V akom týždni ste mali partnera pri sone?

aneta129
14. okt 2020

Čaute čaute prvorodicky najmä... v akom týždni ste mali prvýkrát partnera na sone a vôbec je ešte taká možnosť, aby partner prišiel s vami na sono, keďže teraz sú tie covid opatrenia ? Neviem prečo, ale ten môj chce ísť so mnou na prvé sono, to je o 5 dní a to už budeme 8 týždeň, ešte som nebola...

bagre
14. okt 2020

ako to je aktuálne kvôli covidu to neviem, ale môj muž bol už na prvom... a potom na každom v prvom tehotenstve. Potom neskôr som o vzala až na 3D 🙂

aneta129
autor
14. okt 2020

@bagre ale to musím zavolať na gyndu a spýtať sa ci môže prísť, lebo on chce ísť 🤣🤣🤣 že on ma samu nepusti, že on chce ísť

zuzanka.zuzu
15. okt 2020

@aneta129 veď to je milé 🙂 aj môj bol so mnou od začiatku na každom, ale ja som išla na potvrdenie (tzn. aj prvé sono) až v 13tt, v 8tt toho moc vidno ešte nebude ale nech ide

hettinka
15. okt 2020

@aneta129 ani raz si mnou nebol u gynekológa ani na sono, ani pri prvom, ani pri druhom dieťati. Načo by tam akože šiel???

ajka0207
15. okt 2020

@hettinka aby videl bábätko na sone, nie? S tebou to nič neurobilo keď si videla prvý raz bijúce srdiečko alebo hybajuce sa ručičky? Prečo by o tento zážitok mal manžel prísť.

sense
15. okt 2020

Aj môj šiel so mnou plný očakávania.... V takmer 9tt a prišlo sklamanie aspoň mi bol oporou...

hettinka
15. okt 2020

@ajka0207 tak ja som tam videla hlavne “vojnu mravcov” a mužovi som priniesla fotku. Väčšie vzruso bol pozitívny test.

zuzisko
15. okt 2020

Môj bol so mnou na morfoligickom sone v 20tt a teraz pôjde aj v 30tt. U môjho gynekologa nie je povolený doprovod

saxana000
15. okt 2020

Aj mj bol iba na morfologickom v 20t ten uz sa robi cez brucho nie odspodu.doktor ma najprv normalne vysetril co potreboval a muza potom zavolal az ked som lezala s natretym bruchom na stole poukazoval nam vsetky organy rucicky nozicky aj pohlavie nam prezradil vtedy..

jaskolka
15. okt 2020

Môj bol v júni, to som bola v 24 týždni, čiže pekne už všetko videl, dovtedy nemohol ísť, keďže korona opatrenia boli.

sara07
15. okt 2020

bol len na ked sme boli na 4D či 5D sone vo fetalechu v košiciach, tam mali pre nehozvlášt velku obrazovku na stenu ,vyklad k sonu, cca 15 min sme na nom boli kym nas popozeral možno pol hodinu,no mne sa to zdalo dost ako dlho
na obyčajne som ho nebrala , stačila fotka čo som mu doniesla
a bol v podstate myslim až v 5 mesiaci vždy

s_a
15. okt 2020

Išiel hneď ako mohol ale až v nejakom 21 týždni.. potom bol len párkrát lebo zas boli zakázané doprovody kvôli covidu, pochybujem že niektorí lekári ich má teraz povolené

s_a
15. okt 2020

@saxana000 mne už hneď od 10 týždňa robila sono cez brucho a ani raz zospodu 🤷‍♀️

veronika_pb
15. okt 2020

u normalneho gynekologa so mnou nebol, aj tak tam vidiet len male fazulky, tak som som mu vzdy vypytala fotku. Gynekolog ma aj na stranke aj v cakarni informaciu ze pokial to nie je nutne, ma zena prist bez sprievodu, aby sa znizil pocet ludi v cakarni. Mal so mnou ist na 1. "velke" sono okolo 12tt do Prenatalu v ZA (prejasnenie sije NT) ale bohuzial, kvoli opatreniam nemoze ist so mnou ani do cakarne.

pukanec123
15. okt 2020

@aneta129 ja neviem, podľa mna v takomto nízkom týždni toho moc ešte neuvidí, maximálne bijúce srdiečko, žiadne hýbajúce ručičky nožičky alebo 10 prštekov🤦🏻‍♀️ Odhliadnuc od toho že v takomto týždni ešte drvivá väčšina gynekológov robí sono zospodu nakoľko tam ešte neni toho moc na pozeranie. Veď ho vezmi potom neskôr na morfologické sono v 20 tt alebo 30tt alebo na 3-4D z toho nude mat oveľa väčší zážitok keď už bude babo v plnej krase.
A mimochodom neviem odkiaľ si, ale momentálne je skoro u všetkých gynekológov kvôli covidu zákaz doprovodu, môj so mnou nemohol ísť ani na veľké morfo sono, a tak isto všetky baby v skupine čo mame rovnaký termín.

luulinkaa
15. okt 2020

Záleží od doktora, u mojej gyn nebolo povolené mat muža a taktiež v rizikovej ambulancii vôbec, bol so mnou jedinýkrst u Dr Grochala v Martine na platenom morfologickom ultrazvuku v 20tt.

tatiana1329
15. okt 2020

Neviem ako je to teraz ale bol na vsetkych pri oboch detoch. Iba pri prvych kde sa to zistilo nebol.

emuska72
15. okt 2020

Zatiaľ som bola na 3 sona, pri dvoch bol so mnou a pri treťom bohužiaľ nemohol kvôli corone tak ma čakal v aute pred budovou. O 3 týždne ideme na ďalšie a ide so mnou tiež (privátne takže tam môže so mnou ísť). Nechce vynechať ani jedno a bol dosť sklamaný z toho, že nemohol byť pri tom jednom 💛

simca06022011
15. okt 2020

isiel so mnou az na 3D sono :D a prd videl, mala sa neukazala vobec.. akurat tak zadok vystrcila.. cela matka :DDD

zuzuliatko18
15. okt 2020

Bol so mnou hned na prvom, zostal cakat v vakarni, ale sam lekar mi kazal ho zavolat dovnutra, nech vidi aj on babatko. Prestal chodit az na posledne poradne v marci a aprili kvoli korona opatreniam.

martus5220
15. okt 2020

môj bol tak cca v 10-tom týždni vtedy sme mali aj super obraz celého ho bolo vidno ako sa vrti ku koncu (posledné dva mesiace) je to zložitejšie pri obyčajnom, lepšie je to vidieť pri 3D Sone ale aj keď nebola korona dávala som vopred vedieť ci môže prísť so mnou

bubinko1506
15. okt 2020

Moj bol so mnou 1x na ultrazvuku v CAR, v 6tt. Prisla som tam, ze krvacam, ze som asi znova potratila, dr mi spravil utz, zistil, ze je vsetko v poriadku a dokonca cakame dvojicky. Zavolal manzela dnu, nech si sadne za mna a diva sa na LCD na stene, ze mu nieco ukaze. Muz zostal sediet s otvorenymi ustami, predychaval a prva veta bola, ze potrebujeme nove auto🤣. Potom bol so mnou az na morfologickom sa na chvilu pozriet.

jana_eyre_2
15. okt 2020

Vždy šiel až keď mi robili prietoky - to ho pozval cezomna vlastne sám gynekológ - k bežnému sonu nikdy nešiel, má ho rovno v amb. Ale keď robil veľké sono v 20tt, tak tam vždy povedal nech dovediem aj otca a všetko mu ukázal a vysvetlil kde čo je.. podľa mňa to je aj pre otca zážitok, ale zase pri bežnej poradni stačí fotka..

asia83
15. okt 2020

@aneta129 V žiadnom. Načo by mi tam zavadzal? Môj nie je ten typ, že sa rozplače pri pohľade na snímok, na ktorom je vidieť iba machule a bude mi tam jajkať, aké je to dojemné. Mimochodom, u nás v nemocnici na sono ani muža nepúšťajú.

mata1001
15. okt 2020

Moj muz nebol so mnou ani na jednom sone a ani na 3D ,ale nie pre to ze by nechcel, ale preto ,ze chodil do skoly a bol mimo cele tyzdne...skoncil skolu tesne pred porodom...

janinah
15. okt 2020

Každý človek naviac v čakárni je zbytočné riziko....aha.ale on chce.,...ja chcem hodinky s vodotryskom...

nikapuggioni
15. okt 2020

Môj priateľ chodí somnou od 8 týždňa každý mesiac. Keďže mám súkromného gynekológa tak mi vždy robí sono a priateľ je vedľa mna a teší sa somnou 😍
Teraz začínam 26 týždeň a o dva týždne má čaká ďalšia poradňa a priateľ určite nebude chýbať

kiki68
15. okt 2020

Od prveho sona v 7+2 tt po posledne sono v 39tt . A bolo to vyborne.

kiki68
15. okt 2020

@janinah u nas to davali tak ze v cakarni iba jeden pacient s doprovodom a potom dalsi az ked my sme platili na recepcii. V cakarni stale otvorene dvere na balkon. A teda do 19tt ziadna corona este nebola. Nas to laplo v druhej polke tie opatrenia.

veronika1234512345
19. okt 2020

Ahoj, môj partner bol v 13tt na prvotrimestralnom screeningu. Na morfo nebol kvôli covidu a na posledny ísť mohol ale nešiel dohodli sme sa, že uvidí fotky že zbytočne pôjde.
Ale u môjho gyn nebol nikdy odtiaľ videl iba fotky lebo z každej poradne som mala fotku.
Ale treba si zistiť dopredu ci sa dá ísť s doprovodom kvôli covidu.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre