ze mam male brucho cize nikdy sa nezavdacis. Neries velkost brucha, je to uplne nepodstatne.
Na gram presne sa dieta v bruchu odmerat NEDA, vsetko su to len odhady ! Pokial nemas placentu previu, preeklampsiu, nie si obezna tak je to v poriadku.. pokial mas dovod ze dieta ma zly prietok zivin z placenty (napr zuzenu pupocnu snuru), tak sa porad s gynekologom, ale velkost maminho brucha fakt nie je smerodatny.
@mermaidfairy da sa odmerat presne na gram. Ak je to odbornik tak to vie. Ja mam v sprave z 9:00 napisane 1430g a o 12:00 napisane inou lekarkou 1370g o 15:15 sa maly narodil - vaha 1370g..
@jajanka31 takze za 3 hodiny dieta schudlo 60 gramov ci ta prva doktorka bola babracka?
@mermaidfairy nie nebola babracka.. aj on sa trafil docela dobre..60g je minimalna odchylka. v tom case mal mat syn uz 2000g teda aj 1430 bolo uz zle a vyzadovala by sa sekcia. Kontrolovali to dvaja.. a tak zavolali este tuto lekarku na premeranie a im to potvrdila.
@jajanka31 ano, je to uplne minimalna odchylka, tym chcem povedat ze presne na gram to fakt nejde, su to odhady, a niekedy vyjdu presnejsie a niekedy menej presne.. mne odhadli 3300g porodnu vahu a bola vyse 3600. u druheho dietata to bolo +- 100g takze neupinala by som sa na gram ale skor na to, ci dieta dostava vsetko z placenty ako ma.
@mermaidfairy ale mne to na gram ta lekarka odmerala. Teda sa to da..
@jajanka31
@mermaidfairy
no ale podľa kalkulačky tu na koníku by mala mať maličká na konci 26. tyždňa 760 gramov a to je cca vo štvrtok a keď som bola včera u lekárky tak mi povedala že má 770gramov a že sme na 12 percentile a keď sa dostaneme pod 10 tak že to bude rizikové-zlé nepamätám si presne do slova čo povedala
a aka je vlastne otazka / problem?
ja ti poviem takto, mam 2 deti, obe deti v rovnakom stadiu tehu vazili pomaly na gram rovnako... moja vychodzia a konecna vaha boli rovnake v oboch tehu. A napriek tomu pri prvom nikto nic nevidel hadam do 6.m a pri druhom sa ma v 5.m pytali, ze ci rodim o par dni... a co sa tyka vahy samotnej, mna strasili ze bude malicke dieta, bolo na spodnej hranici odhadov bala som sa +++ a nakoniec cez 4kg... narodilo sa na 98% a o dva mesiace bolo na 12% a dodnes je mensej vahy, ale psychomotoricky vyvin nesmierne popredu. Takze ono treba sledovat, ale nepanikarit len z 1 udaja
@jajanka31 Jasné, že sa to dá odmerať na chlp presne. Tiež mám takú skúsenosť. Sono bolo robené v deň pôrodu doobeda (ešte som nevedela, že budem rodiť) - 4280 gramov, o pár hodín poobede sa dieťa narodilo s váhou 4270 gramov. Čiže to závisí od lekára a od sona.
@mermaidfairy
Pri prvej dcérke som brucho nemala, a mala sa narodila v 41.tyžni 2720gramov, do teraz je mala a chudá 😄. Teraz som v 5.mesiaci a vyzerám ako by som sa poriadne najedla, a to nie som chudá 🙂.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Nechcem ta strasit ale ja som mala takto 1. Tehotenstvo... v 20.tt si bola na skrining a v 30 by si mala ist tiez. Nech poriadne premeraju velkosti celeho babatka.. ja som mala v 20 ok a v 30 bol uz pod hranicu. V 33 sa narodil akutnou sekciou o 500g mensi nez by v 33 mal mat. Ma uz 2 a pol roka a stale ma vahu pod hranicu..
Tiez nie je to len o vahe.. ak nema vyzivu na rast nema ani kyslik a to je ovela horsie.. pre to sa narodil moj syn predcasne. Nedostatok kyslika. Vaha a rozmer je len indicia ze nieco nie je v poriadku. To bol moj pripad ale ty to mozes mat ine. Niekto povie ze tie meranie nemusia byt presne. Ano je to pravda ale mne lekarka namerala babatko na gram presne.