Ahoj baby chcem sa soytat mate skusnost s utrogestanom v 2 trimestri? som 23tt a predsacne mi odteka plodova voda dostala som axetine (atb) dva keat denne do toho magnezium 3 krat denne , probiotika, zelezo+kyselina, a este do toho aj tento utrogestan mi dali. Vraj je to na udrzanie tehotenstva ale ked citam letak je tam napisane ze sa neodporuca v 2 trimestri a hlavne pri predcastnych porodoch. Ja tomu nerozumiem teraz co robit ci ho jest ci radsej nie. A mam ho jest aby som si nezaniesla so spodu infekciu. Neviem uz ake lieky jest skor. Krcok mam zavrety a ma 35mm. Preto si nemyslim ze by som ho poteebovala . Brala som duphaston do 16tt a teraz zas toto. Odteka mi voda a myslim ze je na udrzanie tehotenstva ked sa otvara krcok ale mne sa neotvara. Prosim Vas ktora mate s takymto niecom skusenost dajte vediet ci to ma vyznam brat v mojom pripade alebo nie
Utrogestan je progesteron, ak ho predpisali treba ho brat!, ja som progesteron brala pocas celeho tehotenstva
@nikol889988 ja som utrogestan brala cca od 2.trimestra az do pôrodu v 34tt, bud kľudna, môžeš ho brať
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Prepac,neviem preco polemizujes nad tym ci ho brat ci nie, ked ti ho lekar predpisal ? Z toho usudzujem, ze vies viac asi ako on a nepotrebujes pisat potom na MK ..ci tu je viac erudovanych ludi a ty ho vysadis, ak ti niekto napise svoj laicky nazor, ze nebrat ?...Utrogestan sa moze do 37 tt uzivat, uskodit ti nemoze len pomoct, ano dnes mas krcok 35mm a zajtra ho tak mat nemusis, resp.aj v priebehu par hodin si v 23 tt co este nieje ani hranica prezitia babatka, tak ber co ti kazu aj keby to malo byt len preventivne ...utros nieje len na otvoreny krcok