Ahojte prosím vás som v 6 mesiaci a mala má len 650g je o 2 týždne menšia než by mala byť veľmi sa bojím že sa narodí a nebude mať ani Kilo prosím nestretli ste sa s tým niektorá z vás
Pocuvaj lekarov a uvidite, co bude, podla tabulky veru zaostava 2-3 tyzdne... mne maly zacal zaostavat az okolo 30ho tyzdna, dovtedy isiel tabulkovo, v 36.tom tyzdni ho vybrali, lebo prakticky prestal rast a priberat uz par tyzdnov pred tym... mal 2030g ked sa narodil... v terminovke babatko vyberali dokonca dva mesiace pred terminom a nemalo ani kilo (uzol v pupocnej snure) - obe deticky mame ale uplne zdrave, sikovne, vsetko dobehli aj vahou aj motoricky... Ty mozes urobit len velmi malo, mne nakazali kaloricku stravu, pohyb kvoli prekrveniu, pridat vela zeleza do stravy a lieky na riedenie krvi (ale tie som mala uz pred tym)... tak v konecnom dosledku mi maly prekonal CMV virus v tom 30tom tyzdni pravdepodobne, vsetky tie pokusy co skusali boli zbytocne tym padom... ale ty skus mozno vam nieco s toho pomoze... merania v brusku boli v nasom pripade bohuzial na chlp presne...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Neboj sa, priberanie na vahe este pride. V siestom mesiaci niektorym zenam este ani poriadne nevidiet brusko. Deti naberaju vahu na konci tehotenstva, dovtedy sa hlavne vyvijaju organy.