ahojte chcela by som sa opytat aku velkost bábätka ste mali vy v 22 tt ... som bola na ultrazvuku ked som bola v 21tyzdni a 5dni a malo 151mm a zda sa mi že je to málo :/
no to je dost malo ale ked lekar povedal ze ok tak by som nestresovala moja bola v 12tt trosicku mensia a doktor vravel ze dietatko nerastie podla tabulky ze sa nemam znepokojovat kym rozdiel vo velkosti neprekroci od normy hranicu 2 tyzdne...potom som bola az na morfologickom v 22tt+1 a tam pise ze malicka mala uz 31,3 cm a tam mi bolo povedane ze je zasa o tyzden vacsia ... inak tabulku idealnych rozmerov najdes tu https://www.modrykonik.sk/velkost-plodu-pocas-t...
Uz tu bola vela krat spomenuta velkost babatiek v tom a v om tyzdni. Teraz to nepisem len tebe ale ZENY meranie je velmi NEPRESNE.. kludne aj 0,5-1kg! Pokial mas pochynosti konzultuj to so svojim lekarom pokial ten nevyjadroval pochynosti na co sa stresovat?
Ja som v 22tt potratila a maly mal 29-30cm uz neviem presne a 350g
@annieh1236 ak babo meral v tom tyzdni od hlavicky po zadocek, tak si nemusis robit vobec ziadne obavy. nase mali zaciatkom 22tt cca. 16,5 cm (merane po zadocek) a doktor hovoril, ze je to fajn.
ono to meranie je velmi nepresne, ak by babo zaostavalo vo vyvoji, tak by ti to dr urcite povedal.
@annieh1236 Ja som ani pri jednom tehu nič podobné nesledovala a vôbec neriešila - verím svojmu lekárovi- takže ak by bolo niečo zlé alebo podobne tak mi to povie. Zbytočne riešiš takéto veci - užívaj si tehotenstvo..... 😉
Ja som v 22 TT a mala má 26cm a 550g
Je rozdiel, ked meria CRL, od hlavicky po ritku a rozdiel, ked meria od hlavicky po patu. Preto sa ti zda, ze je male, ale v skutocnosti moze mat tych 25cm po patu. Je to uplne v poriadku dlzka
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Neviem, akú by malo mať, v tom týždni som ja poradňu nemala, ale zdá sa to aj lekárovi??? Si gynekologička, že tebe sa to zdá málo??? Keď podľa lekára je všetko v poriadku tak si nevyvolávaj zbytočné obavy. A pokiaľ sa to zdalo málo jemu, určite ti povie ako ďalej. A po ďalšie, niektoré deti majú pri narodení 2,5kg, iné 3,9kg a stále je to ok 🙂 🙂