UTZ v 12. týždni a tripple testy v 16. týždni

13. aug 2022

Dobrý deň bola som v MT na veľkom UTZ u pána dr. Grochála. Všetky merania vyšli v poriadku. V pondelok ma čaká tripple testy u svojho doktora. A mám z toho trošku strach. Može sa stať že výjdu pozitívne? Ďakujem

diaalex
13. aug 2022

Stať sa môže hocičo, ale Grochal patrí medzi odborníkov a keď povedľa, že je všetko ok, tak aj bude 🙂

tulipanicek
13. aug 2022

Áno, môžu. Naprirk negatívnemu vysledku sona. Pretože nie všetky typy ochorení musí byt vidieť na sone. A tiež naopak, pretože Tripple test je kombinovaný štatisticky test a nie geneticky a teda tiež mize vyjsť falošne pozitívny/negatívny

miskamicha
13. aug 2022

Je to len akysi pomer. Ak bolo v 12tt vsetko ok, neries..smerodajne bude zas morfologicke sono. Triple test moze vyjst pozit aj kvoli veku

jazula
13. aug 2022

Ja som rodila tesne pred 40kou a doktor ma vyslovene varoval, že s najväčšou pravdepodobnosťou tripple vyjde pozitívny, už kvôli veku. Ja som ale práve aj kvôli veku bola aj na genetike v 12tom týždni, takže Tripple ma nejako netrápil (nakoniec vyšiel negatívne, čo prekvapilo aj môjho doktora 😅).

lilinka126
18. aug 2022

Ja som mala v poriadku prve sono, Tripple testy vysli pozitivne ale ani moj doktor z toho nerobil dramu dva týždňe potom som bola na druhe morfologicke sono a tak zas všeko OK. Tie tripple su len statistika. Bola som aj pokecat s dr na genetike, do amnia som ist nechcela a Nifty platit tiež nemienim, ak by bolo chore tych 400E vyuzijem radsej na maleho ale kedže vyšlo druhe morfologicke sono dobre tak aj moj doktor povedal ze je velmi mala pravdepodobnost. Oni na sone pozeraju velkost kosti, organy, nosovu kosticku, oblicky a podoben ktoré su tiež ukazovatelom DS. Takže ak ti vysiel tripple zle nic to este nezaneman, svagrina mala pri vsetkych troch zle tripple testy a ma tri zdrave deticky.

autor
18. aug 2022

@lilinka126 tak to ste ma nepotesili .. pondelok by som mala mat vysledky tak som zvedava.. a pozitivne boli naco konkretne?

anjelikdianka
18. aug 2022

Ja som mala usg v 12 tt v poriadku.Prvotrimestrálný skríning pozitívný.Vraj kôli veku.(38r)Tripple test v 16 tt negatívný.Usg v 20 tt v poriadku.Medzitým som bola na Trisomy teste aj na odbere plodovej vody ktoré vyšli pozitívne na DS.Takže ani morfologický usg nie je 100 %..

lilinka126
18. aug 2022

Mne moj dr ani vysledky neoznamil na poradni az ked som o dva tyzdne potrebovala ten papier na Morfologicke sono tak som ich videla. Ale ja na Morfolog. sono chodim nie kvoli tomu.. No pozitivny vysiel na DS nic viac tam nepisalo a akurat ze kvoli veku matky. Bola som na genetike a tam mi aj dr povedala ze statisticky 1 zo 100 zien moze potratit po Amniocenteze. a mne to za ten risk nestalo... ci zdrave ci chore, ja viem si ho necham. a dokonca mi povedala ale ze som prisla celkom neskoro.. a to som tam bola na konzultaciu v 20 týždni. Ale chápem každú ženu ktorá to bude dalej riesiť, ani mne nie je prijemne pomyslenie na to zeby som mala chore dieta... Ale nemienim teraz do porodu byt na prasky z toho.. bud bude zdrave a zbytocne sa budem trapit alebo bude mat DS a dost sa natrapim potom.. Držím palce aby všetko dobre dopadlo. Daj vediet potom v pondelok ako si dopadla ❤️

autor
18. aug 2022

@anjelikdianka a na morfologicky ste boli kde?

autor
22. aug 2022

@lilinka126 takze nikto mi nevolal. Sestricka povedala ze ked bude nieco zle tak zavola... bola som tam kuk ale uz tam nikto tam nebol... skusim tam ja zajtra zavolat preistotu 🙏 tak dufam ze je vsetko Ok 🙂 ale napisem

lucinka5051
22. aug 2022

Ahoj ja som tiez z MT, pan doktor Grochal je velky profik v obore...clovek ale nikdy nevie co ho caka a je zbytocne sa stresovat... ja som mala geneticke testy negativne ale bohuzial sa babatku zastavilo srdiecko v 5 mesiaci a nebolo pomoci :( ono je to vec ktoru aj ked mas v ruke same dobre vysledky nevies ovplyvnit. Treba iba dufat a verit ze vsetko bude v poriadku. Sestre inak tie geneticke testy vysli pozitivne ale potom si zaplatila este tie dokladnejsie a tie mala negativne.. tie ktore hradi poistovna su takzvane tabulkove kde vela zohrava aj vek zeny... drzim palce a neboj sa

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre