Ahojte 🙂 chcela by som sa informovať som v 19 týždni a vážim 67 kg podľa mňa je to veľa a stále priberám. Približne som pribrala asi 8- 10 kg. Pred 2 rokmi som vážila 50 kg potom som trocha pribrala. Ako ide rýchlo váha dole po pôrode znova chcem vážiť 50 kg a chcem byť štíhla bojím sa že mi to bude trvať dlho. Ako ste na tom vy ? Dakujem 🙂
@deboraaa 1.tehotenstvo...pov. vaha...53kg....pribrala som 10kg.....8kg som nechala v porodnici.....a do 6tich tyzdnov som bola na povodnej....potom som ale schudla dalsie 3...cize 50........
2.tehu (po 5rokoch)....opat pov. vaha 53kg...pribrala som 13kg ...teda 66kg.....po 6tich tyzdnoch...oapt povodna vaha 53.....a za dalsie 2 mesaice dole dlasich 5kg...cize momentalne 48kg a maly uz ma 8mes. a nemozem pribrat nazad.... 😒 mozno sa ti to zda, ze waaau.....vobec nie..ak budes mat deti ako ja, kt. nonstop place.....naozaj nonstop...den/noc....vkuse som doteraz 2 hodiny nespala.....do toho kojim...tak vaha pojde rapidne dole.......uprimne, radsej by som mala 60kg a vyspala sa....
@deboraaa asi je to velmi individualne... fakt je ze teraz si veru fakt dost pribrala , cize treba papat zdravo, nie za dvoch etc...
u mna prve tehotenstvo som zacinala s 56kg, pribrala 8 kg, z porodnice som prisla na 52kg - mala bola velmi narocna - do 2och mesiacov som vazila asi 47... potom sa to nejak znormalnilo...
2he tehotenstvo som opaet zacinala na 56kg, pribrala skoro 20kg, neschudla ani gram pri porode - az po tvrdej zmene zivotospravy som sa dostala opaet na tych 52kg ( zmena stravy plus cvicenie... a to som kojila, mala 2 aktivne deti etc.. ... )
@sorciera24 Sme na tom rovnako, okolie si myslí, že mám anorexiu...ale naozaj pri takýchto dietkach je to boj o život...náš život...
Ja som mala do 25t 25 kilo hore.Za cele tehotenstvo som pribrala 35 kilo.Mozno by som pribrala aj viac ,ale lekari mi uz nadavali,ze to nieje mozne 😕 Tak som sa trosku krotila 🙂 .V porodnici ostalo 15 kilo.Popri kojeni som pribrala 3 kila.Teraz po roku a pol od porodu sa pomaly dostavam na svoju vahu.Hlavne cvicenim a menej jem.Niekomu to ide lahko a niekomu ako mne tazko 🙂 .Staci ked sa nebudes prejedat a jest za dvoch,ale zdravo sa stravovat.
Ja pri prvom tehu povodna vaha 76 kg - pribrala som 9kg, ale po porode som bola na svojej vahe a prvy rok som schudla pri dietati na 72 kg. Teraz v druhom tehu - som iba v 12 tt a zatial som schudla 3kg (z 80kg na 77kg)
ono je to asi aj geneticky dané. Prvé tehu som začínala s váhou 51 kg. Deti mám 4. rodila som v roku 1995, 2006, 2008, 2010. po každom tehu som prišla na pôvodnú váhu. pri tehu som pribrala 16, 11, 13 a 10 kg. V súčasnosti vážim 52 kg, meriam 167 cm, narobím sa ako jedno hovado okolo detí. Všetky deti som kojila - a myslím že pri tom som schudla najviac. Takže odporúčam kojiť a pozor na sladkosti a sladké vody.
@ludmilaka presne, asi tak.....a tie reci, ze co nejem?...a ja pri tom jem vsetko za radom...slanina, sladkosti...vsetko mozem....a vaha stoji...alebo ide dole....
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
neboj, pri dietatku vsetko pojde dole. moja vaha pred otehotnenim, 62, pribrala som skoro na 90. hned po porode do dvoch dni islo 10 kg dole - vela vody som zadrziavala. potom pri babatku som nemala cas zastavit sa a skoncila som na 55kg.