Ahojte baby, aké veľké bábo máte, ak ste v rovnakom tt ako ja? alebo by malo byť v takomto tt? Moje má 394g, čo malo presne pred 2 týždňami 289g, úplne ma prekvapilo, že môže takto rýchlo narásť za taký krátky čas 😍 Pýtala som sa dr. na veľkosť a vždy povie, aj teraz, že úplne tabuľkové, ani veľké ani malé. Keď si ale pozerám tie tabuľky na nete, tak všade sa uvádza max 350-360g, k ukončenému 21t. Ja som presne 20+6tt.
@amelia89 ja viem, a ďakujem, ale ano ako si napísala, ide o prvé a extrémne vytúžené bábätko. Každú jednu vec riešim a chcem vedieť aj od iných báb. Pokiaľ viem, je tu toto fórum na to, aby sa tu človek mohol opýtať, čo chce 🙂 tak som skúsila šťastie na žienky v rovnakom týždni ako ja, nech si prípadne vymeníme aj ďalšie skúsenosti.
Však ale tá váha zo sona je len orientačná, nie presná. Neber si všetko tak,lebo do konca tehotenstva sa ešte z toho zblázniš😉
Ale samozrejme ze sa mozes opytat to je predsa jasne,ja som ti len proste s odstupom chcela povedat ze aj ked tebe sa mozno zda ze je to rozdiel od tabulky tak naozaj nie je. Inak teda mozes sa v terminovke spytat a porovnat ale aj to je zbytocne lebo kazde babo rastie inak rychlo 🙂 Ale aby si si nemyslela ze som to myslela v zlom- nasla som si staru tehu knizku a v 21+2 vazil moj prvy syn 376g 🤣🤣🤣
Skús sa dať do skupiny pre tvoj termín a tam sa pýtať. Tam budú zdieľať tvoje problémy. Ak gynekológ povie,že všetko je ok,nerieš ďalej. Lebo sa zbláznis.
Moj druhorodeny mal v 20+3 tt 429g... takze klud a nohy v teple .. ak lekar vravi, ze je vsetko OK, tak mu treba verit
Staci ze sa babo pohne o 1 mm a uz velkost nesedi.
Ja som mala morfo teraz v 20+1 a babo malo 334 g. Neriesim ze je mensie vacsie ked dr povedal ze babo je ok a este aj pribudol pindur 😄 .mne to staci.
Nestresuj sa za par gramov.
Teším sa s tebou, ale tieto váhy na sone sú dosť nepresné. Stačí, že sa sekne doktor o milimeter a hneď je iná váha. Rozdiel môže byť až 500gramov+-. Kľudne sa môže stať, že vyrátajú nejakú váhu a 2 týždne na ďalšej poradni môže byť tá váha dokonca menšia.😉 Ja som bola v 36tt a už vtedy mi vyrátali, že bábo má viac ako 4kg. Nakoniec som rodila ešte aj po termíne a malá mala sotva 3,5kg.
Ja som dnes 20+2 a bábo má 335g 🙂
Ja som akurát dneska bola na poriadni som 21 týždeň a vravela mi že má 425gramov mňa hlavne zaujíma či sa vyvíja či je všetko poriadku to je pre mňa dôležité
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja viem ze to su problemy prvorodičky,a mam k tomu pochopenie ale ved to dieta je tabulkove- vies kolko je to 30g rozdiel.?Uplne nič. A vies ze meranie baba cez brucho nikdy nie je 100%-tne na miligram? Proste babo je v poriadku,pekne rastie. Ku koncu moze priberat uplne raketovou rychlostou. Pekne tehotenstvo!