Upchatý nos v tehu

kmysiakova
3. apr 2018

ahojte, som skoro v 15tt ale uz asi zo dva meaiace mam uchaty nos a bez spreja do nosa by som sa asi udusila. Nikdy pred tym sa mi neupchaval nos, moze to byt len tym tehotenstvom ? Ci nejaka alergia alebo co. 🤔🤔
Urcite nieje dobre ked si stale striekam do nosa.

kika831
3. apr 2018

@kmysiakova na vasom mieste by som kvapky rozhodne nepouzivala a skor sa informovala v lekarni bud na homeopaticke kvapky alebo to skusila prekonat morskou vodou. Tiez som mala v tehu dlhodobe problemy s nadchou kvoli alergii. Alebo sa popytajte obvodnej.

mimka11111
3. apr 2018

@kmysiakova áno,tehotenská nádcha...mala som ju počas celého tehu....z kvapiek jedine morská voda

kmysiakova
autor
3. apr 2018

Lenže mi nepomáha ani quixx ani nič tomu podobné. Jediné čo učinkuje je muconasal 😏

ressankajanka
3. apr 2018

@kmysiakova Používam morskú soľ v spreji (Stérimar, dobrá je aj Mar plus). Mne sa nos upcháva hlavne v noci. ale príšerne, občas dýcham len ústami, potom veľa pijem a následne chodím na wecko, čiže sa veľmi nevyspím 😖 Ráno mám vedľa na nočnom stolíku z papierových vreckoviek postavený pomaly komín. Postupne to do obeda odznie. Trpela som alergiami, ale toto mi príde trošku iné. Občas mám pocit, že som zahlienená celkovo, ale chorá nie som, sú dni, kedy mi celý deň nie je nič.

solene
3. apr 2018

@kmysiakova Prečítaj si príbalový leták k Muconasalu. Ten sa v tehu nesmie, aspoň prvé 2 trimestre isto nie.
Ja som mala upchatý nos takmer celé tehu (mimo tehu si vždy dávam Muconasal, takze som si istá, že sa v tehu brať nemá) a lekárnička mi ho neodporúčala dokonca ani v poslednom trimestri.

solene
3. apr 2018

Príbalový leták Muconasalu:
Tehotenstvo a dojčenie
Ak ste tehotná alebo dojčíte, ak si myslíte, že ste tehotná alebo ak plánujete otehotnieť, poraďte sa so svojím lekárom alebo lekárnikom predtým, ako začnete používať tento liek.

Muconasal plus sa neodporúča používať počas prvých troch mesiacov tehotenstva. Počas ďalšieho priebehu tehotenstva a počas dojčenia sa má liek používať len na základe lekárskeho odporúčania.

elzena2
3. apr 2018

Ja ked som mala upchaty nos kvoli chorobe pocas tehotenstva, tak mi dali v lekarni nejake kvapky vhodne pre deti, koncentracia asi 0,01%. tak asi vazne by sa mali zvazovat lieky.

zuzipolo
3. apr 2018

Muconasal určite nie a ani nič podobné..ja som bola už dva krát chorá počas tehotenstva a doktorka mi výslovne zakázala všeliako takéto kvapky,spreje...jedine sprej s morskou soľou a naparovanie a moc to nepomáhalo,ale čo už...treba to pretrpieť ale kvôli babu nepoužívaj radšej musonasal..

pininka
3. apr 2018

Ja som mala tiez takyto nos v tehu a alergologicka mi predpisala kvapky co som mohla a bola to uzasna ulava.

ressankajanka
3. apr 2018

@pininka To znie dobre, vsádzam na alergologičku, že mi s tým nejako pomôže, noci v tehu bývajú s tým nosom ťažké ☹

linda03
3. apr 2018

Ja to mam 3 tyzden.. a jedine co mi zabera je olynth ha.. a sinupret... dnes som to spomenula doktorke v nemocnici a povedala, ze je to ok, ze olynth je s nejakou kyselinou..

didi2102
3. apr 2018

SOM v 7mesiaci a mam takuto nadchu stale je to prekrvena sliznica v tehu dokonca v kuse len si vyfukam nos je tam aj krv je to normalne aj v nasej skupine to ma xy bab nepouzivaj nic len preziit

redhead20
3. apr 2018

Tu vás ukameňujú za To, že si dávate kvapky do nosa. Ja mám tiež od začiatku 7. mesiaca upchaty nos, nebyť nasivinu soft, tak sa obesim a nič nevyspim. Takže 2x za deň si dám určite. Bohužiaľ bez toho by som nevedela existovať. A poznám veľa bab, ktoré kvapky užívali a nič sa nestalo.

sharra
3. apr 2018

Aj ja som ju mala cele tehotenstvo priprvom aj teraz v druhom tehotenstve uz sa tesim kedy porodim a prejde😁

galixx
3. apr 2018

Moze to byt z tehotenstva, tiez som to mala. Prezila som bez sprejov. Spreje do noss su navykove, pri dlhodobom pouzivani bez nich ma potom clovek stale upchaty nos. Porad sa s Dr. ako vysadit ten sprej

lucylka25
3. apr 2018

@kmysiakova Da sa to riesit homeopaticky. Skuste sa poradit s homeopatom, aby vam doporucil homeopatikum presne na mieru vasemu stavu, aby ste sa toho zbavila uplne. Spreje do nosa nie su v tehotenstve vhodne.

marissenka
3. apr 2018

Viac ako týžden sa nemajú užívať,...izotonicka -tak tusim.morská voda je na odpuchnutie sliznice..ja som tiež mala v tehu takú nádchu a aj často krvácala z nosa..ževraj je to tým,že v tehu je v tele viac krvy

alobalka
3. apr 2018

@kmysiakova áno, súvisí to s tehotenstvom. Kvapky typu nasivin, olynth, muconasal. ...sa nedoporucuju v tehu (stahuju drobne cievky) a tak či tak sa môžu len 7 dní. Riešiť sa to dá hypertonickou morskou vodou, ktorá zníži aj opuch sliznice nosa. Alebo izotonickou na denné zvlhcovanie. Môj favorit je aliamare s hyaluronovou kyselinou. Ak máš silnú alergiu, lekár predpise kortikoidny sprej.

anavis17
3. apr 2018

Mala som ju až do pôrodu.Max. morská soľ.Zostáva len vydržať.😕

netswan
3. apr 2018

@kmysiakova ja som na tom rovnako, a milujem keci, ze si striekat nemam, jednoducho sa bez toho nenadychnem. ja pouzivam mar, 0,1% to tak neskodi

zuzkaluk
4. apr 2018

Aj ja som to mala. Krčný lekár mi potvrdil, že ide o tehotenskú nádchu a odporučil morskú vodu v spreji. Prešlo to až po pôrode. Veľmi mi vadilo, keď som mala pri pôrode dýchať nosom a nemohla som. Až keď som pri tretej dobe pôrodnej mohla dýchať ústami prišla úľava. Tak držím prsty, treba len vydržať.

kathy93
27. apr 2018

@kmysiakova u mňa sa to tiež tak začalo. Ale to už máš asi závislosť ak to užívaš dlhšie ako 7 dní. Nosova sliznica si tak rýchlo zvykne že bez spreju sa už dýchať nedá poznám to.

maaaaaaaria7
27. apr 2018

Ahoj, ja by som sa bez kvapiek zadusila.. takže som používala aspoň nasivin pre deti..
pozor na závislosť, roky som bola závislá na muconasale.. vždy večer o 7mej sa mi upchal nos a čakal na muconasal... ked som si odvykala, boli to dve najhoršie noci. mala som pocit, že sa zbláznim, dýchala som len ústami a mala som pocit, že mi uschne hrdlo a porazí ma🙂..

kathy93
27. apr 2018

@kmysiakova skús napríklad vymeniť aspoň za olynth ten žltý alebo pre deti ten má ale slabšie účinky. Ja som si teraz nasadila ten detský. Bez spreju nedokážem existovať. Keďže mne sa hned upcha nos až na toľko že je úplne nepriechodný. Ja už to ale vydržím do pôrodu nechcem ohroziť dieťa tým že nedostane kyslík. Keď bude mala vonku tak to vysadim. Vieš je to nebezpečné v niektorých prípadoch je nutná i operácia prepazky.

kmysiakova
autor
27. apr 2018

Kočky v momente ako som presla na 16tt tak po zapchatom nose ani slichu 😊 po tyzdnoch trapenia mi je konecne dobre uz 2 tyzdne 😊

kathy93
27. apr 2018

@kmysiakova super ja teším sa s tebou ja začínam 27.tyzden a stále ho mám upchatý už od začiatku a pochybujem že ma to prejde možno tak po pôrode 😏

kmysiakova
autor
27. apr 2018

@kathy93 Dakujem si zlata, doktorka mi hovorila, ze niektore zvracaju, niekto maju migreny a my mame upchaty nos. Clovek nevie co je horsie. A inak ja som skusala si aj k posteli nakrajat celu cibulu na tanierik a mala som ju pri hlave a vtedy som prespala celu noc ☺

kathy93
27. apr 2018

@kmysiakova no ja som asi všetky možné druhy morských sprejov skúšala a utratila som na to dosť penazi keďže jeden sprej aj 10€ stojí kúpila som si aj naparovac a nič z toho mi nepomohlo. Jedine olynth.

anemone123
4. máj 2018

Pridavam sa, morske vody su nanic a na homeopatika uz nikdy neminiem ani cent, nefunguje to ani trochu. Mala som nadchu cele prve tehotenstvo, kvapky som si davala denne a maly je uplne v pohode. Teraz pri druhom to zacina, ale vystacim si s detskymi. Porodom to prejde hned na druhy den uz kvapky nebolo treba, ani som od nich nezostala zavisla. Komu pomaha morska voda, tak to je dobre, viem ze tie spreje nie su bohvieco, ale ja by som sa bez toho asi zadusila

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre