Ahojte, prosím o radu - mohla silnejšia hádka v 18 tt ublížiť babatku ? :(((
Teraz si to vyčítam či som mu tým neublížila :(( ale už som sa dnes neudržala a vybuchla som , navrieskala som riadne až so plakala.
Nemohla ublizit,neboj 🙂
@tinka9284 neboj, neublizila, aspon si evakuovala svoj hnev. No ale snaz sa stresom vyhybat, babatku to sice neublizi, ale casto je to tak ze kludna mamicka ma aj kludne babatko a nervozna mamina mava babatko tiez nervozne, ktore stale place, potom je to velmi tazke zvladnut. Ked sa nevyspis ani vo dne ani v noci a babo bude stale plakat, to sa potom casto odrazi aj na partnerskom vztahu 😉
podľa mňa je lepšie vypustiť paru, ako dusiť v sebe napätie. moje bábo už prežilo niekoľko hádok. hlavne sa snaž upokojiť, byť v pohode a skôr veci s druhými rieš priebežne, aby sa v tebe stres nekopil.
@tinka9284 neboj. ja som mala pocas tehu celkom vaznu havarku, nie mojou vinou som sa ocitla na verejnom mieste v centre fyzickej potycky, k tomu dost psychicky narocna praca a jedna hadka s drahym taka, ze vnavale hormonov som si uz ratala pracjy, ci mi po porode vyhde na prenajom bytu a kedy by som sa musela vratit do roboty ... a mrno je zdrave, spava celu noc (a to sa mi nedalo spavat a byvala som aj do druhej tretej hore ...)
takze ziadne stresy a drz sa.
@tinka9284 Neboj sa urcite sa babu nic nestalo, ja ked som bola tehu bola som neustale v strese, manzel bol vazne chory, blizka sesternica mi spachala samovrazdu a furt nieco prislo kvoli comu som bola v strese plus velky strach o babo, v 8m namna zautocil vlciak tak som sa zlakla ze som myslela ze hned porodim plus aj hadky, a teraz o dva dni ma mala rocik a je uzasna, kludna, furt usmievava, zdrava lepsie dieta som si snad nemohla priat, ani zo zubkami nemame problemy. Tak sa neboj a tes sa na mali zazrak 🙂
@tinka9284 to su hormony. babatku sa nic nestalo,tebe sa mohol zvysit tlak..ja som prvy trimester bola vkuse bud vo vybuchu al pred vybuchom.... tak som sa snazila skludnit cca v 11tt,aby babo bolo kludne, no a zacali problemy s nizkym tlakom i nevolnosti 😀 a to pisem vazne.. urcite je lepsie byt v poho,ale nie vzdy sa to da
ahojte mamičky a budúce mamičky - dnes sme museli isť neočakavane k lekarovi a videla som aj mimčo a bolo v poriadočku - pekne sa tam bavkalo s ručičkami 😀 takže dnes mu maminka slubila, že sa už hadať nikdy nebude 😵
@tinka9284 neublizilo, neboj sa, urcite je vsetko v poriadku
ja som cez tehu riesila dve stresove situacie, jedna v prvom trimestri a druha v tretom.... a nemohla som ani spavat, mala som obavy, ale teraz mam krasneho, kludneho, usmiateho chlapceka, je popredu vo vyvine a cele materstvo je uzasne
@tinka9284 ale nie... kazda mamicka prezije nieco, co ju rozculi... ja sa tiez podchvilou vytocim... jasne, ze treba sa snazit byt v pohode, ale zase nic vazne sa babatku nestane.. ono sa to potom na detoch odraža skor v povahe, mozu mat rozne bloky v oblasti vnimania sameho seba, alebo vztahu k rodicom.... je to o ich tzv. limbickom otlačku ,tory vznika prezivanim uz v tehotenstve, ale aj v minulom zivote... je to akoby odzkadlenie prezivania dušičky.. su tam dobre aj zle veci odrazene v tom...
to su hormony aj mne sa stalo ze som sa vytocila az mi zle prislo ruky sa mi triasli.. neboj nic sa babu nestane
ahojte, tá hádka mu neublížila 🙂 - Už máme dva mesiace drobčeka doma, je stále vysmiaty , i keď niekedy pekne upišťaný ale to k tomu patri 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
hlavne uz treba byt v klude.aka budes v tehu take
bude mimco.