Tvrdnutie maternice v 19. týždni. Je to normálne?

sharlotta
21. sep 2010

Ahojte, som dnes 18+6 a asi tak od soboty citim, ze mi niekedy stvrdne maternica. Citila som to napr. vcera vecer a dnes rano. Trva to par sekund a nie je to sprevadzane nejakymi zvlast bolestami, mozno tak trochu pri uvolnovani. Je to normalne v tak skorom tyzdni? Stalo sa to niekomu z vas? 😕

cukruska1920
21. sep 2010

je tu tema ze tvrdnutie bruska...tam sa o tom vela pise..kuk tam

katecameron
21. sep 2010

ano mne tvrdlo brusko uz od 13tt psychicke dovody boli podla mna na vine tomu vsetkemu ber magnezium lactikum mozno ti pomoze ja som potom v 28tt skoncila v nemocnici a az do porodu som si to pekne krasne odlezala 😒 a este oddych odpoprucam

benne
21. sep 2010

Mne tvrdlo od 20tt, ak to bude viac, než len 2-3krat za den, určite chod k dr., inak by to mohlo byt v poriadku.

alexandrah
24. sep 2010

sharlotta - tak skoro asi nie, to by sa este nemala stahovat maternica, chod k lekarovi, dá asi to magnezko, + pokoj, snad sa to upravi ...

tamilenka
24. sep 2010

jednoznačne treba ist k lekarovi , nech skontroluje ci je vsetko v poriadku na taketo stahy je este skoro , urcite bude treba davat magnezium , niekedy je nutna aj hospitalizacia , kde sa dava priamo do zily plus ine lieky , ale nezabudaj na rezimove opatrenia - kľud , fyzicke setrenie , ziadny stres

michaela80
24. sep 2010

ahoj tak ja som mala tvrdnutioe od 16 tt a od 26 tt som bola az do porodu hospitalizovana kvoli tomu...u mna boli opatrni kvoli prvemu porodu v 31 tt...urcite to spomen lekarovi v poradni co najskor..

adka12
24. sep 2010

No nechcem ťa strašiť, ale mne tiež začalo bruško trvdnúť v 16tt a bola som straaaašne šťastná, že sa malá narodila až v 37tt, ležala som v nemocnici, aj si ma tam chceli nechať ale ja som bola proti, takže doma povinne ležať, maximálny oddych a 6 tabletiek magnezia za deň.
Určite chod k lekárovi a ostan doma na rizikovom na 100%, toto netreba podceňovať!

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre