Váha bábätka po veľkom ultrazvuku

4. sep 2024

Ahojte, som dnes 22+4 (posúvali mi termín o pár dní neskôr, kvôli prvému veľkému ultrazvuku, keďže bábätko bolo menšie, asi o 5dni).
Dnes bolo bábätko živé, vkuse sebou narábalo a pri meraní priznala, že je dnes akčné, ale na daný týždeň mi namerala len 487g plus mínus 15 percent. Že je kúsok menšie, malo už mať viac. Myslím si, že je to chyba merania... Normálne ma vystrašila a o 4 týždne ma dala na kontrolný ultrazvuk a meranie veľkosti... Prvé dieťa som mala cez 4kg, prenášala som týždeň,vždy bolo vahovo popredu, druhé zaostávalo tiež a bolo vždy menšie a narodilo sa o 3 týždne skôr a malo cez 3 kg...tretie vyzerá byť zatiaľ najmenšie....mali ste aj vy niektorá menšie bábo ako malo byť? Zároveň má poslala na testy krvi, 24h moč, na test tehotenskej cukrovky...krvné testy v norme, tehu cukrovku nemám a ani pri predošlých nezistili a 24h moč v norme, hranica bielkovín síce, pripisujem to tomu, že jem veľa bielkovín aj... Napíšte mi prosím vaše skúsenosti? Mám ináč skoro 180cm a nadváhu, tak zatiaľ len plus 3 kg na váhe...pekný deň prajem.🤗

marhulka13
4. sep 2024

Starší syn sa narodil na termín s váhou 2400 g, dcéra mala 2200.

autor
4. sep 2024

@marhulka13 a tiež si mala na sone menšie deti ako je norma?

marhulka13
4. sep 2024

Jasne, vkuse, no vždy všetko ok, našťastie. Doteraz sú obaja drobnejsi

bejbypd
4. sep 2024

Všetky tri boli vždy menšie celé tehotenstvo okolo 30. tt mali všetky len okolo 1100 gramov..dcéra sa narodila tri dni pred termínom 48cm a 2970 g , syn deň pred termínom 46 cm a 2890g a tretí sa narodil v 36. týždni 2340 g a 44 cm..všetci zdraví a momentálne veľki😀

autor
4. sep 2024

@bejbypd neviem prečo má stresujú, všetko má v poriadku, hlavičku má dokonca nie na okraji ako váhu ale presne v strede normy... Akoby to, že je menšie bolo nedobre...alebo môže byť aj zle meranie, čo si myslím ja...
@marhulka13
A ináč moje druhorodene to s tými 3 kg dobehol a je dlhý a tenký ako špageta...a tie boli v poriadku o obidve... Keď bolo prvé veľké hľadali príčiny, teraz tiež...jasm buď vždy nadnormu, alebo číslo 2 a 3 vždy menšie ako majú byť...

marhulka13
4. sep 2024

Môj lekár to nikdy nejak neriesil a ja vtedy som bola tiež spokojná, mne nikdy ani nenapadlo , že by to bolo niečo zle

evickuska
6. sep 2024

@autorka moj bol raz tyzden, potom dva a aj tri pozadu a je krasny, narodil sa 2910 g a krasne papa, pribera a super. Mala je teraz tiez vraj tyzden pozadu ale, ze to byva, ze nic na znepokojenie.

adabise683
11. sep 2024

Podla knihy si akurat podla mna bola

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre