Ahojte moozete mi poradit som v 28 tyzdni a 5 dni a celu noc mi tvrdlo brusko a to tak ze odchadzalo a prichadzalo a sem tam aj take bolesti v podbrusku . je to moje druhe tehu a pri prvom som mavala tiez tvrdnutie ale nie az takto iba raz za den . Moze to byt ze sa otvaram nedajboze tak skoro 😲
Ahoj, ja mavam podobny problem v tehotenstve, bolo by vhodne pre istotu ist cim skor na vysetrenie, ci sa neotvaras, moze ti hrozit predcasny porod. Ak sa to znovu zacne opakovat, najlepsie je ist cim skor na pohotovost, aby ti tie predcasne kontrakcie zastavili.
ja som tiez pri prvom tehu mala tvrdnutie cely cas, brala som 3x denne magnezium ale velkmi to nepomahalo, velakrat som si uz myslela ze diem naozaj rodit lebo to bolo fakt neznesitelne, tak radsej chod k dr, na porod by to bolo este dost skoro
no dakujem vam zienky ja som bola u lekara na kontrole a ten mi povedal ze to je normalne
nepodcen to, ak by to bolo castejsie ako kazdych 20 min., chod do nemocnice, nech ta pre istotu pozru. ja som sa koncom tyzdna pytala doktora, ci je ot normalne a on, ze ano, v tom stadiu tehotenstva to bude uz len castejsie. v nedelu na to som uz bola v nemocnici na 2 prsty otvorena a porodila som v 27 tt. samozrejme, ze to nemusi byt tvoj pripad, ale nepodcenit!
https://www.modrykonik.sk/forum/choroby-a-komplikacie/mate-skusenosti-s-tvrdnutim-bruska-v-tehotenstve/
https://www.modrykonik.sk/forum/3-trimester/je-normalne-tvrdnutie-bruska-v-29-tyzdni-tehotenstva/
https://www.modrykonik.sk/forum/choroby-a-komplikacie/tvrdnutie-bruska-v-tehotenstve-mam-sa-obavat/
...
@lucia2015
bež do nemocnice. JA som krvácala a porodila v 24tt, mám doma malý zázrak - 650gramovú Mišičku!
je veľmi zlatučká, malá hrdinka. Patrí jej veľký obdiv ked som si pozrela fotky z inkubátora, musela by ť veľmi malinká. Želám jej veľa zdravia, nech sa jej dobre darí
@matita a ako ste zvládli pôrod?nebolo to ešte priskoro?ja sa stále bojím že tiež predčastne porodím pretože mám dosť časté tvrdnutie bruška ale niekedy aj celý den nič a další je to zase o tvrdnutí tak už neviem. Doktor mi povedal že až budem mať bolesti mám ísť hned do nemocnice. Mám strach, porad čo robiť aby som na to stále nemyslela
Krvácala som 2 mesiace, mala som zrazeninu, tá sa neskôr vyplavila, ale už sa začala odlučovať placenta a odtiekla plodová voda... Miška bola vyše týždňa bez plodovej vody (minimum), tvrdili mi, že ked sa narodí, zalapá po dychu a...... ☹ a Mišička zaplakala. Bola taká maličká, že sme ju celú skoro prikryli dlaňou...Palculienka. Cvičíme Vojtovku 3x denne, lebo má stuhnuté svalstvo.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
No nabehne manzel hned do lekarne, kupi ti magnezium a nie jednu, ale dve tabletky, rano, obed, vecer oddychovat a v pondelok na gyndu. Ak by sa tvrdnutie opakovalo napriek magneziu, tak na pohotovost.