Ultrazvuk v 12. týždni

sylviaaa192
17. jan 2022

Ahojte dnes som bola na vyšetrení brali mi krv vážili ma atd,,,doky mi urobil ultrazvuk dal mi fotku myslite ze je ten ultrazvuk v poriadku? Nezdá sa mi ta hlavička mali ste aj vy niektorá takéto snímky z ultrazvuku? Veľmi sa bojim ze niečo nieje v poriadku výsledky budem mať v piatok

pribinak
17. jan 2022

@sylviaaa192 prečo si to nekonzultovala s doktorom? Myslíš že tu nejaké nechtarky či cukrárky tomu rozumejú lepšie ?

janai1
17. jan 2022

@sylviaaa192 s tebou sa lekár počas sona nerozpráva? Nekomentuje to?

sylviaaa192
autor
17. jan 2022

@pribinak nepovedal mi nic k tomu ked som sa pýtala ci je všetko ok povedal ze ano , len sestrička sa ma pýtala ci nemáme dow.syndrom v rodine povedala som ze nie mal naponahlo veľmi dnes nepríjemný bol výsledky z krvi čakám v piatok

emalka
17. jan 2022

Doktor ti nieco povedal k tomu ci len tebe sa to nezda?
Ten ultrazvuk vyzera inak, pretoze je spredu, na plod sa pozeras z vrchu, nieje to taky klasicky "prierez". V tomto tyzdni je hlava obrovska a formuje sa mozog, plod je vtedy taky maly ufonec, plus sa ti to prekryva s formujucou sa tvarou.
Ak niesi zvyknuta na tento pohlad tak chapem ze ta trosku vyviedol z rovnovahy. Ale ak lekar nic nepovedal a srdce bije tak bude asi vsetko ok.
Dolezite je pytat sa hned, lekar je tam na to aby ti veci vysvetlil.

sylviaaa192
autor
17. jan 2022

@janai1 povedal že všetko je ok a počkáme na výsledky

thereisabear
17. jan 2022

@sylviaaa192 Ja teda nie som zďaleka odborník, no tu aspoň vidno bábätko. Videla som už na mk kopec fotiek, kde som netušila, kde tá hlava vôbec je. Pokiaľ by niečo nebolo ok, doktor by sa určite ozval.

sylviaaa192
autor
17. jan 2022

@emalka doktor povedal ze všetko je ok len mne sa to nezdá v piatok mi bude robyt ďalšie vyšetrenia čo sa robia už po 12 týždni a budú aj výsledky krvi snáď to bude všetko v poriadku

pribinak
17. jan 2022

@sylviaaa192 odpovedal že áno. Čo viac chceš počuť? Veď nehladaj problém tam kde nie je.
To že sa sestrička pýtala či máte v rodine DS je nirmalne, potrebuje to do poznámky pre labak

janai1
17. jan 2022

@sylviaaa192 prestaň byť paranoidná... Keď lekár povedal, že je všetko OK, tak momentálne to tak je

silviaa
17. jan 2022

Keby si videla fotku mojho v 12 tt uz by si sa netrapila.

petamich
17. jan 2022

@silviaa presne 😂 mne ju lekar vytlacil, lebo maly na nej vyzeral ako maly mimozemstan 😃😃

silviaa
17. jan 2022

@petamich ;)))) aj moj

mamina0078
17. jan 2022

čo by tam nemalo byť ok? Nehovoriac o tom, že z fotky sa dá ťažko určiť, či je ok alebo nie, aj na vyšetrení plod pozerá z každej možnej strany a nie len z jedného uhla. Na downov syndróm a iné dedičné choroby sa aj mňa dnes sestrička pýtala tiež som bola na 1.trimestrálnom a pýtajú sa to každej (teda mali by) takže nič by som v tom divné nehľadala.

selena_luna
17. jan 2022

@sylviaaa192 a čo sa ti konkretne nezda?

nessa123
17. jan 2022

@sylviaaa192 neboj nič, aj ja som mala takého mimozemšťania z tohto uhlu, plus vaše babo tam ma ešte aj ručičku. Pre porovnanie ti posielam foto z 12+6tt robene v jeden deň len teda obyč a 3D a iný uhol. Podľa mňa je všetko v najlepšom poriadku 🍀😊🥰

sylviaaa192
autor
18. jan 2022

@nessa123 ❤🙏

michaela66
18. jan 2022

Keby si prežila to čo iné mamicky a aj ja neviem čo by si robila keď pri tom keď ti dr.povedal že je všetko ok a myslis si to len z fotky zo sona atd …ja som pri mojej dcérke prvé tehotenstvo mala take zle výsledky lezala som v tn.v nemocnici tiež mala take hodnoty doktorka povedala,že bude mat DS a neviem čo všetko všetko som mala zle nakoniec som musela podstúpiť amniocentezu či som chcela či nie pre pokoj seba aj kvôli babatinku bolo to pre mna veľmi nárocne obdobie a čakať na výsledky čo bude s takým pocitom a plačom keď mi volali mozte prísť mame výsledky neželám nikomu …mamina mi bola veľkou oporou vtedy jedine lebo ex nebol na Slovensku vtedy atd ale to je jedno …našťastie všetko bolo v poriadku malinká sa narodila zdravá…takze zas nemôžeš brat z jednej fotky že sa ti nezda hlavička a neviem čo veď načo vôbec na take veci myslis …musíš myslieť v dobrom lebo sa stresujes a stresom ubližujete babatinku tak isto..každá mamicka sa boji je to normálne a to ta čaká ešte vyše vyšetrení …a pokial dr.povedal že je všetko ok tak nato ani nemysli …

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre