Ahojte, som dnes 18+6 a asi tak od soboty citim, ze mi niekedy stvrdne maternica. Citila som to napr. vcera vecer a dnes rano. Trva to par sekund a nie je to sprevadzane nejakymi zvlast bolestami, mozno tak trochu pri uvolnovani. Je to normalne v tak skorom tyzdni? Stalo sa to niekomu z vas? 😕
ano mne tvrdlo brusko uz od 13tt psychicke dovody boli podla mna na vine tomu vsetkemu ber magnezium lactikum mozno ti pomoze ja som potom v 28tt skoncila v nemocnici a az do porodu som si to pekne krasne odlezala 😒 a este oddych odpoprucam
Mne tvrdlo od 20tt, ak to bude viac, než len 2-3krat za den, určite chod k dr., inak by to mohlo byt v poriadku.
sharlotta - tak skoro asi nie, to by sa este nemala stahovat maternica, chod k lekarovi, dá asi to magnezko, + pokoj, snad sa to upravi ...
jednoznačne treba ist k lekarovi , nech skontroluje ci je vsetko v poriadku na taketo stahy je este skoro , urcite bude treba davat magnezium , niekedy je nutna aj hospitalizacia , kde sa dava priamo do zily plus ine lieky , ale nezabudaj na rezimove opatrenia - kľud , fyzicke setrenie , ziadny stres
ahoj tak ja som mala tvrdnutioe od 16 tt a od 26 tt som bola az do porodu hospitalizovana kvoli tomu...u mna boli opatrni kvoli prvemu porodu v 31 tt...urcite to spomen lekarovi v poradni co najskor..
No nechcem ťa strašiť, ale mne tiež začalo bruško trvdnúť v 16tt a bola som straaaašne šťastná, že sa malá narodila až v 37tt, ležala som v nemocnici, aj si ma tam chceli nechať ale ja som bola proti, takže doma povinne ležať, maximálny oddych a 6 tabletiek magnezia za deň.
Určite chod k lekárovi a ostan doma na rizikovom na 100%, toto netreba podceňovať!
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
je tu tema ze tvrdnutie bruska...tam sa o tom vela pise..kuk tam