prosim poradte,uz zo 5 dni mi tvrdne brusko a asi 2 den mi asi aj 10 krat za den. ☹ je to moc zle? kolko krat za den je to normalne?
@tina7729 ahooj..teraz ťa asi nepoteším..ale cele tehu som užívala magenzium...kludový režim - iba som sa nemahala..v podstate som nič nerobila..v 29tt mi v jeden den začalo tvrdnúť bruško, častokrát za den tak som išla na pohotovosť pre istotu, nechali ma v nemocke (Hrozil predčasný pôrod), napichali infuzkami, malemu injekcie na rýchlejší vývin pľúcok..postel dohora, čiže nohy hore (hrozná poloha) 😀 aa v nemocke sme boli do 32tt kedy maly musel von..tak radšej by som išla na pohotovosť...pre istotu..môžu ťa poslať domov a ak nie tak v nemocke vydržíš ako by sa babatku malo niečo stať
@tina7729 magnezko sa dá ešte zvýšiť na väčšie dávky.. ale keď hovoríš, že tvrdne i v kľudovom režime, tak choď radšej na pohotovosť.. radšej zbytočne, ako neskoro... a ak by si tam mala ostať, tak radšej ostaň.. dajú ti magnezko, ale v infúziach.. to je účinnejšie.. máš ešte malý týždeň nato, aby bábo prežilo, ak by sa muselo narodiť.. tak snáď pár dní v nemocke prežiješ.. držím palce 😉
@tina7729 ahoj.... taktiez suhlasim s lenkaa222 ze by som isla na pohotovost. bola som v 24. tyzdni ked mi brusko zacalo tvrdnut, pobolievat... skoncila som v nemocnici na infuziach s nohami hore cely mesiac. potom nas pustili domov, dodrziavat prisny kludovy rezim. vydrzali sme do 38. tyzdna.. tak radsej chod, nech ta pozru, pripadne natocia CTG. drzim palce
@malicka100 CTG v 22.týždni nenatočia..
@tina7729 ja som v 21tt. ale to ti piše dole 😉 od 8 tt beriem magnezium iba lezim, aj ked nie koli tvrdnutiu bruska (placenta na krcku ) no brusko tvrdne casto aj v klude zalezi na polohe.... mne ale Magnezium pomaha .. Ako tehotna mozes zobrat 2 gramy magnezia za 24 hodin.. to mi povedala dr ,kedze som sa stazovala ze mam pocit ze mi 2x denne 250 miligramov nestaci. Mozes kludne zobrat aj 2 naraz.Vtedy ak ti zacne intenzivne tvrdnut. Ja si stale rozratam tak aby som nepresvihla 2 gramy. V tomto tehu som mala iba raz take stavy ze som sa zlakla ci neist na pohotovost ale to som viac sedela ako lezala. No pri Eliske som veru v 26 tt bola na pohotovosti a zacinala som sa na spicku otvarat ...ale to zas bolo podmienene stresom. Na druhy den som štatnicovala. Kazali mi zvysit davky magnezia a poslali domov...neviem ako tebe ale mne ked tvrdne brucho tak to je ako normalna kontrakcia aj s bolestou ktoru musim pedychat ☹ drzim palce... ak by si sla na pohotovost, daj potom vediet co ti povedali som zvedava...
@atreyu no ja som bola vo stvrtok u gyn.tiez sa neotvaram,ani placenta sa neolupuje,ale vtedy som mala stvrdnutie len 4 krat za den.a potom ako som prisla od dr. zacalo to castejsie teda viac krat.no dnes neviem presne kolko krat to bolo za den ale asi aj 10 krat,mozno viac ☹
@tina7729 no asi by som rafdsej sla a prinajhorsom aj polezala v nemocke ak by bolo treba,nakolko mi moj dr povedal ze v poriadku je do 10 tvrdnuti za den ale to som bola uz vyssi tyzden a teraz pri druhom tehu som uzivala magnezko 3x denne po 2 tablety a pomohlo ,ale radsej by som necakala a hned sla
@tina7729 tvrdnutie bruska s bolestami a krcami su fakt kontrakcie...svrdne ti preto lebo sa maternica stahuje .. teda je v krci .. to co ti stvrdne je teda maternica, mne sa stane ze to neprejde len tak za par sekund ale to je spojene s tym ze mam placentu dole aj celu maternicu s babatkom. Takze ak ma drobcek zacne kopat zacne aj brusinko reagovat kedze je dole a babo tam ma malo miesta ☹ ak mas stres chod na pohotovost minimalne ti musia poradit a pozret ci sa neotvaras a ak je vsetko v poriadku povedia ti kolko magnezia mas brat alebo ze mas viac lezat. Lebo mnohokrat je to nasledok unavy po chôdzi alebo nejakej cinnosti .. mna dokaze unavit obycajne sprchovanie...
@tina7729 a ja ti zas nemozem povedat ze to ni nie je lebo kazda sme upne iny pripad... ja som od zaciatku narizikovom a iba lezim tak ze iba na wc chodim a ak sa da tak aj stravu mi manzel donesie do postele.. niekedy ani na wc nevladzem dojst... bola somuz 4x hospitalizovana... takze ani ta nemozem strasit ani ukludnovat...chod na pohotovost a daj vediet ako si dopadla
a nemoze o byt aj tym,ze som po odbere plodovej vody vyse tyzdna??
@tina7729 mne tvrdlo od 16 tt a od 25 tt somm bola kvoli tvrdnutiu v nemocnici a nechali si ma tam 12 tt..no mn tvrdlo neustale v intervaloch 5-10min i ked som lezala,cize na vyber nebolo...
@michaela80 a co ti davali v nemocnici? pomohlo?
@tina7729 ja som mala salbutamol asi do 30tt no nestacil tak sme pozhanali gynipral kazde 4 hodiny a plus ked zacalo velmi tvrdnut tak to skludnovali venozne gynipralom..to zaberalo...samozrejme aj magnezium som brala infuziou,injekciou i tabletky...podla potreby ako som sa citila...ja som starsieho porodila v 31 tt po odtoku plodovej vody bola urgentna sekcia cize sa bali ze sa to zopakuje....
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@tina7729 daj si magnezium.. uzivaj ho 3xdenne (môžeš si dať aj dve tabletky naraz).. ak to neprejde, alebo sa to bude opakovať častejšie, tak choď k dr... držím palce.. 😉