Ahoj tehulky a mamicky,potrebujem poradit,asi panikarim,ale radsej sa spytam pre pokoj v dusi. Viem bolo to tu uz par krat,ale nenasla som presne svoj problem a napisem to radsej podrobnejsie.
V 16+3tt som zacitila prve pohyby,to len take tie bublinky a ten pocit,ze vo vas nieco je,v 18+0tt som zacitila prve 3 kopanceky,ale take slabucke,doktor povedal,ze to bolo iste babatko,ked som to popisovala a v 18+5tt som posledny krat zacitila kopanceky,teraz som 19+4tt a uz skoro tyzden necitim nic,dokonca ma uz tyzden neboli nic,ako ked sa mi roztahovala panva atd.proste nic necitim,mam bolesti v podbrusku akurat ked sa chcem na posteli otocit ci zdvihnut,alebo ked chcem vstat z gauca-bolest by som asi pripisala svalovke v podbrusku. Sem tam este beham na zachod s nevolnostami,ale inak mam len nutkanie rano. K doktorovi idem na velky UTZ az o tyzden a ja sa bojim,ci je vsetko v poriadku,aj by som mu zavolala,ale robi len utorky a stvrtky :( . Prosim poradte mi,dufam,ze to nie je nic vazne a babatku sa nic nedeje alebo nestalo. Dakujem Vam.
@anamorma no nikto ti s istotou bez vysetrenia nemoze nic tvrdit... Ale zo svojej skusenosti ti mozem povedat, ze v zaciatkoch citenia pohybov to bolo take normalne, ze sa tyzden babo mi neozvalo... Staci, ze sa otoci inak a tuka ti do necitlivych zon a uz ho necitis... Tiez som si postresovala, ale nic to neznamenalo...
@anamorma nemá niekto v tvojom okolí angelsound? 😕
Pre mňa bol v období od 12tt, keď som začala veriť, že bábätko donosíme do cca 20tt keď sa "ozývalo" sporadicky, angelsound fantastickou pomôckou, aby som nepanikárila a vedela, že bábätko je v poriadku.
Tvoje nemá prečo nebyť v poriadku, nemáš na to najmenší dôvod 😵 ale ak by si mala byť nepokojná, radšej buď za hysterickú a choď na UZV na pohotovosť 😉 urobia ti ho už cez bruško a budeš vedieť, či je drobček v poriadku 😉 ak teda nezoženieš angelsound 😉
@libka1. On je primarom a robi v nemocnici a robi aj svoje,ked by bolo nieco vazne tak viem kde ho najst a je uzasny a pozorny co sa tyka vysetreni. Sice neviem co sa s nami deje,ale zatial nespinim,sice neviem ci sa ma spinit pri kazdom probleme ale co najskor ho skontaktujem ak to bude trvat dlhsie.
@sarin vcera som nieco citila,ale neviem fakt na tie pohyby povedat ci to bolo male alebo nie,mala som pocit ako keby to boli len creva,ked si chytim brusko ,tak zvacsa citim len tep a nic viac a vtedy tie kopancek. Trosku si ma ukludnila,pockam do utorka a poviem mu co a ako,inak by som mala ist vo stvrtok. Dakujem 🙂
ak sa ti cokolvek nezda, tak chod na pohotovost, tam ta vysetrit musia, povedz, ze necitis dieta, ziadne pohyby, urobia ti sono
nemas tlakomer doma? co k nemu je stetoskop? ja ked som si nebola ista, tak som si pocuvala brucho. srdiecko som sice nepocula, ale vzdy som pocula pupocnik, ako tadial pumpuje moje srdce ziviny pre babatko. a vedela som, ze ked pocujem toto, tak babatko zije a ma sa dobre.
ale ak sa ti cokolvek nezda, chod na pohotovost. od toho tam su. radsej 50x ist zbytocne, ako raz prist neskoro...
@anamorma ahoj ja som to mala tiez sice iba 3 dni ale mala. Ja som si zaplatila u sukromnika ultrazvuk. Vsetko bolo OK. tak som uz potom nestresovala. Ja mam placentu v pred tak.vsetky pohyby citim.tlmene..nemas to aj ty? Okrem toho ta babo moze kopkat v noci prave ked spis a preto ho necitis. Ja mam odskusane ze ked jem sladkosti tak kope. Skus aj to.. vela dievcat to ma tiez odskusane. Sladkosti, kolace, med...
@anamorma ako ti tu niekto radil, daj si sladku bombu alebo magnezium a lahni si tak ako si myslis, ze by mohlo mat menej miesta v bruchu a hladkaj si ho a kecaj s nim.. mozno si budes pripadat blbo, ale ja to robim a vzdy nejako babo zareaguje aj ked len slabucko..... pre pokoj v dusi uz len lekar alebo chod normalne na gynekologicke sono a povedz im, ze ho necitis, ze potrebujes ukludnit.. nepovedia ti nie..
@anamorma a to tam nemate nejaku nemocnicu alebo pohotovost ?? Sak ked sa ti niečo nezda, prečo to pises sem a nejdes rovno do nemocnice ?? nedaj na žiadne nazory typu " je to ok v tvojom tyzdni " samozrme može to byt ok , ale nemusi ..ved je to tvoje babatko , nikomu ostatnemu nanom nezaleží tak ako tebe.. ako neber to v zlom ja to nemyslim spatne, ani nevieš kolkkrat som ja bola na pohotovosti či s jednym alebo druhym ked boli v brusku. !!!
ak sa ti nieco nezda volaj lekarovi ak tam nie je tak do nemocnice na gynekologiu a popis im situaciu. Obcas netreba zbytocne panikarit ale zasa ani podcenit situaciu.
@lucinocka sla som si kupit cokoladu,no zatial nic,zjedla som jeden riadok :/
@babatkoo mne doktor povedal.ze obcas nemusim nic citit,ale no asi zajdem na pohotovost
@matuskova003 ano mame a pojdem tam lebo ani cokolada mi nezabera :/
@katy1979 ozaj radsej nech si myslia ze stresujem ale aspon budem ja v klude,no bojim a tam aj ist :/
@katy2
@lucinocka
@babatkoo
@elizita
Tak uz to tam je 🙂 teda dufam,musela som zjest dva riadky studentskej a jedno kinder bueno a po pol hodke sa mi ozvalo,teda myslim,ale bolo to slabucke na pravom boku dole a potom nizsie v podrusku ako keby len zasklb,myslite si,ze to bolo ono? :O ale radsej pojdem na pohotovost,ale skusim pockat do vecera.
Jasnee mohlo to byt babatko 🙂 sladkosti 😀 zbehni aj na tu pohotovost aby si mohla pokojne spat.
mne niekedy pomohlo ked som si lahla na pravy bok,a to sladke.ale sestra mala aj ten angelsoun,ten bol super,ziadne strese.Pozri ci ho aj v bazare niekdo nepredava.
Zeny dakujem Vam za rady,musela som zjest fakt vela sladkosti aby kopalo :/ a na pohotovosti som bola nedavno,vsetko je ok len babo je pokojne 😀 ale trosku by pokopat mamicku mohlo 😝
Supeer ;) a pocaj este cca 3 tyzdne a pridu tie kopance urcite.
ja by som tiez hned isla dr., a ak necitim aj kazdy druhy den by som isla.. Nic za to nedas, mas na to narok a radsej ako si potom nieco vycitat a lekari ti vzdy tiez povedia , ze treba ist a necakat neviem dokedy, na predporodnej prirave vraveli, ze najviac nestasti sa stava ak mamicka podceni situaciu..
@babatkoo ja som si akurat dala salat s kur.masom a cherry paradajky a uz sa hybe...ale nechapem preco az po tyzdni a nic ma neboli,jak ked mi doktor vravel ze to co ma boli pri vajecnikoch je normalne kebo sa roztahujem ale teraz nic,iba mam taky tlak na podbrusku ked sedim a chcem vstat a ked lezim a sa otacam a vstavam...no ale vraj je male v poriadku,aj tak som taka nejaka divna,bojim sa stale 😖 😝
@anamorma neviem ci uz ti niekto toto poradil....ale nabuduce ked nebudes citit pohyby sa napi velmi studenej vody, baby by sa malo zacat okamzite hybat 😉
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Lekar co je ti k dispozicii len 2 dni v tyzdni je o nicom. Mne lekar kazal ze ked mam pocit ze nemam pravidelne pohyby mam hned prist...