Ahojte, som v 4. mesiaci a už aj po menšej fyzickej námahe som unavená a mám oťaželé a napnuté brucho a keď chodím mám pocit akoby som bola už v 8. mesiaci. Ťažko sa mi chodí, bolia ma kríže a stehná. V 40 -ke keď som čakala tretie som to pociťovala od 6. mesiaca.Teraz mám 45 rokov, tak neviem či je to vekom alebo tým, že mám veľké bruško alebo je to psychická záležitosť, že som tehotenstvom zaskočená. Absolútne som nepredpokladala, že by som ešte mohla otehotnieť lebo už sa cítim stará na tehotenstvo, keď v mojom veku sú už babky.
Má niekto hlavne so starších mamičiek podobnú skúsenosť. Veľmi málo toho vládzem urobiť. ☹ Budem vďačná každej odpovedi.
@janinah ďakujem. No ja ešte robím a v robote boli trochu stresy. Mám aj dosť silnú anémiu, tak hematologička je so mňa "nešťastná". Chcela ma už aj vypísať PN, ale už čoskoro končím v práci, tak som povedala, že netreba. Manžel je teraz v nemocnici tak je to ťažšie.
Ja mám už dlho problémy s menzesom naposledy mi povedali, že sú to predmenopauzové a menopauzové zmeny. Tak preto som to vôbec nepredpokladala.
@sylviasz ja síce už som 40 + (o kúsok menej ako ty), nemám skúsenosť s tehotenstvo vo tomto vyššom veku (naposledy som ja bola tehotná ako 37/38 ročná a už to bolo pre mňa dosť náročné ... tehotenstvo už vôbec neplánujem)... ale v tvojom prípade - môže to byť i tými tvojim pocitmi... ešte ma napadlo, či dieťa netlačí na nejaké nervové zakončenia .. ale v každom prípade držím palce, nech všetko dobre dopadne 🙂 .
@sylviasz myslim ze ano, bude to vekom, nam tiez takto mala prisla v neskorsom veku a veru, myslela som si ze budem do posledneho dna pracovat a normalne fungovat ako pri predoslom ale veru nie, nedalo sa, ku koncu som sa ledva gulala, dokonca manzel ma musel ku koncu aj obliekat aj obuvat, absolutne som od toho 6teho mesiaca nevladala, sice som pracovala az do konca siedmeho nejako silou vole, ale potom uz sa nijako nedalo
@sylviasz Ahoj ja som v 15 týždni a tiež sa cítim ako zbyty pes ,ale myslím že to bude aj psychikou kedže ani ja som s tehotenstvom tak skoro nerátala kedže mám 1 ročnú dceru.No som zvedavá aké to bude mám zatial37 rokov,ale už len chvílu. Potom napíš ako to celé prežívaš aj neskôr ak budeš mať záujem.A kolké bábetko čakáš? 🙂
@sylviasz ja som mala tiež podobné pocity..tretie tehotenstvo /po desiatich rokoch/, takmer 42r...nebola som na rizikovom, pracovala som do materskej..pribrala som normálne, žiadne problemy s tlakom..do 7.mes úplne v pohode..ale od 7.mesiaca som sa cítila jak zbitý pes...všetko ma tlačilo, ťahalo..podchvílou som cítila sťahovanie maternice, no najradšej som ležala..a pripisovala som to tomu, že už tým 3.tehotenstvom proste tie svaly, šlachy v tele sú rozťahané, maternica rozťahaná a vekom už aj vnútorné orgány sú nejaké citlivejšie..
ahojky,ja mám 33 rokov, čaká má tretia sekcia 🙂 nevládzem už nič, ani ležať,ani vstávať ,ťahá ma jazva po dvoch sekciách 😒 vysledky su zlé,beriem 6 tabletiek denne,či su to ladviny alebo pečeň ,či močovina zlá :( držím ti palce 🙂
Ja som bola tehotnà naposledy pred 40tkou, tiež som bývala dosť unavená a bola som silno anemická. Podľa dr.to bolo tým,čo môže byť aj tvoj prípad. A taktiež už nie sme žiadne mladice, ale sme zas o to zrelšie a skúsenejšie 🙂.
ja som bola tehotna v 30tke a mala som rovnake problemy. Nakoniec sa ukazalo, ze to bol nedostatok vitaminov, v mojom pripade hlavne vapnik a horcik, ale kym sme na to prisli, tak som si uzila svoje. Ist do mesta bolo pomaly ako vydriapat sa na M. Everest a v meste sa mi zdalo, ze ma aj babky s chodikami predbiehaju ako mladice. O unave nehovoriac, bola som schopna zaspat hocikedy, v hocijakej polohe a zabudala som jedna radost. Toto vsetko v cca 3. a 4.mesiaci
@sylviasz ahoj, ja mám síce "len" 31, ale ťažobu na brušku som pociťovala aj ja v podstate rovnako od nejakého 4. mesiaca. U mňa to bolo (vraj) spôsobené tým, že sa plod uchytil príliš nízko, čo bola aj pravda, v pri obidvoch tehotenstvách som mala brucho takmer "medzi kolenami" a už v nejakom 5-6. mesiaci mi spôsoboval problém aj minimálny pohyb. Čo sa týka únavy, tá je určite spôsobená anémiou... aj tou som si prešla pri prvom tehotenstva. Mala som až také stavy, že som sa zadýchala pri presune z gauča na WC... ale teda mne lieky pomohli.
Ďakujem za odpovede a skúsenosti. Ja som bola tento týždeň u gynekologičky a spomínala som jej, že mám pocit akoby som mala v bruchu zašité kamene. Povedala mi, že sú to povolené brušné svaly a to, že mám diastázu teda rozostúpené brušné svaly. Tak neviem či diastáza môže spôsobovať pocit takej ťarchy. Mám strach, že za tri - dva mesiace nebudem, už vôbec vládať chodiť. Už teraz nerobím, tak možno keď budem viac v kľude tak to bude lepšie. 😒
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Nemám takú skúsenosť,a to som mala posledné dieťav 42r.,v 4,mes. som ešte" behala",od 7.mes. to bolo horšie-ťažšie nosiť toho valibuka,ja som hneď od začiatku bola na PN,aj tebe to odporúčam,ak chodíš do práce,predsa len nemáš 20 ani 30r.....si natoľko stará nakoľko si to pripustíš,ale neboj sa,žena toho zvládne veľa,ak musí 😉 chce to však pomoc celej rodiny,to si zorganizuj...Prekvapuje ma,že si nepredpokladala teh. a teda sa nechránila či ako?lebo ja mám teraz 51r. a chránim sa,žiadnu menopauzu ešte nepozorujemanemienim byť v Novom čase ako rodička rekordérka 😀 držím prsty a želám veľa zdravia asily