ahojte 🙂 chcem sa opytat moja znama mi odporučila magnerot no mozem ho brat aj ked mi to lekárka nekazala ? dakujem 🙂
@arcticcode tak mala by sa poradit s lekarom. @miseliiik mne ho uz neskor brat neodpurucali , cize isto nedaj na radu hocikoho ale porad sa s odbornikom.
@linda77 a pani niekde pise, ze je tehotna?
@miseliiik
Ahoj, na aký problém si ho mala odporúčaný? Podľa profilu vidím, že si tehotná. Ak ide o únavu poprípade kŕče, môžeš ho užívať, je voľnopredajný. Neskôr môže pomôcť aj pri tvrdnutí bruška. V poslednom trimestri je potrebné odkonzultovať užívanie s lekárom.
Na tvojom mieste by som si však vybrala vitamíny a minerály pre tehotné (ak nemáš vážny problém), kde je obsiahnutý už aj horčík, množstvá sú upravené.
@miseliiik počas tehotenstva som užívala Magnerot 2 tablety denne. Malá som kŕče v lýtkach. Lekár povedal, že môžem aj 3 tablety denne v pohode.
@arcticcode myslím, že stačí, že to píše do skupiny 2. trimester :D ...
a @miseliiik ja si ho tiež dávam, som v 21tt a dávam si 3 denne 🙂
@eliska13 mňa hlavne prehana😁
Môžeš, je to vitamín, ktorý nie je viazaný na lekársky predpis.
@lenuska9999 magnézium nie je vitamín
@danielahamar z magnerotu?
Moj kardiolog mi ho vyslovene neodporuca. Obsahuje nejake svinstvo karcinogenne. V niektoryvh krajinach ta latka ani nie je dovolena...
@topasitta "všetko" magnézium, neviem prečo nechápem tomu, musím len skúšať, zatiaľ som mala tri zn. Od Swiss mam až krce
Aj ja som užívala Magnerot keď som bola tehotná, vypísal mi lekár, ale posledný mesiac alebo mesiac a pol už musíš vynechať
@danielahamar áno stáva sa to
@danielahamar ked prehana po magneziu, tak to je kvoli tomu, ze je to malo vstrebatelna forma a tym padom ostava v crevach a ma prehanavy ucinok ( oxid, hydroxid - rozne sumive a tiez magnosolv) . Lepsie sa vstrebava laktat (Mg Galvex) a orotat (magnerot). Najlepsie tusim sukcinat ( neviem presne firemny nazov).
@topasitta ok, ale neznamená to to, že ho mám moc v tele, že?
@danielahamar nemyslim si. Celkovo populacia ma magnezia malo, ale z krvnych odberov sa to nezisti, lebo telo si ho tam stiahne zo zasob (napr z kosti). V pripade magnezia je vhodnd uzivat viackrat denne nizsiu davku, aby ho telo dokazalo efektivne vyuzit.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@miseliiik ano, je to len mineral horcik. Kvazi ako by si si kupila v lidlu sumivy horcik, len magnerot ma vacsie grady. Takze ak nemas problemy s tlakom, veselo mozes