Ahojte chcem sa spýtať zistila som neskoro že som tehotná, nemala som žiadne príznaky takže preto moja otázka môže sa sono mýliť keď mi lekár povedal že som v 28+5 ( k dnešnému dátumu) a v nemocnici mi povedali 27tt (čo by viac menej sedelo k dnešnému dátumu ) ale podľa počtu týždňov mi to nevychádza chyba mi tam cca 5-6 dni a kedze predtým som s nikým nespala. a s partnerom sme začali až na konci júna 2023. Termin mám 20.3.24
Po 20tom tyzdni je to uz nepresne,kedze babatka rastu podla predispozicie rodicov.. moj maly zaostava 3-4 dni (27.tt), Ale vsetky deti boli 2.5-2.9kg takze to pasuje, ziadne 4kg babo proste u nas nikdy nebude...do 13.tyzdna sedel na den presne...toho sa drzime co sa tyka terminu...
@pattie_vvv Nevadí nerieš ja som mala termín 22juna a porodila som 10 júna 🙂 gynekolog my to inakšie vypočítal a v nemocnici tiež inakšie
Prepac, ze otazka od veci, ale to si nemala naozaj ziadne priznaky? Necitila si ani pohyby po 20. tyzdni? Ja som aktualne tretikrat tehotna a neviem si to vobec predstavit, ako sa da nevediet o tom. Nemyslim to vobec zle, len ma to zaujima. A drzim palce.
@diewcatqoo nie vôbec 😅 teraz posledné 2-3 tyzdne už sa pohybuje a kope trošku ale doteraz vôbec nič 😅 ešte aj menštruáciu som mala len posledný mesiac mi nedošla už tak preto som zbystrela 😀
@pattie_vvv A to si tú "menštruáciu" mala doteraz v rovnakej dĺžke aj intenzite? Žiadnu zmenu si nepostrehla? Ani ovuláciu si nesleduješ? To by si zistila, že niečo sa deje. A brucho ti vôbec nenarástlo? Lebo v 29.týždni to už neutajíš brucho. Neviem si to predstaviť nevedieť o tehotenstve do takéhoto týždňa.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@pattie_vvv ak sa nemylim, tak to, ako dlho si tehotna ti povedali na zaklade merani plodu. Tam mozu samozrejme byt rozdiely.. a 5-6 dni odvhylku vobec neries. Porodis kedy porodis 😉
Gratulujem